Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1942 a Max Vatan (Brad Pitt) seskakuje padákem do dun marocké pouště s cílem zabít v Casablance německého velvyslance. V městě se setkává s Francouzkou Marianne (Marion Cotillard), která má hrát roli jeho manželky a pomoci mu se splněním jeho mise. Předstírání manželské intimity a zamilovanosti postupně přeroste v opravdovou vášeň, a proto po ukončení operace společně odjedou do Londýna, kde se vezmou, válce navzdory. Jejich rodinné štěstí trvá jen do chvíle, kdy se Max dozví, že i tohle může být jen důmyslná hra, která by ve finále mohla výrazně ovlivnit výsledek Druhé světové války. V tu chvíli začíná jeho zoufalý hon za pravdou a za nadějí, že to, co o jeho ženě tvrdí jeho nadřízení, není pravda. (Cinemart)

(více)

Recenze (644)

Snakefinger 

všechny recenze uživatele

Jediné, co tady stojí za opravdu oslavu jsou retro záběry, retro šaty a celková atmosféra. Příběh jako takový je poměrně tuctový a herecké výkony moc neoslňují. ()

the_weaver 

všechny recenze uživatele

Natáčať film, ktorého úspech stojí na tom, či divák bude fandiť hlavnej hrdinke a obsadiť pritom do tejto role vyškerenú Marion Cotillard? Well, good luck with that! Niežeby sa tvorcovia nesnažili, práve naopak. Intenzívne z nej robia statočnú hrdinku a milujúcu manželku - vrcholom je scéna s padajúcim lietadlom :) Iste vsadili na to, že ak divákovi na Marianne nezačne záležať vtedy, tak potom nikdy. Žiaľ, keď divák Marion moc nemusí, tak prvé dve tretiny sú preňho moc zdĺhavé. Na konci sú však napínavé scény naskladané jedna za druhou a pozerá sa na ne dobre. Nejeden divák si ale kladie otázku, či sa toto nemohlo odohrať omnoho skôr - v oboch zmysloch: či tie scény nemohli prísť skôr a či to, čo sa v nich udeje sa nemohlo udiať o rok skôr. ()

Kamil111 

všechny recenze uživatele

Ta část v Maroku je prostě nepovedená, technicky i scénáristicky, v Británii se to konečně rozběhlo, ale celkově jsem od Zemeckise čekal víc. Milování v pouštní bouři bylo jak pekelné plameny Lídy Baarové. Fuj. Nějak nemůžu najít božské klady, které tak nadšeně popisují pětihvězdičkáři. ()

Mark1983 odpad!

všechny recenze uživatele

Po pravdě řečeno jsem se u tohoto snímku nadmírně nudil a ani jsem ho nedokoukal, ač jsem byl zvědavý úplně na něco jiného, než na to, co se mi přiskytlo. Navíc ty romantické scény dle mého úhlu pohledu film poslaly rovnou do hoven, tudíž mi ty romantické scény vzhledem na celkovou situaci tehdejšího válečného období mi přišly až nepřirozené. Oba hlavní představitelé byli natolik prkení až to bilo do očí. Vydržel jsem u toho jen necelou hodinu. ()

ssarka 

všechny recenze uživatele

stejně jako plno ostatních...nudné,ploché,sterilní,ač námět zajímavý,tohle hodně zlé...Pitt počítačově omlazený,nechápu,že si hraje na metrosexuála,bez výrazu,bylo vidět,že ho to opravdu nebaví...děj víceméně dobrý,ale ten konec opět nelogický-vydírání ze strany němců je dost chabý důvod proč udávat,když mám za manžela podplk. a sedím celým zadkem ve štábu anglické rozvětky..bylo mi fakt jedno,že se odbouchla,jen jsem čekala,až to udělá a budou titulky.. ()

teckax 

všechny recenze uživatele

Cože? Brad Pitt mluví francouzsky??? Ooo, damn hot ... by to bylo, být on o 10 let mladší, takhle je to jenom hot. Brad s Marion vytvořili sehranou dvojici, které jsem já osobně věřila vše. To spolu s kvalitní výpravou a propracovaným dynamickým scénářem vede k jasným pěti *. Jedno oko nezůstalo suché. Další z filmů, které budu doporučovat, kudy budu chodit... ()

bodo1 

všechny recenze uživatele

Marion skvelá a charizmatická, Brad, klasika. Nič nevkusné, trošku prehnané, ale vcelku pekný a dojímavý príbeh. ()

zekon 

všechny recenze uživatele

Nudná, utahaná slaďárna, sice skvěle natočena ale špatně sestříhána. 90minut a dopadlo to lépe. Pokud by film byl v duchu prvních 30ti minut je to pecka. Nevidět, nevadí. ()

Capri2016 

všechny recenze uživatele

Velmi priemerny holywoodsky blockbuster. Tradicne vyborna Marion Cotillard, velmi priemerny Brad Pitt. Pekne kostymy. Ale velmi priemerny scenar ako keby umelo vytvoreneho holywoodskeho filmu o spionoch v II. svetovej vojne. Film ma nedadchol a keby nebol podporeny velmi nablyskanou holywoodskou produkciou, film by bol podpriemerny. Kvoli Marion Cottilard, kostymom, nablyskanej produkcii davam filmu 60%! Velmi priemerny hollywoodsky sladak hoci s vojnovou zapletkou - na ktory by som do kina urcite znova nesla. Ked budu hrat v televizii asi ma to neurazi ale urcite na jeho televiznu premieru urcite nebudem netrpezlivo cakat.... ()

nezavisle 

všechny recenze uživatele

Zaujímavo sa obnažujúci realistický dej naberie ešte väčšie otáčky keď je Maxovi oznámené podozrenie zo špionáže údajne konanej zo strany svojej manželky. Všetko ale spadne jej predvídateľnou samovraždou na konci. Priemer... ()

gatuso 

všechny recenze uživatele

Remeslne dobre odvedena prace, scenaristicky prumerny film z obdobi druhe svetove valky a prostredi tajnych a vyzvednych sluzeb, lehce romanticky zabaleny. ()

Související novinky

Zemeckis a miniaturní druhá světová

Zemeckis a miniaturní druhá světová

20.06.2017

Legendární Robert Zemeckis (Návrat do budoucnosti, Forrest Gump) se po Vánoční koledě konečně vrátil k hraným filmům. Jeho nová dramata Let, Muž na laně a Spojenci se (alespoň v Česku) dočkala velmi… (více)

Reklama

Reklama