Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 2

(série)
Trailer 1
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2017, 7 h 47 min (Minutáž: 46–62 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Noah Schnapp, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Sadie Sink, Natalia Dyer, Charlie Heaton (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Od podivného Willova zmizení uplynul téměř rok. A život v Hawkinsu se ještě nepodařilo uspořádat. Ani zdaleka. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (279)

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po skvělé první sezóně tvůrci nepolevili a naservírovali nám úžasné pokračování. Tentokrát se hlavní boss z upside Down pokouší dostat ze své říše do té naší a za tímhle účelem unese tělo Willa. Noah Schnapp konečně dostává víc prostoru a ukazuje, že má co hrát. Postavy celkově jsou to hlavní, co drží celý seriál nad vodou. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

POZOR, TU SA BUDE SPOILOVAŤ ! V druhej sérii sa nám dej opäť nejako zamotáva a podľa mňa je celý vymyslený komplexne výborne. Demogorgoni už nepredstavujú veľké ohrozenie, ale na druhej strane sa tu objavujú Demo-psy a množstvo nových postáv. Dozvedáme sa, že brána v skutočnosti nie je úplne uzamknutá a že to nevyzerá vôbec lepšie ako pri prvom strete s Upside Down. Na druhú stranu, jediná epizóda, ktorá ma nezaujala bola Stratená sestra, ale ostatné boli veľmi dobré, takže ja môžem ohodnotiť jedine maximálnym počtom hviezd... Edit: Som si vedomý toho, čo som napísal pred niekoľkými mesiacmi no po dlhšej dobe a dôkladnom zvážení som sa rozhodol hodnotenie znížiť o jednu hviezdu... ()

Reklama

Lexonka97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série se rozrostla o další postavy, které příběh rozvíjejí do dalších částí. Náramně jsem se bavil a výjimkou 7. dílu jsem se ani chvíli nenudil. Herecké obsazení mě opět překvapilo a všechny výkony jsou absolutně přirozené. Hodně mě bavil i ředitel výzkumného ústavu Paul Reiser u kterého jsem si nejdříve nebyl jistý jestli hraje roli kladné nebo záporné postavy. Záporák znovu překvapil a znovu působil děsivě jak jen mohl. Už se opravdu těším na třetí sérii. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Are we gonna do this? Let's engage." Bratři Dufferové mi po roce přináší stejně kvalitní, intenzivní a perfektní zážitek jako loni. Stranger Things i podruhé skvěle baví, upoutají a nepustí. Ano, dvojka Stranger Things je větší, silnější, epičtější a více procítěná než první část. Funguje to přesně jako Cameronovi Vetřelci ke Scottovu prvnímu Vetřelcovi . Opět tu máme plno servisu pro fanoušky, zas tu je skvělá atmosféra 80.tých let. A hlavně je to stále perfektně obsazené. Herecké osazenstvo už jsem chválil minule, a letos si opět budu stát za tím, že starší parta (Harbour, Ryder) je super. Ale excelují tu mladí herci, kterých se tu sešlo opravdu hodně a každý hýří talentem. Dost možná nejlépe obsazený současný seriál. Kam se hraje HBO s jejich Hrou o trůny. Baví mě to. Tenhle seriál mě hodně baví a druhá řada přeskakuje tu první, přestože už se to netočí kolem party čtyř kluků a jedné Eleven . Naopak nyní je to bráno ve větším měřítku. Jen ten sedmý díl mi vůbec nezapadá do kánonu seriálu, a ve výsledku mi tento díl přijde zcela zbytečný a navíc. Což k počtu dílů je zřejmé. Ale chápu, že si tím tvůrci otvírají dvířka ke třetí řadě. Takže za mě seriálová hallowenská událost roku a zas tu máme Vetřelce, Krotitelé duchů, To a další. Poslední scény jsem si říkal, že to tvůrci ukončí nějak příliš vesele vzhledem ke konci první řady. Ale poslední sekundy jasně lákají na třetí část. Už se těším. Perfektní nostalgický bonbónek. (97 %) ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada seriálu Stranger Things naplivala ostříleným hororovým veteránům do tváře. Jakožto zdejší hororový expert jsem toto fiasko pochopitelně očekával, jelikož úvodní serie balancovala na hranici odpadu a všechny indicie nasvědčovaly faktu, že bude dílo zkázy dokonáno. A skutečně. Většina tvůrců by po podobném propadáku sklopila uši a jala se zpytovat svědomí. Nikoliv však bratři Dufferové, kteří se stali otroky svého nadměrně silného ega. Nadutost, se kterou v rozhovorech označují svůj projekt za poctu hororovým klasikám, překračuje všechny meze. Nedivil bych se, kdyby Johnu Carpenterovi došla trpělivost a osobně přišel režisérské dvojici nafackovat. Druhá série propádá ve všech myslitelných aspektech. Winona Ryder navazuje na svůj žalostný herecký výkon a přehrává téměř ad absurdum. Otravní haranti jako kolovrátek opakují své přitroublé hlášky. A údajná hororová atmosféra naprosto absentuje. Jedná se tedy o rodinnou komedii, středoškolskou romanci či snad dětskou fantasy? Nevím a ani mě to nezajímá. Jistý si jsem pouze odpadovým hodnocením. ()

Galerie (320)

Zajímavosti (34)

  • Sean Astin (Bob Newby) nebyl do své role vybrán náhodou. Poprvé se proslavil rolí ve filmu Rošťáci (1985), kde se parta dětí vydává na honbu za pokladem a do povědomí širší veřejnosti se dostal díky roli Sama v trilogii Pán prstenů. Na knižní předlohu J.R.R. Tolkiena tvůrci odkazují hned v několika epizodách první série. (HellFire)
  • V pokoji Billyho Hargrovea (Dacre Montgomery) můžeme vidět plakát prvního alba skupiny Metallica "Kill 'em All" z roku 1983 (2. série se odehrává v roce 1984). V této epizodě také zazní píseň „The Four Horsemen“ z téhož alba. (DarweyD)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno