Reklama

Reklama

Slíbená princezna

(TV film)
  • Slovensko Prisľúbená princezná (více)
Trailer
Pohádka
Česko / Slovensko, 2016, 106 min

Obsahy(1)

Jak byla zlatovlasá princezna Radost pirátovi přislíbena? Dokáže odvážný Jiřík splnit tři úkoly, porazit druhého nápadníka a přivézt Radost svému pánovi? A co když je láska silnější než všechny sliby? Na začátku příběhu vyprávěného na motivy oblíbené Zlatovlásky je kůže kouzelného hada. Kdo ji ochutná, porozumí řeči zvířat. Ochutná ji i zlý kníže Honorád. Ani to ho však neodradí od nesmyslné krutosti vůči všem a všemu. A když si potom usmyslí, že chce zlatovlasou nevěstu, vyšle svého čeledína Jiříka, aby se vypravil z rodné Božemie daleko do světa a zlatovlasou Radost mu přivedl. Po řadě dobrodružných situací se spolu se svou družinou Jiřík nakonec dostane až ke království, kde nejmladší ze dvanácti dcer je právě zlatovlasá princezna Radost. Jediná doposud neprovdaná. Zadarmo si ji ovšem Jiřík neodvede. Musí splnit nejen tři úkoly, ale především porazit svého soka, prohnaného piráta Za Bié Ocradé. Jiříkovi naštěstí pomáhají nejen zvířata a jeho družina Božemiánů, ale i sama princezna, jejíž lásku si dokázal získat. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (578)

