Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První epizoda přivádí diváka do severočeské obce Pustina, v níž vládne v důsledku nedostatku pracovních míst bezútěšná atmosféra. V obci se chystá hlasování o vyhlášení referenda o souhlasu s rozšířením těžby v oblasti a s tím souvisejícím odkupem nemovitostí těžařskou firmou. Mezitím dochází ke dvěma velmi znepokojivým událostem. Z lesní školky, již vede místní starostka Hana Sikorová (Zuzana Stivínová), je odveden osel Frodo, který je následně nalezen utýraný v lese, později beze stopy zmizí Hanina mladší dcera Michaela. Po marném pátrání na vlastní pěst kontaktuje Hana policii, zároveň žádá o pomoc při pátrání obyvatele obce. (Necrotongue)

(více)

Recenze (52)

.baris. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První, co mě napadá, je, koho napadlo obsadit sluníčkového Jaroslava Duška do takovéhle role. Ale ono to funguje, na úsměvné "štípání bambusů" si při jeho scénách v chatce rozhodně nevzpomenete, ba naopak, jde z něj strach smíšený s hnusem a možná i špetkou lítosti. A vůbec tak nějak pořád přemítám nad obsazením, který je prostě absolutně famózní. Ale po prvním dílu mě celá výborně vykreslená hnusná atmosféra ponořuje tak hluboko, že si nejsem jistá, že chci sérii vidět celou a přemýšlím, zda Pustinu vůbec dokoukám. Nakonec se však rozhoduju, že to dám, přece jenom ohlasy jsou velké a výkony prvního dílu jsou příslibem, tak uvidíme, snad se toho sexu aspoň trochu ubere... ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Má to tendence, ale první díl neřekné lautr nic. Proto 3* a uvidím, co bude dál. Atmosféra je ale velmi vlezlá, takové typické hnusné české počasí, šedo, déšť, špina a bordel. V Pustině je vlastně zobrazeno to nejhnusnější z Česka, staré auta, zdevastovaná příroda těžbou uhlí a hnusná špinavá vesnice s rozbytýma barákama. Měl jsme pocit, že čumím na ukrajinský, polský, nebo maďarský seriál. Co z toho plyne? Jsme východ jak prase a západ je v nedohlednu. Byť chápu, že tohle byl nejspíš záměr. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina pilotu je spíše seznamovací, ale prostředí je povedené. Pustina není obyčejná vesnice jako Kotěhulky, ale pořádná temná díra se spousty nasraných vesničanů. Život v takové řiti není zrovna ideální a tak jim těžební společnost nabízí řešení. Proti tomu je však starostka Pustiny, které se začnou dít divné věci. Ano, tudíž se v druhé polovině přiostří. Divák společně s velmi pěknou temnou atmosférou dostane i solidní napětí, které trvá do konce pilotu. Prvnímu dílu nemám co vytknout, tak uvidíme dále. ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Jasně že jsem čekal, že to bude dobrý, ale ne až takhle dobrý. Vykreslení Sudet je sice možná i přehnaný, a to říkám jako někdo, kdo v nich vyrůstal, i když ne zrovna v podkrušnohoří. Přes esenci toho nejdepresivnějšího zůstává ale ta atmosféra prostředí tak uchopitelná, až opravdu mrazí, což je pro mě momentálně nejvíc podstatný, a rozmetává to nejčastější neduh většiny "našich" (ok, není to origo koncept) pokusů přesvědčit - hele, fakt jsme tady, není to rádoby. Marně vzpomínám, kdy jsem naposled cejtil něco podobnýho z důvěrně známýho prostředí - snad při sledování Schmitkeho a trochu při Kobrách s užovkama. Tady je ale zachycení těch nejjemnějších detailů v chování a reakcích postav skoro furt tak věrný, že nemám slov. Výborně hrajou všichni, Stivínová jak o život. Normálně mám strach podívat se na další díl, aby se ten dojem nepokazil. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Soidní rozjezd, který ukazuje nejen počátek samotného případu, ale i problematiku celé obce. Koncept Twin Peaks funguje hned od prvního dílu velmi dobře. Všichni jsou podezřelí, všichni jsou divní...Je vidět, že tvůrci si dali práci s atmosférou místa, a díky lokacím dokázali onu ponurost skvěle vystihnout. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Budova výchovného ústavu je zámek Jezeří, ale interiér se natáčel v bývalé vojenské nemocnici v Terezíně na adrese Fučíkova 284. (rakovnik)

Reklama

Reklama