Reklama

Reklama

Wanted

(seriál)
Austrálie, (2016–2018), 13 h 22 min (Minutáž: 43–47 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(18)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (22)

Wanted (2016) 

Australané mě zase jednou příjemně překvapili. Od seriálu jsem nečekal nic velkého a ona je to taky v podstatě jen taková oddechová záležitost, u které se dá dobře relaxovat, jenže já jsem z ní cítil jakýsi jiný rozměr. Příběh je celkem jednoduchý, ale díky scénáři a výkonům obou hlavních protagonistek nešlo ani tak o kriminální drama jako o příběh opravdového přátelství. Lola Catherine a Chelsea Bridget mi budou docela chybět, za těch osmnáct epizod jsem si na ně hodně zvykl. ()

Season 1 (2016) (S01) 

Po první sezóně jsem se seriálem hodně spokojený. Nejde o žádnou záležitost pro náročného diváka, drama uvedené v žánru trochu klame, je to trochu drama, trochu akční, trochu krimi, ale hlavně se nezapomnělo na humor. Obě hlavní postavy jsou výborně napsané, skvěle se povedlo i jejich obsazení a Thelma & Louise po australsku mě fakt bavily. ()

Chelsea a Lola (2016) (S01E01) 

Za takové uvedení do první sezóny a vlastně i do celého seriálu jsem prostě musel dát všech pět kousků. Zápletka se Australanům povedla, vypadá to, že se charaktery obou hlavních hrdinek budou skvěle doplňovat (nebo negovat, podle situace), a i když se objevily tradiční minely, které se v podobných záležitostech běžně vyskytují (po omráčení ozbrojeného maníka mu nikdo nesebere zbraň), náladu mi to nepokazilo. ()

Utíkej, Lolo (2016) (S01E02) 

Děj druhé epizody se mi zdál být o poznání slabší, po událostmi nabitém prvním dílu to byla tentokrát dietnější porce, výborně na mě ale fungují dialogy mezi hlavními hrdinkami. Profesionální uprchlici i Rain Woman se zatím často daří rozesmát mě. 4*- ()

My a oni (2016) (S01E03) 

Dovedu si živě představit, jak by mě podobné putování buší mohlo v jiném seriálu nebo filmu morově nudit, tady k tomu ale nedošlo. Ty dvě mě zkrátka baví, a když své dialogy vytuní ještě superslinou, nemůžu se nesmát. Každopádně mě těší, že každá epizoda není jen samostatnou jednotkou, všechny zatím podporovaly vývoj celého příběhu. ()

Pustina (2016) (S01E04) 

Přestože mi tvůrci připravili jeden WTF? moment (návštěva ve věznici), hodnotil jsem epizodu plným počtem hvězdiček, protože mě fakt mocně bavila. Stačila k tomu jen milá rodina Delaneyových a Boke, který si konečně sehnal náhradní auto. Oceňuji, že ani tentokrát nechyběl humor. ()

Oklika (2016) (S01E05) 

Od tohoto typu seriálu v první řadě očekávám, že se budu bavit. Umělecký dojem, práce celého štábu a podobné záležitosti, zůstávají poněkud bokem, pokud se nevyskytne nějaká do očí bijící zhovadilost. Nic takového se neobjevilo, navíc jsem zjistil, že Australani jezdí Barooma rallye, a bavil jsem se výborně. ()

Slepá ulička (2016) (S01E06) 

Klidně bych i finální epizodu ohodnotil plnou palbou, tentokrát na mě ale bylo těch naivních momentů trochu moc. I přesto jsem byl s výsledkem vcelku spokojen, opět jsem dostal zábavný děj, příběh se odvíjel ve slušném tempu, takže to nebylo vůbec špatné. ()

Season 2 (2017) (S02) 

Druhou sezónu jsem nehodnotil tak vysoko jako první řadu, úvodní ani závěrečný díl mě příliš nenadchly, přelidněné Thajsko mě nebavilo tak jako australská buš, ve které si člověk před návštěvou nejbližšího souseda musí sbalit tábornické vybavení a potraviny na tři dny. Dojem mi výrazně vylepšil Nový Zéland, ale v ději to i tak skřípalo častěji než v předchozí sérii. Na třetí řadu se každopádně těším, už jen proto, že jsem zvědav, jak tvůrci naváží na finální epizodu. ()

Episode 1 (2017) (S02E01) 

