Reklama

Reklama

Freddyho smrt - Poslední noční můra

  • USA Freddy's Dead: The Final Nightmare (více)
Trailer

Zkoušeli ho pohřbít! Zkoušeli ho spálit! Zkoušeli ho zahnat svěcenou vodou! Ale takové hlouposti na Freddyho neplatí. Dál si libuje ve svých krvavých orgiích. Ale je tu jeden problém - ve svém městečku už nemá koho zabíjet... Že by pověsil svůj klobouk a rukavici na hřebik? Kdepak! (Falcon Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

oLí 

všechny recenze uživatele

Během sledování jsem to viděl na jednu hvězdu, k závěru dvě, po konci na odpad! - kvalita kolísala opravdu hodně. Absolutně žádná návaznost na předchozí díly, jen samostatný film jako zakončení Freddyho poutě po snech a rozloučení je to fakt debilní. Pár dobrých vtipů by se našlo ( stareček na autodromu jezdící dokola ), ale bylo jasně víc hovadin. Poslední noční můra spolu s druhým dílem do série vůbec nezapadá. 25% [srpen 2007] ()

Ghostface2 

všechny recenze uživatele

Rachel Talalay není zrovna moc dobrá režisérka a vůbec nepochopila pravý význam slova horor, Freddy tu sice dost hláškuje, jenže tento díl mi připadal takový nucený a nezajímavý. Tento díl nefunguje pořádně ani jako horor ani jako komedie a ani jako parodie. Z úcty k Freddymu dávám šestému dílu tři slabé hvězdičky. Kdyby tento díl nikdy nevznikl moc smutný bych asi nebyl. ()

Reklama

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Za mě průměr. Bylo to dobré, ale chvílemi hrozně nelogické (bud to opravdu bylo nelogické anebo jsem usnul a jen se mi to zdálo :)). Platila tu jistá snová pravidla, která se v průběhu filmu furt porušovala a to mě sralo spolu s tím, že se freddyho skoro nikdo nebál, nikdo nebyl zaskočen a každý měl větší autoritu než on. Otřesný byl také konec, tedy završení série- | 50% |. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Sága nočných mor síce prišla o 6 rokov neskôr ako Halloween a 4 roky po Piatku 13, no stihla prejsť rýchlejšou evolúciou než zvyšné dve zo svätej trojice slasherových sérií. Šiesty diel je post-moderný horor, ktorý prorocky variuje 90s tému zabíjania franchisov dávno pred The Death of Superman, siedmym Halloweenom a deviatym Piatkom 13 (s ktorými ma podobné prehlbovanie rodinných väzieb vraha a obetí). A výsledkom je jeden veľký úškrn. Film vznikol iba 2 roky po Dream Child, no pôsobí akoby medzi nimi bol rozdiel jednej dekády. Nie je tu už nič z atmosféry predošlých filmov, i nočné mory sú tu prekvapivo civilné. Film nijakým spôsobom nenadväzuje na koniec päťky, prichádza s absurdným príbehom o vymretých deťoch v Springwoode (podobný postmoderný twist ako zakázané oslavy Halloweenu v Haddonfielde v Halloweene 6) a poslednom tínedžerovi, ktorý je v meste, teda ktorý vlastne v meste nie je a ktorý sa kdesi objaví, aby sa zase vrátil do mesta a zobral náhodou spolu ďalších tínedžerov. Áno, je to hrozne napísané a nedáva to zmysel. Gore je slabé, kulisy rutinné a vrcholom je trápny záver, kde sa objavia mizerne naanimovaní bohovia snov a celé je to akože 3D (vrátane toho, ako si hlavná hrdinka nasadzuje okuliare). Napriek tomu je tu zopár skvelých scén (menovite najmä mučenie hluchého chlapca a flashback s Freddyho ženou, ktorá sa dozvedá o jeho tajomstve) a tá hodina a pol celkom zbehne, no film ako celok je nepochopiteľný fail a najhorší diel série (i keď stále lepší než remake). 5/10 PS: rebríček nočných mor: N1, N3, N7, N4, N5, N2, N6 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(35%) Tak tenhle šestý film série NOČNÍ MŮRA Z ELM STREET nesoucí tkzv. podnázev FREDDYHO SMRT mi už moc nesedl. Vidím, že nejsem jediný, koho to neoslovilo. Tak je to už 6 část téhle známé, hororové ságy, tak se není čemu divit, že už je to ohrané atd. Název jak už tu mnozí na CSFD píší je dost iritující, poté vzniklo ještě několik pokračování, ale nad tím se já moc nepozastavuji. Zde navíc krom Freddyho nefungovalo skoro nic. Byl tu jistý nápad s postavou Freddyho před jeho smrtí, kdy vypadal vizuálně ještě jako člověk. Takže tahle pasáž mi přišlo vcelku zajímavá + pár Freddyho zábavných scén mimo otřesného a trapného finále. Děj mi přišel dost uhozený a chvílemi i chaotický. Bylo to pojato navíc i dost do žánru fantasy. Horor to zde nebyl už ani náhodou. Navíc ty strašné efekty – to bylo asi nejhorší, co bych vytkl. Herci mě vůbec nebavily ani jejich postavy. Hudba také nic moc. Tu slabší 2* dávám jen za dobrého Freddyho. Mohl z toho být ještě větší brak, ale daleko to k tomu nebylo. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (19)

  • Závěrečné titulky obsahují sestřih nejlepších scén z celé série Noční můry v Elm Street. (StevenW.)
  • Zpěvák Alice Cooper je první a zároveň poslední, kdo ztvárnil postavu otce Freddyho Kruegera (Robert Englund). V žádném jiném díle se tato postava neobjevila. (Alfréda)
  • Peter Jackson napsal pro film scénář, který nakonec nebyl použit. Freddy (Robert Englund) v něm ve světě snů stárnul a slábl, zatímco zdrogovaní teenageři ze Springwoodu během nočních party vstupovali do snového světa, aby ho zmlátili. (Karlos80)

Související novinky

Zemřel herec Yaphet Kotto

Zemřel herec Yaphet Kotto

16.03.2021

Ve věku 81 let zemřel na Filipínách americký herec Yaphet Kotto. Informaci prostřednictvím sociálních médií zveřejnila jeho žena Tessie Sinahon a později ji potvrdil i hercův agent Ryan Goldhar.… (více)

Reklama

Reklama