Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Jakou cenu musí zaplatit detektiv vyšetřující případ vraždy prominentního soudce, kterou spáchala jeho dcera? Třídílné psychologické drama, v němž divák sice zná vraha už od začátku, ale až do konce je v napětí, protože postupně odkrývá okolnosti a důvody vraždy, která ovlivní životy hned několika postav. Dvacetiletá Lily přibíhá v šoku uprostřed noci do bytu svého otce, policejního vyšetřovatele Richarda, aby mu celá od krve sdělila, že v sebeobraně zabila svého milence. Poté, co Richard zjistí, že zavražděným je prominentní soudce Kowalský, rozhodne se dceru krýt. Zamete stopy a tělo zakope. Když se Kowalského ostatky najdou, je vyšetřování přiděleno kriminalistickému týmu, který vede právě Richard. V průběhu vyšetřování Richard zjišťuje, že postupně získávané důkazy jsou v rozporu s verzí jeho dcery... (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele MickeyStuma k tomuto seriálu (4)

Spravedlnost (2017) 

Psychologické kriminální drama přináší něco, co tu už velmi dlouho nebylo. Příběh klasicky začíná vraždou, avšak známe pachatele a děj už jenom postupně odkrývá okolnosti kolem toho. Tvůrci se zřejmě shlédli v tvorbě HBO a jejich seriálu ´Pustina´. Příběh s pomalejším tempem, avšak neskonale temným. Prostředí opět kolem dolů, jenom ne mosteckých, ale pro změnu ostravských. Nasnímané je to přes šedivý filtr, což jenom podtrhuje prostředí Ostravska. Případ každou další minutou složitější a komplikovanější, avšak se nakonec k jádru věci přesto všichni dostanou. Pachatel je od samého začátku znám, jen jde o to mu to potvrdit. Konec překvapí či udiví, ale takhle to v podstatě mělo být. Konečně přichází doba, kdy tvůrci dávají větší ohled na kvalitní scénář a kvalitní zpracování než na potřebu vůbec něco vysílat? Bylo načase. Jen neusnout na vavřínech. ()

Epizoda 1 (2017) (E01) 

Psychologické kriminální drama přináší něco, co tu už velmi dlouho nebylo. Pomalé, avšak temné kriminální drama, kde se do křížku se zákonem opět dostává policejní vyšetřovatel, neboť jeho dcera spáchala vraždu a ne ledajakou. Tady jde o hodně. Po nalezení těla se rozjíždí vyšetřování a okolnosti kolem případu se pomalu rozplétají. První díl ze třech představí veškeré postavy děje, jejich charaktery a jejich místa v příběhu. Na Ostravsko docela trefný šedivý obrazový filtr. Rozjezd dobrý, ale žánrově ne pro každého. ()

Epizoda 2 (2017) (E02) 

Druhý díl příběhu rozkrývá okolnosti a hlavně podivnosti okolo vraždy a začíná to být zamotanější, než by se kdy zdálo. Policejní vyšetřovatel snažící se svoji dceru z činu vymanit to má čím dál těžší. Atmosférou a tempem se nic neubralo, jen je znatelně větší napětí. Je potřeba být u toho vlivem pomalejšího tempa velmi pozorný. Dá se v ději docela snadno ztratit. ()

Epizoda 3 (2017) (E03) 

Jednoznačné důkazy začínají vyvolávat pochybnosti o nevině dcery policejního vyšetřovatele snažící se jí bez ohledu na svoji kariéru pomoct. Případ sice dostává trhliny, kam ale povedou stopy? Konec někoho překvapí, někoho ne. Každopádně příběh poukazuje na fakt, že nic není tak jak vypadá a že věřit se dá každému a nikomu. Jestli příběh skončil šťastně či nešťastně záleží na úhlu pohledu. Každopádně byl závěr pro mnohé jistě neočekávaný, ale v jádru lidskosti a policejní profesionality to snad ani jinak být nemohlo. Temnou a napínavou atmosféru si děj i nyní drží až do poslední minuty stopáže. Vzniklý otazník na konci nechť si divák doplní sám. ()

Související novinky

25. Český lev - výsledky

25. Český lev - výsledky

10.03.2018

Předáváním výročních 25. Českých lvů provázela slovenská moderátorka Adéla Vinczeová. O hudební složku večera se postarala nominovaná muzikantka Vladivojna La Chia. Večer také narážel na současnou… (více)

Reklama

Reklama