Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 2

(série)
Trailer 3
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2017, 7 h 47 min (Minutáž: 46–62 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Noah Schnapp, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Sadie Sink, Natalia Dyer, Charlie Heaton (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Od podivného Willova zmizení uplynul téměř rok. A život v Hawkinsu se ještě nepodařilo uspořádat. Ani zdaleka. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (279)

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po skvělé první sezóně tvůrci nepolevili a naservírovali nám úžasné pokračování. Tentokrát se hlavní boss z upside Down pokouší dostat ze své říše do té naší a za tímhle účelem unese tělo Willa. Noah Schnapp konečně dostává víc prostoru a ukazuje, že má co hrát. Postavy celkově jsou to hlavní, co drží celý seriál nad vodou. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úspěšný seriál dostal víc peněz a polepšil se. Tempo se rozjelo, očesala se vata a zábava je solidní i přes pár nudných momentů. Přibyl díl navíc, ale asi to spíš svádělo k plýtvání časem (díl osm se podivně vleče, aby se pak v první polovině posledního dílu vyřešily všechny problémy série). Romantické motivy předpubertálních dětí jsou mrzutá záležitost a doufám ve více příšer na úkor pseudolásky. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem v noci druhou řadu konečně dokoukal, velice silně na to mě zapůsobilo takovým způsobem, jaký jsem nezažil ani u jiné letošní Netflixovské jedničky, 13 reasons Why. Byl jsem překvapený o to více, jelikož jsem byl loni z první série po tom naprosto neuvěřitelném hypeu maličko rozpačitý. Ta druhá nejen to, že je o epizodu delší (tak schálně, kolik z vás byste ten jeden=sedmý díl vklidu obětovali?), ale také trošku odosobněná, což je dáno důrazem na postavy mimo hlavní partu, ale ne, že by to něčemu vadilo. Každá epizoda utekla hrozně rychle, všechny jsou zrežírovány tak napínavě, že kdybych kupříkladu nemohl ihned po 8. dílu zapnout ten devátý, tak bych asi musel někoho jít zabít. Nemůžu si pomoct, seriál roku..tohle se prostě musí vidět. Zvlášť, pokud člověk holduje Vetřelcům a dalším osmdesátkovým klasikám, to si pak v těch paralelách musí vyloženě libovat. A jestli něco musim zmínit na závěr, tak mě naprosto dostal Steve, který je tu vyloženě boží a to už si z první série vůbec nevybavuju, jak byl strašně otravnej a ten vývoj postavy je neskutečný. Na začátku vedl Jonathan, ale od pátého dílu byla dominance jasná. Nashle u třetí série, která bude snad až za milion let. To bude zase ocenění. Nejlepší momenty : 1) konec předposledního a závěr posledního dílu pro mě byla naprostá emoční odzbrojovačka (ples) 2) Steve a jeho nakládačka 3) a Steve za borce 4) Tribute to Bob 5) El přijde na scénu. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mno, moc nesouhlasím s komentářem EdaSe: Dvojka je epičtější, napínavější a hororovější než jednička, ale zároveň pořád výborně pracuje s postavami. Řekl bych, že není dvojka tak epická, ani tak napínavá a rozhodně ne tak hororová jak jednička. Tak, jak první sorii, jsem shlédl druhou na posezení. Nenechte se zmýlit mým "negativněji naladěným" komentářem, jedná se o výbornou sérii. Jen bych neřekl, že předběhla první, která byla naprosto úžasná. Máme zde novou postavu, která ve výsledku není nijak zajímavá, milostná trojka skoro nastejno, děcka, včetně Willa, hrají naprosto bombasticky a celé se to nese na takové zábavnější vlně s možná až moc akčním vyústěním. Líbilo, rád se na to podívám znovu kvůli doplnění mezer, ale jednička ve mně zůstane svým impaktem zapsána o dost více. Co víc, zjistíme, že "Eleven" má i sestru "Eight" a **lehký spoiler** jedna episoda bude věnována jejich setkání a interakci mezi těmito dvěma. A jak to dopadlo? Dle mého ztracených 50 minut... **konec lehkého spoieru**. Necítil jsem zde takové napětí jako u jedničky, to mi asi chybělo nejvíce. Vše je zábavné, akční, lehkomyslné. Není to špatné, ale není to zas tak dobré :-) Not-so-stranger 70 % ()

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele

Jelikož musím hodnotit seriál jako celek, dávám 4*. Bez jediného dílu (a to sedmého) by se celý seriál zřejmě obešel. Samozřejmě, bez něj by se postrádalo pár motivů, které však šly předat do nějakého ze zbývajících osmi epizod. Jinak jsem toho názoru, že první série nemůže bez druhé fungovat. Je správné, když se autoři snaží pracovat s Willem, že ho nezahazují do statusu "přežil - je úplně v pořádku". Scénář zde pracuje s psychickým traumatem, dilematy a lépe rozepisuje vztahy mezi postavami, než u první části. Za mě je druhá porce scenáristicky lepší a daleko propracovanější (už jen kvůli tomu, že se tvůrci nesnažili neustále překvapovat prvoplánovými mindblowy). ()

Galerie (320)

Zajímavosti (33)

  • Auto Boba Newbyho (Sean Astin) je Toyota Camry z roku 1983 nebo 1984. (J.F.B.)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama