Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 4: Vládce snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kristen, Kincaid a Joey se utkali s Freddym Kruegerem již v NOES 3. Tentokrát jsou zpět v normálním životě, ale Kristen znova začíná mít noční můry... V jedné z nich se prochází Freddyho domem, dojde až do kotelny a tam vtáhne do svého snu Kincaida i Joeyho. Po útoku psa se Kristen probouzí s ošklivou ránou na ruce... Během další noci se Freddy znovu "vrací k životu" a Kincaid a po něm i Joey se nedosní rána... To je však jen začátek a Freddy se už těší na další mladé maso, samozřejmě s Kristen v čele... V roli Kristen se představí Tuesday Knight, která také nazpívala titulku "Nightmare" (úvodní titulky). (5150)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (254)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Konečně díl se sympatickou hlavní hrdinkou (samozřejmě jsem ale fandil Kruegerovi). Taky mě hodně potěšila smrt všech kokotů z trojky. Tenhle díl je celkově trochu akčnější, ale Freddy už není takovej hračička a prostě jen všechny kosí, ale aspoň se občas převlíkne za dokora či sestřičku. Z celé série se mi tenhle díl líbil asi nejvíc i když paradoxně ubylo Freddyho hlášek, pořád se jen megahustě gebí. Robert Englund by měl dostat Oscara za celoživotní přínos!!!!!!! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dějově přímo navazující Čtyřka je zase malinko jiná. Freddy dostává o něco větší prostor a Renny Harlin celý díl podal určitě nejakčněji z celé série. Zpočátku si Freddy udělá inventuru s přeživšími z minulého dílu a pak se vrhne do nové mise. Vůbec se nejedná o špatný díl, jen chybí malinko té lehkosti. Hlášky se dostavují a tempo neopadává.  Body count: 6. Sayonara Ricku! 70% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Extrémně popálený hubený muž. Na hlavě klobouk, na těle červenozelený svetr. Na pravé ruce proslulá rukavice s břity. Není chodícím zlem na zemi jako Michael Myers nebo Jason Voorhees. Objevuje se „jen“ ve světě snů. Dřív, než se noční můrou stal, si jeho pokřivená mysl vybírala malé děti. Rodiče nevinných obětí pak vzali zákon do vlastních rukou a vraha z kotelny upálili. Mrazivá atmosféra trvá, řádění pokračuje, Robert Englund je pořád největším tahákem, i když předchozí díl zaujal víc. Trend (později) zvučných jmen pokračuje. Tentokrát nastupují režisér Renny Harlin nebo scénárista Brian Helgeland. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Harlin tomu teda dal. Natočil najlepšie pokračovanie nočnej mory. Akcia, čierny humor, dômyselné vraždy, znesitelné obsadenie a vizuálne vychytávky. Dokonca ani scenar nie je taký stupídny, a ústredná melódia série je skrátka nenahraditeľná. Najviac ma však pobavila "nurse Freddy". Jednotka je však stále number 1 ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Po originály, Freddy v dvojke svoje obete zabíjal hlava nehlava. V trojke sa to všetko zmenilo, spoznal ich slabosti, ktoré využíval a hlavne zneužíval. Napríklad ak sa niekto bojí výšok hups s ním na najväčšie miesto v ústave. V štvorke bola jeho aktivita zase iná. Vraždy boli neskutočne dobré a veľmi originálne, asi najlepšie z celej série. Samozrejme keďže ide o vtipno poňatý film aj samotné vraždy sa bez dávky humoru nezaobídu. O ten humor a samozrejme čierny ako uhol sa postaral kto? :) Štvrté vystúpenie kultového Freddyho Kruegera bolo trochu na inú nôtu. Pridal sa vtip a to ešte väčší než bol v predošlých filmoch. Dej pokračoval tam kde sa minule skončil a celkovo som spokojný i keď bolo už aj lepšie Celá recenzia: TU ()

Galerie (109)

Zajímavosti (22)

Reklama

Reklama