Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 1

(série)

VOD (1)

Epizody(8)

Ve městě Hawkins, ve kterém se dějí podivné věci, se sice po jednom chlapci slehne zem, ale objeví se dívka, která vládne silami, které jako by byly z jiného světa. (Netflix)

Recenze (191)

Lexonka97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

WOW! Jsem překvapen a uchvácen! Seriál jsem chtěl zhlédnout už dříve, ale nikdy jsem nebyl schopen se k tomu dokopat. Po několika letech jsem se přinutil zhlédnout první díl a nikdy byl nečekal, že mě to natolik chytne. Seriál jsem si opravdu oblíbil dějem, postavami a spoustu dalším. Zařazení do 80. let seriálu dodává atmosféru energii a já si to okamžitě zamiloval. Všechny postavy jsou sympatické, jak jen to jde a k žádné nemám ani jednu výtku. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím uznať že žiaden seriál ma takto nevtiahol do deja. Naposledy sa o to snažil Ash a jeho smrtelné zlo. Tento seriál je však o tretinu lepší. Epízody sú sice dlhšie ale ta atmosféra a chuť si pustiť dalšiu časť. A popritom mi dokonca nechýbal žiaden film. A to niesom veľký serialový fanúšik. Proste nemám slov. Určite si pozriem ešte druhú sériu a až tak ohodnotím tento seriál. Ale prvá séria ozaj vydarená. Škoda že domarogon sa ukázal najviac až v poslednej časti.. ()

