Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 4: Vládce snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kristen, Kincaid a Joey se utkali s Freddym Kruegerem již v NOES 3. Tentokrát jsou zpět v normálním životě, ale Kristen znova začíná mít noční můry... V jedné z nich se prochází Freddyho domem, dojde až do kotelny a tam vtáhne do svého snu Kincaida i Joeyho. Po útoku psa se Kristen probouzí s ošklivou ránou na ruce... Během další noci se Freddy znovu "vrací k životu" a Kincaid a po něm i Joey se nedosní rána... To je však jen začátek a Freddy se už těší na další mladé maso, samozřejmě s Kristen v čele... V roli Kristen se představí Tuesday Knight, která také nazpívala titulku "Nightmare" (úvodní titulky). (5150)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (254)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že ti dva idioti z minulého dílu zemřeli velmi brzy, tak byl zbytek filmu koukatelný. Trošku se film vrátil do snesitelných mezí přibližujících se prvnímu dílu. Speciální efekty bych zde omezil na minimum, protože je tady prostě nezvládají a vyznívají velmi trapně. První díl nejspíš zůstane nepřekonatelný, ale tenhle bych si dovolil zařadit hned na druhé místo. * * ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Po originály, Freddy v dvojke svoje obete zabíjal hlava nehlava. V trojke sa to všetko zmenilo, spoznal ich slabosti, ktoré využíval a hlavne zneužíval. Napríklad ak sa niekto bojí výšok hups s ním na najväčšie miesto v ústave. V štvorke bola jeho aktivita zase iná. Vraždy boli neskutočne dobré a veľmi originálne, asi najlepšie z celej série. Samozrejme keďže ide o vtipno poňatý film aj samotné vraždy sa bez dávky humoru nezaobídu. O ten humor a samozrejme čierny ako uhol sa postaral kto? :) Štvrté vystúpenie kultového Freddyho Kruegera bolo trochu na inú nôtu. Pridal sa vtip a to ešte väčší než bol v predošlých filmoch. Dej pokračoval tam kde sa minule skončil a celkovo som spokojný i keď bolo už aj lepšie Celá recenzia: TU ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $13miliónovTržby USA $49,369,899Tržby Celosvetovo $51,300,000║ Technicky prepracované, snové "horror" sekvencie zvládnuté len koncepcia príbehu na pokračovania mi u takýchto filmov vôbec nesedí, lebo je to stále dokola to isté, donekonečna. /55%/ ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

štvrtý diel série o vzdialenom príbuznom wolverina a nožnicovorukého edwarda s hipsterským oblečením a zlou pleťou je celkom slušný - síce nemá atmosféru prvého dielu ani režijné a scenáristické nápadíky dielu tretieho, rozhodne je však o niekoľko levelov nad úbohou dvojkou a má aj svoje klady (poprí záporoch ako otrasný soundtrack, nevýrazný casting a veľmi priemerný, skoro až odfláknutý klišé scenár) a to hlavne efekty, ktoré sú tu asi najlepšie v celej sérii, výprava, ktorá má tiež šmrnc, a mladý fín na režijnej stoličke občas tiež nezaháľa; ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Can't sleep tonight 'cause i, gotta run, gotta hide. Nightmare, running from this nightmare, I turn around, but there's no one there And I'm running, running from this nightmare Running, running from this nightmare. Tuesday Knight, ktorá naspievala túto úvodnú pesničku, si aj zahrala rolu Kristen. Ďalšie pokračovanie slávnej Nočnej mory v Elm Street. Ešte viac v nadupanejšom štýle a viac krvavom. Freddy nemá s nikým zľutovanie. Asi najlepšia cast celej trilógie, jedna z mojich obľúbených, ktorú si vždy rád pustím 100 percent. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (22)

  • Poté, co Freddy (Robert Englund) skočí z postele na oběť, je vidět, že nemá spálenou ruku. V dalším záběru ji spálenou má. (Raichu.Cz)
  • Wes Craven a scenárista Bruce Wagner přišli s nápadem, který zahrnoval cestování časem prostřednictvím snů. Podle producentů ale tento nápad do filmové série příliš nezapadal. (HellFire)
  • Severoamerické tržby byly 49,4 amerických milionu dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama