Reklama

Reklama

Akční horor, který režisér Guilermo del Toro natočil podle známého Mignolova komiksu, vypráví o Chlapci z pekla, který přišel na svět v roce 1944. Tehdy se ho snažili využít spřeženci Zla v nacistických službách - nesmrtelný Rasputin (Karel Roden), gestapačka Ilsa a maskovaný zabiják Kroenen. Malého ďáblíka však zachránil a vychoval doktor Broom (John Hurt), který pracoval pro Američany. Dospělý Hellboy (Ron Perlman) žije v přísně utajeném Úřadu pro výzkum paranormálních jevů a spolu s žabím mužem Sapienem (Doug Jones) a dívkou Liz (Selma Blairová), která umí v rozčilení vyvolat výbuch či požár, jsou využíváni při mimořádných operacích FBI. Zlo se však nevzdává. Trojice pekelných vyslanců se vrací, aby dokonala své temné dílo, a Hellboy se jim musí postavit... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (798)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Hellboy má v sobě obrovský potenciál, jenže tvůrcům se ho nepodařilo přenést na plátno. Největší chybou je, že zcela opomněli goticko-mysteriózní atmosféru, která z komiksových předloh přímo čiší. Dějově je to až nedůstojně béčkový paskvil (aspoň v tomto ohledu to je předloze věrné) a jediné co ho zachraňuje je Ron Perlman v hlavní roli samotného Hellboye. K tomu nijak záživné tempo, přemrštěná stopáž a trapné finále. Výsledkem je bohužel průměrná záležitost, kterou jednou vidět a nikdy více. A to si nejsem vůbec jist, zda to na třetí * netahá taková blbost, jako že jednu ze scén tvůrci natáčeli přímo pod okny mého tehdejšího dětského pokojíku. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Ron Perlman v roli Hellboye je dokonalej a některý hlášky v jeho podání jsou přímo úžasný, ale přece jenom v některých případech se až příliš snaží vypustit nějakou skvělou hlášku a nepovede se mu to. Triky ve většině případů vypadaj hodně dobře, ale v jiných momentech jsou takový dost zvláštní, né že by byly úplně šaptný, ale nejsou na tý nejvyšší úrovni. Myslim že se z toho dalo vytřískat o něco víc, ale i tak je to skvělá zábava. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Trvalo to dlouho, ale nakonec si ke mně druhý nejsympatičtější rohatec světa (po Horned Reaperovi z Dungeon Keepera samozřejmě;)) našel cestu. A že to bylo shledání radostné, tak vám o tom teď budu chviličku vyprávět. Máte radost, že jo?:) Mignolův comics neznám a je mi to srdečně šumák, protože Del Toro s Perlmanem si především z červeného latexu vulkanizovaného modrým ohněm uplácali svoje vlastní X-Meny, minimálně co do kvality postav, výpravy a použité hudby. Žestě Marca Beltramiho a sem tam nějaká ta klasika, co může být lepšího pro vyprávění o osamělosti a bombastické záchraně světa?:) Karel Roden jako hlavní záporák plní svoji úlohu jen co se kolonky "vypadat cool" týká, protože scénář se s jeho postavou příliš nemaže a jeho dialogy jsou...no...dejme tomu, že jsem od něj čekal víc. Kdo mě ale totálně odrovnal, byla Selma Blair. Smutek a pak i nenávist v jejích očích, tak jak to bylo k vidění v Hellboyovi, na to se nezapomíná. Velkým plusem Hellboye jsou i další vedlejší nebo lépe řečeno ne úplně hlavní postavy, ať už jde o Sapiana nebo negativně charizmatického Kroenena či árijku s vypracovaným pozadím:) Těším se na druhý díl a doufám, že tentokrát si budu Perlmanovy hlášky moct užít v originále, neb jsou zatraceně cool:) 80% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsem nehořlavej, ty ne." Suchý hláškař v červeném provedení, v poklidu si zabrušující své rohy, mne neskutečně bavil. Svět kolem něj však má do jeho zábavnosti daleko, snad s jedinou výjimkou fantastického štěku Ivana Klimentoviče, což mne v závěrečném součtu tentokrát donutilo o jednu celou půlhvězdu zaokrouhlit dolů. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Vynikající komixový film,který se řadí mezi mé nejoblíbenější.Dechberoucí Ron Perlman tomuto snímku dodal něco zvláštního a nikoho jiného si jako hellboye neumim představit.Bylo by to něco jako terminátor bez arnolda :-).No prostě Perlman by si zasloužil aspon oscarovou nominaci a z Hellboye se stává jeden z nej akčních snímků poslední doby(hned po Robotovi a Spidermanovi 2).Už at je ta dvojka ()

Galerie (123)

Zajímavosti (61)

  • Ačkoli Karl Ruprecht Kroenen (Ladislav Beran) do protivníků bodá a seká, není ve většině scén na jeho čepelích žádná krev. (CSSML)
  • Ron Perlman (Hellboy) si po natáčení v Praze pochvaloval nejen práci, ale i bydlení. Produkce totiž herci, který je židovského původu, zařídila půvabný byt na Josefově, s výhledem přímo na skvostný Starý židovský hřbitov. (NIRO)

Související novinky

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

Hellboy se brzy dočká dalšího rebootu

19.02.2023

Po posledním Hellboyovi z roku 2019 od režiséra Neila Marshalla (epizody Hry o trůny) to vypadalo, že se rudý ďábel z pera Mikea Mignoly na pár let zase uklidí někam stranou. Snímek totiž narazil u… (více)

Hellboy sprintuje před kamery

Hellboy sprintuje před kamery

07.07.2017

V Hollywoodu obvykle trvá mnoho let dostat film před kamery, takže je vcelku šokující, jakou rychlostí se hýbe kupředu reboot Hellboye. Ještě na začátku roku to vypadalo, že máme šanci na klasickou… (více)

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (více)

Reklama

Reklama