Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Jakou cenu musí zaplatit detektiv vyšetřující případ vraždy prominentního soudce, kterou spáchala jeho dcera? Třídílné psychologické drama, v němž divák sice zná vraha už od začátku, ale až do konce je v napětí, protože postupně odkrývá okolnosti a důvody vraždy, která ovlivní životy hned několika postav. Dvacetiletá Lily přibíhá v šoku uprostřed noci do bytu svého otce, policejního vyšetřovatele Richarda, aby mu celá od krve sdělila, že v sebeobraně zabila svého milence. Poté, co Richard zjistí, že zavražděným je prominentní soudce Kowalský, rozhodne se dceru krýt. Zamete stopy a tělo zakope. Když se Kowalského ostatky najdou, je vyšetřování přiděleno kriminalistickému týmu, který vede právě Richard. V průběhu vyšetřování Richard zjišťuje, že postupně získávané důkazy jsou v rozporu s verzí jeho dcery... (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele castor k tomuto seriálu (4)

Spravedlnost (2017) 

Prominentní soudce, vyděšená dcera, „racionálně“ smýšlející otec, nějaká ta milenka, pestrý kriminalistický tým, hysterická manželka, drzý novinář, propuštěný hošan s minulostí, nekompromisní mafián, vlivný podnikatel. Jedna vražda a v určitých kruzích ostře sledované vyšetřování. Ano, scénář místy zabředá do policejních klišé a nastylizované dialogy občas ruší, nicméně první díl je skvěle rozehraný a důmyslně vyprávěný, takže postupně rozkrýváme zajímavé okolnosti. Stejně tak druhý. A dceřina verze začíná výrazně pokulhávat. Peter Bebjak si dokonale osvojil řemeslo a tady to jen zužitkovává. Od začátku vypracoval to pravé napětí, které od psychologické kriminálky očekáváme, ponurému příběhu navíc pomáhají herny a špinavé paneláky s mnoha postavami, které mají zoufalé vyhlídky. Vraha známe od začátku, což je příjemná změna. S postavami z různých odvětví a různého sociálního postavení tak trochu hledáme odpověď na otázku, kde leží hranice, jež bychom nikdy neměli překročit. Ať už se jedná o leccos. Celou dobu jsem se bál (a komentáře tomu nasvědčovaly), že solidní nadprůměr sklouzne poslední epizodou ostře dolů. Nestalo se. Ano, pár linií bych si přál uzavřít, leccos mi nesedlo, konec je otevřený (doslovnost bych tentokrát uvítal), ale celkově velká spokojenost. Postupně se to pospojovalo a pozorný divák ví. Soustředěné, propletené, silné. Ač musíme místy přivřít oči. ()

Epizoda 1 (2017) (E01) 

Prominentní soudce, vyděšená dcera, „racionálně“ smýšlející otec, nějaká ta milenka, pestrý kriminalistický tým, hysterická manželka, drzý novinář, propuštěný hošan s minulostí, nekompromisní mafián, vlivný podnikatel. Jedna vražda a v určitých kruzích ostře sledované vyšetřování. Ano, scénář místy zabředá do policejních klišé a nastylizované dialogy občas ruší, nicméně první díl je skvěle rozehraný a důmyslně vyprávěný, takže postupně rozkrýváme zajímavé okolnosti. Peter Bebjak si dokonale osvojil řemeslo a tady to jen zužitkovává. Vraha známe od začátku, což je příjemná změna. Solidní rozvětvenost, tak uvidíme. Z prvního dílu nadšení. ()

Epizoda 2 (2017) (E02) 

S postavami z různých odvětví a různého sociálního postavení tak trochu hledáme odpověď na otázku, kde leží hranice, jež bychom nikdy neměli překročit. Ať už se jedná o leccos. Přesný Ondřej Vetchý po všech namáhavých krocích odvádí pozornost podezíravého kolegy Martina Fingera a je zoufalý z toho, že dceřina verze výrazně kulhá. Se zahraničím konkurenceschopný projekt, kdy se postupně odkrývají charaktery jednotlivých postav. A pořád přicházejí nové zajímavé okolnosti. Soustředěné, propletené, silné. ()

Epizoda 3 (2017) (E03) 

Kriminalista Ondřej Vetchý vyšetřuje vraždu, kterou sám pomáhal krýt. To od začátku víme. Bebjakovi se podařilo vypracovat to pravé napětí, které od psychologické kriminálky očekáváme, ponurému příběhu navíc pomáhají herny a špinavé paneláky s mnoha postavami, které mají zoufalé vyhlídky. Napětí drží i souboj kolegů. Smyčka se utahuje. Moc dobré. Celou dobu jsem se bál (a komentáře tomu nasvědčovaly), že solidní nadprůměr sklouzne poslední epizodou ostře dolů. Nestalo se. Ano, pár linií bych si přál uzavřít, leccos mi nesedlo, konec je otevřený (doslovnost bych tentokrát uvítal), ale celkově velká spokojenost. Postupně se to pospojovalo a pozorný divák ví. Herecky je to výborné: Ondřej Vetchý, Martin Finger, Ondřej Malý, Jan Plouhar nebo Jitka Schneiderová jsou skvělí. Elizaveta Maximová mi naopak moc nesedla. ()

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Reklama

Reklama