Reklama

Reklama

Temná voda

  • Japonsko Honogurai mizu no soko kara (více)
Trailer

VOD (1)

Když se Yoshimi rozpadne manželství, je nucena pro sebe a svou pětiletou dceru Ikuko najít nový domov. Usadí se v jednom z temných a pochmurných bytů nevlídného domu, kde se brzy začínají dít divné věci. Yoshimi je pronásledována kalnou vodou, pronikající stěnami a stropem, a dráždivým přízrakem červené tašky, která kdysi patřila dívence, jež záhadně před dvěma roky zmizela. Plna strachu o život své dcery, Yoshimi zoufale bojuje, avšak její hrůza se stupňuje v závislosti na tom, jak začíná odhalovat spojení mezi podivnými událostmi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Pomalý rozjezd vyvrcholí před samotným závěrem filmu ve vynikající sekvenci baráku zaplavovaného vodou s podmanivým hudebním podkresem. Výborná atmosféra. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Já prostě u jejich hororu většinou vidím furt to samé jen někdy jinde a málo strašně málo mě příběh či herci zaujmou tady je to dost zlé. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem nejdřív viděl výborně natočený americký remake Dark Water s geniálním výkonem Jennifer Connelly, nemohl mě už originál tolik zaujmout, nedá se svítit. Těžko ho hodnotit, protože nevím, jak by na mě film zapůsobil, kdybych ho viděl jako první. Takhle, ač prvorozený, u mě (asi trochu nespravedlivě, i když oprávněně) hraje druhé housle a přijde mi po všech stránkách a ve všech směrech slabší. Snad jen malá Ikuko se mi líbila víc, než americká Ceci. Ale pro spravedlnost dám čtyři, i když po labužnickém zážitku s Dark Water mě tenhle film už příliš nenadchl a dal jsem ho hlavně z povinnosti a ze zvědavosti, kvůli porovnání... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Atmosféru má film takřka nulovou, snaha o nějaké napětí přichází vniveč a nástupy strašidla vůbec nefungují, což je dáno i tím, že jeho vizualizace se omezuje na nohy nebo rozmazanou siluetu. Největší prostor tu dostává kapající voda a to mě fakt nebaví. Jediný, kdo zaslouží jakous takous pochavlu, jsou herečky. Ale ty to vytrhnout nemohly. V tomto případě je remake lepší originálu. 25% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář : Hideo Nakata, Yoshihiro Nakamura, Kenichi Suzuki a Takashige Ichise. Kamera : Junichirô Hayashi. Hudba : Kenji Kawai, Shikao Suga. Japonská verse je na stejné úrovni jako ta US. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Už ani americký remake z roku 2005 mi nejak nešmakoval. Tak som dúfal, že Nakata s originálom príjemne postraší. Lenže ono už pôvodné dielo, nieje vo svojom žánri nič svetoborné. A dokonca nieje ani lepším, než zhollywoodštena prerábka. ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Milujem tieto depresívne ázijské horory...ale toto nie je ani dobré, ani depresívne...ale nudné...poteší akurát nepríjemný koniec...a to je všetko ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Atmosférická podívaná, která se v závěru trošku pokazí kvůli jisté věci, která kdyby ve filmu nebyla, vyzněl by ještě daleko zajímavěji a tajemněji. Škoda. ()

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Na pomalé tempo som u Nakatu zvyknutý, takže to pre mňa problém nebol - súhlasím však, že prvá polhodina bola slabá, ale postupne podobne ako u jeho ringu-trilógie (tú poltú romantiku nerátam) snímok graduje. Docenil som tentokrát najmä výborne budovanú atmosféru a pôsobivé lokácie (či už nepríjemne klaustrofobicky pôsobiaca nádrž alebo pôsobivá zatopená izba). Lakačky sú oproti Ju:on the grudge 1,2 slabšie, ale zopár je ich aj tu (prirovnať sa dá ich výskit k ringu 3logy). Čo sa týky hlavnej vlasatice, tak na Sadako či matku z Ju: Onu:tg nemá, ale úplne zle na tom tiež nie je. Potešila aj menšia pocta Kubrickovi a celkovo ako priaznivec ázijských hororov som si tento snímok celkom vychutnal. A k avizovanému us remaku - snáď to nebude tak odfláknuté alebo odsoftnuté ako Grudge ((neviem čo od toho čakať ale Walter Salles (Hlavná Stanica, Abril despedacado a Diarios de motocicleta) a horor je zvláštna kombinácia, ale obsadenie láka J.Connelly, S.Duvall (žeby ďalšia Kubrick pocta), P.Poslethwaite, J.C.Reilly a T.Roth - už sa teším:-)) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Japonský snímek „Temná voda“ je ukázkou toho, že japonský horor nemusí být v první řadě jen děsivý ve smyslu duchů a lekaček, ukazuje japonský horor, který má atmosféru a který dovede na diváka hodně zapůsobit. Tohle se třeba americkému remaku tak dobře nepodařilo. I práce s vodou je zde velmi dobrá. A pokud nebudete z promítání filmu odcházet vystrašení, rozhodně budete pohnutí. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Humbuk kolem japonských duchařin, už je dávno pryč, takže se můžu bez jakýhokoliv hajpu mrknout na jeden z Nakatových zásadních počinů. Jedenáctá hodina v noci je na takovou záležitost tak akorát, tak šup s dvd do přehrávače... A že to stálo za to. Decentní styl vyprávění a krásná kamera, jednoduchej, ale působivej příběh, sympatická herečka v hlavní roli a její roztomilá (v tom nejlepším smyslu slova) filmová dcerka, a hlavně pomalu houstnoucí atmosféra, gradující až do vynikajícího finále. Delikátní záležitost. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Jak je u japonských horrorů zvykem je předností pomalu budovaná atmosféra za pomoci především zvuků a neviděného nebezpečí. Americký remake z roku 2005 s Jennifer Connelly nedopadl vůbec špatně. ()

