Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Arnold Schwarzenegger si zopakoval roli terminátora v klasickém akčním snímku zkušeného Waltera Hilla. Nekompromisního kapitána sovětské policie Ivana Danka doprovází na každém kroku jeho legendární účes i ukecaný americký parťák v podání Jamese Belushiho. Poprvé v americkém filmu se diváci přenesou do Chicaga přímo z Rudého náměstí v Moskvě. (NFA)

(více)

Recenze (348)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Je to prumernej film ktery zveda Arnoldova ucast coby sovetskyho policajta akce neni nijak vyjimecna ale hlasky jsou hutne a kvalitni Arnie tvori s Belushim celkem sehranou dvojku a jejih slovni prestrelky nemaj chybu zaporak je solidne slizkej nepatri to sice uplne mezi top filmy s Arnoldem ale presto jsem byl spokojen takze za ctyri ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Arnold je a bude vždycky borec se suprovejma hláškama. Jeho hlavní doménou jsou role, které zrovna neoplývají Shakesperovskou angličtinou a vždy si rád za sebou zanechá nějakou tu řádku mrtvých. Tady si jej navíc můžeme vychutnat ve skvělém mezinárodním akčňáku poctivého řemeslníka Waltera Hilla. Stále mi v hlavě zní skvělá hudba Jamese Hornera (ano čtete dobře). Známe pravidlo že hudba dělá film zde platí do puntíku. Dodnes v hubě cítím tu pachuť autobusového nádraží kde se odehrává závěrečná scéna. Tento film miluju! Škoda že už by něco podobného dneska nikdo nenatočil. 90% ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Skvela komedie z 80.let, role sovetskeho milicionare je pro Arnieho proste jak delana. "Je cas nakrmit papouska." =) ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Po revoluci se mi tahle akční komedie strašně líbila (hrál v tom svalovec, střílelo se v tom, i na rvačky došlo, vtipné hlášky létaly éterem, prostě žůůůžo), ale čas běží, lidi stárnou, hodnoty se mění... Dnes už "Rudé horko" můžu sledovat jen se shovívavým úsměvem a nostalgickou slzou lesknoucí se v oku:-). Sentiment mi nedovolí hodnotit níž: 65% ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Ve scénáři je děr jako v ementálu a úplně to postrádá bitky jeden na jednoho - Arnold je naprosto nevyužitý. James Belushi občas utrousí nějaký ten rádobyvtipný kec, ale zas taková sláva to taky není.. Zajímavé možná tak ohledně zkoumnání různých stereotypů o Rusech, jenž sám Váňa Danko zběsile podporuje. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Red Heat neurazí, ale ani nepotěší. Avizovanou akci, aby člověk pohledal. Když už konečně přijde na nějaké to střílení nebo mlácení, vidíme jen to co už nesčetněkrát před tím i po tom a v tomto ohledu film nenabízí nic, co by nějakým způsobem vynikalo. Humor, jež měl být podstatnou složkou scénáře, taky není zrovna nosným prvkem. Ke slyšení jsou zde, kromě jedné, dvou vydařených hlášek, pouze šablonovité vtípky, zapdající do klišé o komouších a rusech. Ne, že by se tyto glosy neopíraly o pravdu, jenže repliky typu "Vodka," jsou tolikrát omleté, že mě k úsměvu nedonutí. Role Ivana Danka je Arniemu šitá na tělo. Postava je postavená na jeho kamenné tváři, aby toho nešlo moc pokazit. Jeho policista je pak herecky téměř takový sovětský terminátor v uniformě.To James Belushi pobral hereckého umu mnohem více. No a když k tomu přidám příběh, jež nepatří zrovna do kategorie "dechberoucí" vychází mi z toho podprůměr. Od šitu film zachraňuje to, že má přeci jen jakous takous úroveň a nespadá do skupiny debilit alá Rudá Sonja. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Zajímavá snad byla jen myšlenka na to, že by rusák vycestoval do USA a pomáhal tam poldům, jinak je to shit jak bitch:-))) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Skôr než akčná jazda v štýle Komanda sa jedná o akčnú kriminálku. Ale niektoré akčné scény - napríklad záverečná autobusová naháňačka sú fajn. James Belushi má dobré hlášky a pre Slovákov je na filme zaujímavé aj to, že sa v Červenej horúčave mihne aj známy ksicht - János Bán, ktorého poznáme ako Otíka z filmu Vesničko má, středisková. Časť filmu sa odohráva v Rusku, ale inak natáčanie prebehlo u Maďarov. Ľahko nadpriemerný akčný film, ktorý ponúkne celkom slušnú akciu. Žiadny veľký zázrak však od filmu nečakajte, jedná sa skôr o nenáročné sledovanie. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Je to skôr komédia ako krimi, ale inak Arnie a Belushi sú vtipná a sympatická dvojka. Arnie nikdy nevedel hrať ale tento krát mám pocit, že to zahral až príliš terminatorovsky, ale čo už je to rus, takže je to celkom fajn. Ale na druhej strane, James Belushi to s jeho hláškami vyťahoval niekedy aj za Arnolda. Fajn akčňák rád sa k nemu vraciam. 75% - 4* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Arnold je opět výborný, zbytečně nepřehrává a se svým motherfucker výrazem s přehledem zastíní vše v rozpětí od Moskvy až po Chicago. Jeho kapitalistický parťák Belushi, přestože svým vystupováním získá nějaké sympatie, už je zde jaksi jen kvůli většímu zviditelnění Arnoldovy ikoničnosti. Příběhově se pak jedná o jedno z těch průměrných osmdesátkových béček, kromě hromady mrtvých a zmrzačených zajímavé především tím, že chladného a zásadového Sověta zde hraje ztělesnění novodobého amerického snu - ale zaplaťpánbůh za to.. 60% ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca reaganovská buddy movie nakrúcaná v Moskve s drsným sovietskym hrdinom Arniem a vtipálskym amíkom Belushim. Skvelá atmosféra neskorých 80s a doznievajúcej studenej vojny. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Průměrná kriminálka ve které Arnold zabije příliš malé množství lidí na to, aby hloupý scénář a nezajímavé postavy přestaly být na obtíž. 5/10 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

