Reklama

Reklama

S láskou Vincent

  • Velká Británie Loving Vincent (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Celovečerní snímek o malíři Vincentovi van Goghovi S láskou Vincent (Loving Vincent) navazuje na slova samotného génia, který jednou pronesl, že "může komunikovat pouze skrze své malby". Byl natočen kombinací hraného filmu a animace originálních olejomaleb. Přesněji řečeno 66 960 originálních olejomaleb vytvořených 125 umělci z celého světa podle 94 původních van Goghových děl. Slovy tvůrců by "rozložené obrazy dokázaly pokrýt celý Londýn nebo Manhattan". Jedná se o první film svého druhu na světě. Předlohou pro animované obrazy jsou hrané scény se skutečnými herci. V obsazení figurují jména jako Saoirse Ronan, Aidan Turner nebo Helen McCrory. Scénář vznikl na základě 800 van Goghových dopisů adresovaných především jeho bratrovi. Příběh vrcholí v červenci 1890, kdy se van Gogh léčící se z deprese postřelí do hrudníku a o dva dny později, ve svých 37 letech, na následky tohoto zranění umírá. Okolnosti jeho smrti nebyly nikdy zcela objasněny. (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (295)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Vizuálně je to opravdu krásně natočené dílo, které už jenom kvůli své výtvarné stránce stojí za shlédnutí. Tleskám všem malířům, kteří se na tom podíleli a vytvořili něco tak dokonalého. Jenže to je asi vše, co je na filmu dobré. Příběh nemá duši, nemá jiskru, emoce ani napětí. Je to prostě jen dějová linka, která běží v jedné rovině a já se u toho dost nudila. Navzdory skvělým hercům, skvělé vizuální stránce a i celkem dobré hudbě mě mrzí, průměrné hodnocení, ale vyšší si u mě film nezíská. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když jsem si o tomhle filmu četl, říkal jsem si, že je skoro má povinnost jít na Vincenta do kina a ocenit ten nápad a práci. Mám velkou radost, že film mně mou poctivost vrátil v podobně nádherné, vysloveně překrásné obrazové formě nic krásnějšího jsem ve filmu nikdy neviděl a rozhodně nesouhlasím s kolegy, že krom obrazu je film o ničem. Já poslouchal dialogy a krásně si dělal obrázek o nás lidech, o našich vlastnostech, vnímal krásu obyčejnosti, zkrátka jsem se nechal absolutně okouzlit. ()

Reklama

depony 

všechny recenze uživatele

Vizuálně boží zpracování. Hudba Clinta Mansella dodává celému příběhu tu něhu, tu vážnost, tu nostalgii, tam zlost. Že obsah vyvolává v některých touhu vědět, proč snímek vznikl? Protože pokud jeden člověk za 8 let namalovat tolik obrazů jako tento umělec, dá se z toho poskládat příběh, který tak nějak v koutku duše a mysli zajímá každého. A hlavně se dozvíte pointu malířova snažení. Co víc čekat od životopisného a uměleckého filmu? Navíc herecké obsazení víc než potěšilo! I slza na konci ukápla! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film jsem ohodnotil třemi hvězdičkami, protože jsem byl nadšený z nápadu udělat snímek jako pohyblivou olejomalbu, potěšilo mě i samotné provedení, ale abych mohl nějakou tu hvězdičku přidat, musel by mě zaujmout i příběh, a to se, bohužel, nestalo. Pátrání po tom, jak zemřel Vincent van Gogh, mě příliš neoslovilo, výtvarná stránka zvítězila na celé čáře. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jako, ta animace musela dát skutečně zabrat a člověk ji ocenit prostě musí, protože vypadá úžasně (když tedy pominu některé černobílé sekvence působící jako nějaký laciný animační efekt). Forma zde sice pochopitelně vítězí nad obsahem, ale ono by to sotva bylo vyvážené. Hlavní je, že nějaký obsah to má, i s pár filozofickými větami a syžetem trochu připomínajícím Občana Kana (tématem cestovatelského pátrání hlavního hrdiny po odhalení jedné malé záhady nedávno zemřelého člověka). Místy se to sice táhlo, ale nakonec mě to vtáhlo do děje a závěr mi přišel celkem silný. I tak ale nadšený nejsem, protože to nebylo tak silné, jak mohlo být. Možná by bylo zajímavé vidět, jak by v tomhle stylu vypadal film jen o životě Vincenta van Gogha, ale toho se už asi jen tak nedočkáme. Každopádně o životě Vincenta van Gogha (mého oblíbeného malíře, btw) se mi víc líbil film U brány věčnosti, který je podle mě jedním z nejfilozofičtějších filmů za minimálně posledních 15 let a kdyby nebyl tak příšerně natočený, možná už mi visí v TOP 10 oblíbených filmů. Ten totiž měl neskutečnou sílu po celý film - a to právě tady chybí. Ale i tak bych S láskou Vincent označil za povedený film a rozhodně je i divácky vřelejší, než U brány věčnosti. Jen nevím, jak moc se to dá brát jako výhoda :-) Slabé 4* ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Existuje 992 dochovaných dopisů, které Vincent van Gogh napsal. Většinu z nich adresoval svému bratrovi. (Macik1982)
  • Práce na filme začali už v roku 2008 a pôvodne malo ísť o krátkometražný snímok. Po štyroch rokoch sa s ním jeho tvorcovia vydali na Kickstarter (Americká verejnoprospešná spoločnosť so sídlom v Brooklyne, finančne podporuje inovatívne nápady), kde úspešne vybrali potrebné prostriedky pre jeho realizáciu. I tak práce trvali ešte niekoľko rokov nakoľko sa tvorcovia rozhodli pre špecifickú metódu akým bol vytvorený. Drží status prvého celovečerného filmu namaľovaného olejomaľbou. (Paldiny)
  • Tvorba filmu mala nasledovný priebeh. Najskôr bol natočený ako bežný hraný film v kulisách, vyrobených čiastočne alebo úplne podľa impresionistických diel Vincenta van Gogha, v prípade nutnosti pred zeleným plátnom. Neskôr viac ako 65 tisíc vzniknutých snímkov v natočených záberoch cez sto maliarov premaľovalo olejovými farbami štýlom holandského umelca. (Paldiny)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

20. Kino na hranici má ve znaku hvězdy

20. Kino na hranici má ve znaku hvězdy

17.04.2018

Jubilejní dvacátý ročník mezinárodní filmové přehlídky Kino na hranici, která se pravidelně koná v Českém Těšíně a polském Cieszynie, se blíží. Letos se uskuteční od 27. dubna do 3. května 2018.… (více)

Reklama

Reklama