wipeout 

všechny recenze uživatele

Ďaľší tuctový horor s dievčatkom, ktorému sa niečo hrozivého stalo a teraz sa v zduševnenej podobe vracia navštevovať svojich o nejaký ten kus živších kolegov. Nič viac nič menej, proste nič prevratného. Horšie je ale to, že aj napriek tomu, že sa tvorcom podarilo nastoliť pomerne hustú atmosféru, skoro nikdy nepríde ku klimaxu a tak sa teda nedočkáme veľa lakačiek. Čakal som určite omnoho viac ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Další z nezáživných japonských duchařin. O proti americké verzi, kterou jsem viděl dřív to má jiný konec a poslední půl hodina slušně šlape, ale ten hodinový úvod je nudný a zdlouhavý. Máma se s malou dcerou nastěhuje do bytovky kde ze stropu pořád kape voda a všude se zjevuje červená taška, jisté dívky co se před pár lety ztratila. Sem tam vidí ducha a hrabe jí z toho, nebot se k tomu ještě rozvádí a je duševně labilní. Děj se moc vleče, atmosféra je ponurá, ale nikterak strhující. Hlavní představitelka nic moc a její dcerka je spíš na zabití. V americké verzi se hlavní představitelka povedla líp. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Horor nad průměrem, nedosahující kvalit prvního Kruhu, převyšující ten druhý. Každopádně se v temné tiché místnosti postará o kvalitní šoky... ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Nedokážu říct jestli se mi víc líbil remake nebo tato verze. Líbily se mi obě. První jsem bohužel viděl americkou verzi, ale i tak jsem se u sledování té japonské bavil. Kvalitní snímek. Lepší čtyři hvězdy. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Jen lehce hrůzostrašná podívaná, zato se silným pocitem zoufalství a marnosti. Napětí se rodí velmi zvolna a nenápadně. Zapůsobila na mě lépe jak Ring a Grudge a Temné vody(USA). ()

Braddy 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že by film byl horší než "Ringu" (zvlášť proto,že mám radši americký remake The Ring), ale je pravda, že děj je tady snadno předvídatelný. Nicméně atmosféra filmu je opět skvěle vybudovaná, tak jako u Ringu a i když člověk nechce, stejně ho pohltí a nedá mu do konce vydechnout. Pokud se rádi bojíte neznámého, tak můžu film vřele doporučit. Je škoda, že na rozdíl od výše zmiňovaného filmu, se tento nedostal do širší povědomosti diváků. Každopádně se již teď můžeme těšit? na americký remake, který právě vzniká. ()

Anticque 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný horror, který je dějem podobný japonskému Kruhu. Příběh o malé holčičce a tekoucí vodě od začátku je spíše nudnější, ale ke konci je pár dobrým mrazivých scén, které mě potěšili. Atmosféra je dobrá, ale zase je zde opět tradiční japonské kouzlo, které je o pár tříd lepší než tradiční americké vyvražďovačky, které nemají hlavu ani patu. ()

Související novinky

Asie opět nabízí kung-fu a horor

Asie opět nabízí kung-fu a horor

06.11.2008

Dva tvůrci z Dálného Východu, byť naprosto odlišného zaměření, vládnou dnešní novince. Nejdřív je tady neúnavný, nezastavitelný a nestárnoucí (no dobrá, to poslední není tak docela pravda) Jackie… (více)

Reklama

Reklama