Reklama

Reklama

Nová noční můra

  • USA Wes Craven's New Nightmare (více)
Trailer

Obsahy(1)

Natáčení nového dílu Noční můry v Elm Street se odehrává v zákulisí filmu, ale i na place. Nechybí tu herečka Heather, která před lety vytvořila v prvním díle celé série hlavní roli dívky Nancy a později si zahrála i v třetím dílu odbornici na sny. Po skončení natáčení záběrů se nečekaně začne hýbat Freddyho rukavice, dva techniky zabije a Chase (manžela Nancy) řízne do ruky. Heather se náhle probudí a zjistí, že vše byl jen zlý sen, vydechne si, ale pak si všimne, že manžel má opravdu ruku pořezanou. Studio nabídne Heather roli v novém dílu Noční můry v Elm Street, ke kterému píše scénář Wes Craven, ale ona to odmítne! Dovídá se, že manžel na filmu už pracuje a telefonuje mu a prosí ho, aby se vrátil domů. Chase za volantem cestou domů usne, havaruje a náhodou ho zabije Freddyho rukavice. Syn Dylan se také chová podivně, nechce spát, protože se bojí „zlého pána“. Po dalších incidentech, které se svým způsobem týkají filmového přízraku, jede za Wesem Cravenem, aby se ho zeptala na scénář. Tvůrce však doposud neví jak příběh dopadne... Poslední souboj svede Nancy (Heather) v podzemním světě, kde objeví scénář k novému filmu z cyklu Noční můry v Elm Street a kde se setkává nejen se svým synem Dylanem, ale i s Freddy Kruegerem. (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (224)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tenhle scénář je opravdu zajímavý. Hlavní herci, režisér i producenti hrají sami sebe v příběhu, který skvěle završuje celou hororovou sérii. Bohužel film samotný až takovým vrcholem není a to zejména proto, že opravdu hororem se snímek stává až po polovině své stopáže, předtím to je chvílemi až nudný příběh, který jen občas udělá bu bu bu. Ale aspoň jsem pochopil, jak Craven dospěl k Vřískotům. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Wes Craven se rozhodl napravit reputaci jedné ze svých slavných sérii a po nevydařených předchozích dílech natočil podařený comeback Freddyho Krugera. Rozhodl se však vydat novou cestičkou a připravil pro hlavní hrdiny pár pořádných hororových dnů. Tentokrát se totiž děj neodehrává jen ve filmovém studiu, ale i ve skutečném světě, kde jde opravdu o holý život. Zatímco Freddy nahání své potencionálně oběti a chce si vyskoušet své nové drápy, které jsou ostřejší než kdy dřív, snaží se všichni ostatní neusnout a uchránit se tak před tímto přízrakem. Jenže ono to není tak jednoduché, sestřičky v nemocnici nabíjí své injekční stříkačky a posílají ke Krugerovým rukavicím jednoho spáče za druhým, přitom však neustále myslí jen na vaše dobro. Wes to zvládl velice dobře a své chmurné představy převedl do povedeného scénáře, který vám ukáže, že spánek vždy neznamená jen klidné přečkání noci, ale může také přinést nepříjemnou smrt. Skvělá práce s černým humorem a plno efektivních scének, jen ten malý chlapec mě občas přiváděl do rozpaků, nemám totiž rád "dětičky, které vědí", zvláště v hororech ne. 80% ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Po pěti pokračováních, z nichž některá byla více kvalitní, některá méně kvalitní a jedno úplně mimo (druhý díl), se k sérii vrátil legendární Wes Craven a vnesl do ní konečně zas svěží vítr v podobě nového konceptu se zajímavými nápady. A ačkoliv je pravda, že Nová nořní můra v druhé polovině filmu poměrně dost variuje hororové scény a vraždy z prvního filmu a Freddy je fyzicky na plátně jen poskrovnu, rozhodně se dá objektivně konstatovat, že tento díl disponuje nejlepším příběhem ze všech pokračování. Na své si přijdou hlavně cinefilní fanoušci série, kteří ocení hororově stylizovaný náhled do zákulisí natáčení a mezi členy filmového štábu, z nichž se na scénu dostane nejen nemalý počet herců ztvárňujících sebe sama, ale i producenti, tvůrci vizuálních efektů a hlavně režisér Wes Craven, díky jehož „novým nočním můrám“ mohl poslední díl vzniknout a zároveň mohl být i příjemně meta. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Freddy si zašel na plastickou operaci a výsledkem je nový facelift. Oslava 10.letetého výročí mohla klidně dopadnout mnohem líp. Originalitou se nešetří, ale nesympatický mladý hrdina a podivný scénář dělají divy. Kouzlo je to tam a přestože v celé sérii se každý díl vyznačoval trošku něčím jiným. Tenhle je nejdelší a tím pádem se nejvíce vleče. Digitální triky mu přitom vůbec nesluší. Série měla skončit 4. dílem. Sedmička = 35% PS: Ani remake se nepovedl. Nechte proto Freddyho už spát. Do 21. století se už moc nehodí. : N3, N1, N4, N5, N7, N2, N6 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tak neuvěřtitelně průhledný film od první minuty jsem hodně dlouho neviděl, ale aspoň jsem mohl své okolí udivovat jednuchou předvidatelností kroků scénáristových. Jako by to psal žák pomocné školy, který zná všechny postupy nazpamět, lehce je protne a sem tam mu někdo poradí malé zkrášlení. Pro znalce celé série je ve filmu dostatek odkazů, které potěší, ale kdo chce vidět pořádný horror pekně narazí. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (19)

  • Severoamerické tržby byly 18,1 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 19,7 mil. (NIRO)
  • Všechny scény se zemětřesením byly natočeny měsíc před skutečným zemětřesením v Los Angeles v roce 1994. To nastalo pouhé dva týdny před koncem natáčení. Štáb tak měl možnost ještě dotočit záběry poškozených míst zasažených reálným zemětřesením. Herci a štáb se původně domnívali, že scény zemětřesení, které byly natočeny před skutečným zemětřesením, byly možná trochu přehnané, ale poté, co je zhlédli po skutečném zemětřesení, byli zaskočeni jejich realističností. (BLStryker)
  • V titulcích je jako představitel Freddyho Kruegera uveden on sám, přestože ho hrál Robert Englund. (facojurka)

Reklama

Reklama