Reklama

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stranger Things Season 1 – Netflix a jeho další trefa do černého. Seriál Stranger Things se stál události léta 2016. Mluví a píše se o něm naprosto všude a během chvilky si tato novinka vydobyla místo na vrcholu seriálového potravního řetězce. Jak se mi líbil tento projekt? Bez mučení přiznám, že opravdu dost, i když to v mém případě není „stovková“ událost. ST se odehrává v roce 1983 a zaměřuje se na partu obyčejných mladých nerdíků, kteří tráví mnoho času u D&D a scifi filmů až do chvíle, kdy se musí vypořádat se zmizeních jednoho z nich. Od tohoto okamžiku se jim svět obrátí naruby a zažijí naprosto šílenou kapitolu ve svém životě. Seriál pobral inspiraci na různých místech, od E.T.ho přes Kingova díla a Poltergaista až k filmům Johna Carpentera. A to je jen dobře, neboť to dělá velice chytře a taktně. Jeden z prvních zásadních kladů a pozitiv je zanesení děje do osmdesátých let. V dnešní záplavě kriminálek a stupidních komedií tak působí originálně a neotřelé. S každou epizodou se více a více ponoříte do tohoto období a budete si přát, aby první řada obsahovala více epizod, abyste si mohli naplno vychutnat místní atmosféru. Další premisou je naprosto perfektně zvládnutý casting mladých aktérů. S dětskými protagonisty to bývá většinou těžké a více dokážou diváka iritovat než nějak potěšit. Zde se nic takového rozhodně neděje a naopak jsem si v některých pasážích přál větší začlenění těchto postav. Dovolím si také vypíchnout postavu šerifa Jima Hoppera. Po delší době mě dokázala zaujmout postava nějakého šerifa. Většinou jsou vyobrazení jako naprostí gerojové, kteří zvládnou sami vyřešit jakýkoliv případ či naopak jako neschopní blbečkové, kteří se nenaučili ani správně připíchnout svůj odznáček na uniformu. Jim je zahraný velice věrohodně a po většinu času budete fandit jeho postupu při pátrání a jeho prozíravosti a chytrosti. Po technické stránce se tvůrcům nedá také nic vytknout a po zhlédnutí osmého dílů budete ihned utíkat na youtube a vyhledávat použitý soundtrack, neboť se vám vryje pod kůži od první chvíle poslechu. Problémy jsem měl pouze s trošičku pomalejším začátkem a některými pasážemi, které na mě působily nezajímavě a trochu odváděli pozornost od hlavního příběhu (trampoty matky zmizelého Willa). Také některé vedlejší postavy dostávaly zbytečně mnoho prostoru na úkor hlavní skupinky a například taková Nancy mi první polovinu řady dost vadila. Přesto jde spíše o menší výtky a v konečném zúčtování se ze Stranger Things vyklubal nebývalý klenot, který rozhodně stojí za vaší pozornost. Season 1 – 80% ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teda, čumím. Tohle mě fakt překvapilo a znovu mi připomnělo kdesi kýmsi nadhozenou myšlenku, že o kolik méně kvalitních a zajímavých filmů na úkor hollywoodsky přepopkornovaných tupých kousků je cpáno do kin, o to komornější, ale kvalitnější a zajímavější produkce se objevuje na "televizních obrazovkách". A i když to není pravidlo, tak poslední dobou je to znatelně častější nepsané pravidlo potvrzující výjimka. V tomhle případě se to jednoznačně povedlo. Nechtěl jsem, tu už v komentářích tolikrát otřepaná jména používat, ale během sledování vás prostě napadnout musí - kapka Spielberga (E.T., derivát Super8 ponechám u ledu bez další zmínky), kapka Kinga, kapka Carpentera, kapka del Tora, kapka Silent Hill, kapka F.E.A.R, jedna kuří nožka, jazyk ropuchy :) a výsledný osmdesátkový lektvar funguje překvapivě dobře. Atmosféře dopomáhala i chytře zvolená hudba a herci, což u dětí bylo o to více mile překvapující. Sice bych poslední epizody klidně snesl i protahovanější o jeden, možná i dva celé díly, ale i tak bez debat poklona Netflixu. Trochu doufám, že se s titulkem "The Duffer Brothers" setkáme i u dalších podobně kvalitních projektů, než jen u kraťasů. --- PS: Asi ať nevznikají raději žádná případná pokračování nevytvářel, i přes kvalitní začátek bych se bál případného pokračování. I kvalitních jednohubek se dá přežrat a pak už moc nechutnají ;) --- PPS: Filmové odkazy a reference :) ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě jeden z takovejch těch dnešních typickejch "vlajkovejch" seriálů - vlastně je to všechno hrozně vymazlený a kouká se na to dohromady pěkně, jen tomu něco prostě chybí. Stejně jako tady - skvělá Winona a úžasná atmosféra prvních dílů, kdy člověk fakt přemejšlí, co se to kurva děje (společně s celkem sympatickym, pro mě ale nijak zásadnim odkazem na konec americkejch osumdesátek), která v sobe ale nakonec nemá nic víc, než co člověk podle těch prvních dílů tak trochu odhaduje. A právě tohle něco navíc, něco zajímavýho, nějakej další nápad nebo prvek, to mi tam chybělo (POZOR, TROLEJ) - nakonec přišlo "jen" prozaický vysvětlení původu Eleven, nakonec to byla fakt "jen" paralelní dimenze, nakonec to nebylo o ničem jinym než o zlikvidování tý jedný obludky (s tim, že ten konec byl na mě obecně moc doslovnej, moc dlouhej, moc zbytečnej... - a to i včetně to slizkýho slimáka nebo čehosi, co jen prvoplánově a bezskrupulózně mělo otevřít vrátka pro další série). To všechno jsou ale jen důvody, proč to nepovažuju za jeden ze zásadních seriálů - jinak se na to totiž kouká fakt dobře a smysl vidět to rozhodně má. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (52)

  • Když Hopper (David Harbour) a Joyce (Winona Ryder) vejdou do pokoje Jane, na zdi visí zarámovaná ilustrace Bílého králíka z „Alenky v říši divů“, jejíž hlavní postava se dostane králičí norou do jiného světa plného kouzelných stvoření. (HellFire)

Reklama

Reklama