No film má nezajímavý příběh, trochu se film vleče, scény nejsou úplně ideální, nevím jak přesně mám film zhodnotit. Chvílema jsem se fakt nudil Přesto se na to dá dívát, nejhorší film to není, ale nějak jsem to celé nejspíš nepochopil, ani napodruhém shlédnutí. 50% = *** ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Arnoldu Schwarzeneggerovi role horlivého sovětského policisty dokonale sedne a jeho interakce s kapitalistickým světem parťáka Jima Belushiho zásobuje snímek poměrně slušnou dávkou sarkasmu a nekorektního humoru, jinak jde o poměrně solidní bejkovinu s obyčejnou zápletkou o honu na chraplavého překupníka drog, při němž tentokrát východ a západ spojí síly. Ve vedlejších rolích se navíc objeví Morpheus i Otík z Vesničko má středisková, tak co by český divák chtěl ještě víc? ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Naivita z tohohle akčního filmu přímo číší, ale je to úmyslná naivita. Mě ale takový druh filmů prostě nenadchne. 40% ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Jak píše Tosim, rutinní americký akčňák, akorát já toho Sověta Arniemu věřil. TCHE, KAPITALISMUS! ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

osemdesiate roky končili, rovnako ako studená vojna a pomaly aj celý sovietsky zväz - a tak si režisér/producent/scenárista Walter Hill, ktorý už v tej dobe nemusel nikomu nič dokazovať, povedal, že to (rovnako ako stúpajúci kredit Arnieho) ešte poriadne vyžmýka a urobil jednu naozaj klasickú i keď čo do akcie miernejši - no o to viac uhláškovanejšiu buddy klasiku s naozaj veľkým finále s americkými autobusmi. ()

Související novinky

Stallone: Méně brutality, víc srandy

Stallone: Méně brutality, víc srandy

08.04.2011

Nebojte, netýká se to dvojky Expendables, která by se měla začít natáčet na sklonku léta. Tento film chce Sly dokončit ještě předtím. V akční krimi Headshot si zahraje nájemného zabijáka z New… (více)

Reklama

Reklama