První epizoda druhé řady mě trochu zklamala. Svůj podíl na tom mělo i přesunutí děje do Thajska, australské prostředí mi určitě vyhovovalo víc. O akci sice nebyla nouze, ale těch naivních momentů na mě bylo tentokrát trochu moc. A navíc- sniper, který neumí střílet? No, nevím... ()

Episode 2 (2017) (S02E02) 

V tomto případě jsem byl přece jen o něco spokojenější. Nový Zéland je mi mnohem příjemnější, než přecpané Thajsko, akčních scén sice ubylo, ale vrátil se humor (průchod celnicí byl skvělý) a příběh zřejmě dostal nový impuls (alespoň to tak vypadalo). ()

Episode 3 (2017) (S02E03) 

Obě předchozí epizody měly své klady a ve třetím dílu jsem měl pocit, jakoby se tyhle plusy sloučily. Skvělé prostředí, v němž se odehrává spousta akce, a to všechno podbarvuje dobrý humor. Poprvé jsem měl stejně dobrý pocit jako u sledování první sezóny. ()

Episode 4 (2017) (S02E04) 

Čtvrtou epizodu bych mohl klidně ohodnotit i lépe, pokud by nebylo Davidovy dějové linie. Nemůžu si pomoct, ale ten člověk má neustále otravně ublížený výraz, jakoby měl těžké dětství, nebo byl postřelen, nebo byl gambler. Tahle figura každopádně brzdila tempo příběhu a vzbudila ve mně touhu, zkrátit jeho utrpení. 4*- ()

Episode 5 (2017) (S02E05) 

Tentokrát jsem v hodnocení trochu přitlačil. Příběh se totiž opět pohnul kupředu, dostal jsem podstatné informace k oběma uprchlicím a navíc mi tvůrci poskytli možnost dobře se pobavit při vyplácení Vincenta. Prostředí Nového Zélandu bylo rozhodně výbornou volbou. 5*- ()

Episode 6 (2017) (S02E06) 

Finále druhé řady mě poměrně zklamalo. Bylo tady na můj vkus až příliš velké množství nepochopitelných momentů, které mi hodně pokazily výsledný dojem, navíc došlo i na nepříjemně patetický dialog, a to já tuze nerad. Na druhou stranu mě krajně pobavila přemotivovaná detektiv Dixon, její touha po tom, mít nad krbem pověšenou lidskou hlavu, byla skvělá:-) ()

Season 3 (2018) (S03) 

Ve třetí sezóně se děj příběhu nastěhoval zpět do Austrálie, což mě nemálo potěšilo, navíc se ukázalo, že tvůrci v předchozích dvou řadách ještě nevystříleli veškerou munici. Vše se odehrávalo ve slušném tempu, o akci a napětí nebyla nouze, humoru taky nebylo pomálu, takže jsem byl hodně spokojen. ()

Pod zámkem (2018) (S03E01) 

Zápletka třetí řady se mi po první epizodě zdá být už příliš přitažená za vlasy, ale i tak jsem se vcelku dobře bavil a potěšilo mě, že jsem se zase mohl potkat s oběma hlavními hrdinkami. Docela mě překvapilo, že by zrovna v Austráli takhle snadno prchali vězni. Při jejich zkušenostech v oboru... ()

Zajížďka (2018) (S03E02) 

Tvůrci předvedli ve druhé epizodě svůj standardní výkon, takže jsem se jako obvykle dobře bavil, našel jsem tu humor, akci i trochu toho napětí, některé scény ale vyzněly až příliš naivně, proto jsem nemohl jít do vyššího hodnocení. Každopádně jsem předpokládal, že by třetí řada mohla být průšvihem, nic takového ale zatím nehrozí. ()

Hadí kůže (2018) (S03E03) 

Přestože události u dolu Tareela poněkud utlumily mé nadšení, pořád to na pět kousků stačilo. Třetí epizoda byla vtipná i v krizových situacích, děj si po celou dobu udržoval slušnou dynamiku, jen ten výlet do buše mohl být klidně delší. Ten první se tvůrcům opravdu vydařil. ()

Uváznutí (2018) (S03E04) 

U čtvrté epizody jsem se hodně dobře bavil. Tvůrci dopřáli příběhu větší výběh, takže mohl nabrat slušnou rychlost, chvílemi jsem pak měl dojem, že ho jen s obtížemi drželi v mantinelech. Každopádně se jim to podařilo a já jsem dostal svou porci akce, napětí i humoru. ()

Reklama

Reklama