GeusX 

všechny recenze uživatele

Pohádka se snaží být tak cool nově pojatá, až se to nějak minulo účinkem a z pohádky se stal dort od Pejska a Kočičky. Některé konverzačky působily zmateně a nevypilovaně jako první čtená zkouška divadelních ochotníku na střední škole. Král nemá jasno zda umírá nebo je v následující scéně jako čipera, slečny princezny jsou oháklé jak z kabaretu v Moulin Rouge né-li z nočního podniku. Princezna se zlatou parukou občas házela kukuč jako by Simoně Babčákové z oka vypadla (ale S.B. by to zahrála jistě orginálněji). Jan Cina (který se snad hodil nejlépe na pohádkovou roli - ostatní mi připomínaly své role z tv seriálů) se "přiznával" princezně tak dlouho, až se málem přiznal i k tomu, co by žena, co se do něj zamilovala, slyšet ani nechtěla. Rekvizitou bambitky i kulomet s náboji ze Zbrojovky. Jsou vánoční svátky, tak jsem hodnej a dám dokonce hvězdy dvě - přestože si to podruhé zopakuji pouze omylem. A možná svou novotvárností a punkovostí předběhla pohádka svou dobu a divák očekávající pohádku na toto není ještě zcela připraven. To ukáže čas. Hlavně, že - jak jsem postřehl v titulcích "scény se zvířaty byly natočeny s jejich výslovným souhlasem ..." ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Joj,to byl ale kentus!Včera jsem hodnotil pohádku Pravý rytíř a jsem rád,že jsem se dokázal vybičovat k jedné hvězdičce,protože pravý Odpad! jsem zažil až dneska.Nikdo o mně nemůže ani náhodou říct,že jsem puritán,ale přece jen moc nechápu pohádku,ve které se jedenáct princezen v zájmu dobra vyrazí prostituovat na pirátskou loď.Kdybych byl slepý a slyšel jen soundtrack,řekl bych,že jde o western,ostatně kostýmy princezen vypadaly,jako by je šili na zakázku pro bordel v Tombstone,do toho piráti,kteří postřelují pobřeží z maxima a musel jsem si zkontrolovat léky,protože jsem si byl jistý,že jsem se předávkoval. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Budu-li se držet toho, co vždycky říkám (a píšu), tj. že v pohádkách je možné vše, a pokud to vezmu jako dobrodružnou jízdu (vyjma kulometu, ten byl přes dvojitou čáru, pro mě) a ne jako vánoční pohádku, pak to mohu s mírným rozčarováním přijmout. Ona to není zas taková tragédie (na odpad), jak by se mohlo dle zdejšího hodnocení na první dobrou zdát. Při troše dobré vůle, kterou já mám, se dají najít moc hezké momenty a sem tam i vtípek (ač tento druh humoru není zrovna můj šálek čaje). Nicméně já, konzervička malá, otevřeně přiznávám, že neunesu srovnání Petra Štěpánka s Jorgou Kotrbovou vs. Jan Cina s Martou Dancingerovou.. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Slíbená princezna - mohl by celý ten tým vrahů pohádky jako žánru, podílející se na tomto kousku, slíbit, že už nikdy nic takového nespáchá? Třeba pod trestem smrti? Čím ve výčtu toho, co bylo špatně, začít, když špatně, kromě krajiny a hezkého zámku, bylo úplně všechno? Jako první mě zarazily vyjadřovací prostředky postav, a to konkrétně krále, když hned v úvodu pravil, že "ta koruna je těžká jako kráva". Ano, lidově se tak mluví, ale tohle není něco, co bych chtěla slyšet v pohádce sama a není to něco, co by v pohádkách měly slyšet děti. Další věc je chování dvanácti, resp. jedenácti, princezen. Ostatní komentující používají slova jako veřejný dům, hampejz, lehké děvy a podobně. Já jsem, stejně jako mnoho dalších lidí, nevěřila vlastním očím a u toho, co se dělo na lodi, si ověřovala, že se odehrává to, co si myslím, slovy - ty kurvy tam jsou princezny nebo někdo jinej? Můj protějšek byl natolik konsternován pohádkou, že jsem ani nebyla napomenuta za to, že mluvím sprostě. On tedy první šálek velmi silné kávy byl už popis soulože královského páru ve zralém obilí. Nápad soupeření dvou ženichů není špatný, jenže jeho provedení tak nějak drhne, princezna je šeredná (umím si představit roli, do níž by představitelka typově zapadla a byla by atraktivní, ovšem jako princezna to bylo šlápnutí vedle, líbeznosti a půvabu pobrala asi jako celerová bulva), navíc tady není jediná postava, která by byla člověku sympatická a bylo by možné přát jí něco jiného než smrt krutou a strašlivou. Pohádkám odpady nedávám, ale tohle byla s přehledem jedna z nejhorších slátanin mého nejoblíbenějšího filmového žánru a do pláče i zvracení je mi ještě teď téměř po týdnu, když si na tu hrůzu vzpomenu. ()

marhoul odpad!

všechny recenze uživatele

? Co to mělo být?! Vulgární, hrubé, stupidní, princezna typově absolutně nevhodná (nic proti slečně, každý nějak vypadáme. Ale tohle není role na tělo), všichni, doslova všichni nesympatičtí, uřvaní, blbá hudba, hnusné paruky a kostýmy.... Princezny jako sebranka kurtizán, Čvančarová, když otevřela pusu, hnali jsme děti do postele. Samopal? Vážně? Kdy se vyjádří někdo z ČT?Na první svátek vánoční odvysílat něco takového, v hlavním vysílacím čase, je drzost. Rozhořčené reakce čteme už týden a je tichoučkooo.. s tímhle běžte k šípku. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (6)

  • „Scény, kde teče krev, v řece plave mrtvola s otevřenýma očima, operují se siamská dvojčata nebo poskakují princezny coby striptérky, v české pohádce? Tento naturalismus do české pohádky, která má své tradice, nepatří. To je přímo nepřípustné. Tohle by možná odpovídalo žánru severských pohádek bratří Grimmů. V pohádkách může být cokoliv, musí se na to ale hledět očima básníka, nikoli naturalisticky. To naši diváci nechtějí,“ prohlásil Zdeněk Zelenka. (Duoscop)
  • Natáčeno na Žatecku, převážně na zámku Stekník. Natáčelo se také v Chorvatsku. (Frontie)

Reklama

Reklama