Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sympatická Eliška (Petra Hřebíčková) je na plný úvazek milující manželkou charismatického a bohatého Pavla (Jiří Langmajer). Ovšem jen do té doby, než ji na prahu čtyřicítky milým a korektním způsobem požádá o rozvod. Když nový život, tak od základů! Eliška se rozhodne začít od nuly jako učitelka v malé středočeské vesničce. Rázovitý a hyperaktivní starosta (Miroslav Táborský) nastěhuje Elišku do jednoho domu s nerudným Božíčkem (Ondřej Vetchý), který díky svým vlastním neblahým zkušenostem s „ženskejma definitivně skončil". Jeho jízlivost a hulvátství může trumfnout snad jen jeho povolání – Božíček pracuje ve vesnici jako hrobník. Eliška má ovšem na chlapy také momentálně spadeno, takže si rozhodně nenechá nic líbit... (CinemArt)

(více)

Recenze (606)

Raccoon.city

všechny recenze uživatele

Do chvíľ pokiaľ nezačne kadit Petra Hřebíčková na hajzli z francúzskou literatúrou som to ešte zniesol ale potom sa celý film spláchol do 00 ()

SG-1 

všechny recenze uživatele

"Vy máte jediné štěstí, že já nemluvím sprostě." -Eliška-  |  "Fakt? To jako nikdy? Ty vole, to musí bejt život na hovno. To bych se na to pěkně vysral, vole." -Božíček- ()

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Tak je ve srovnání s ostatními(i zahraničnými, protože u nás toho moc není) romantickými komediemi, kde to komedie je možná i na prvním místě a v porovnáním s tím jak "vysokou" latku česká kinematografie poslední roky nastavuje si myslím, že to bylo opravdu povedený. ()

remy 

všechny recenze uživatele

Jsem moc rád, že se stále najdou český pohodový komedie, který si na nic nehrajou a dokážou potěšit. Za mě příjemných 7/10 a když vidím některé loňské "skvosty" , tak se za své hodnocení rozhodně nemusím stydět :) ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Chachááá, to byla sranda ! Osvěžující, rychle ubíhající film z pěkného prostředí malebné vesničky se sympatickými herci v hlavních rolích. Vetchému tyhle typy brblalů a vesnických křupanů prostě sedí, viz například i takový Okresní přebor. Hřebíčková, pro mě ne zas tak známá česká herečka si zde musí podle mě získat srdce většiny diváků, protože je chytrá, vtipná a navíc pohledná :-) Zbylé křoví dotváří hlavně Táborský, který se mi v roli afektovaného "ředitele všeho" líbil převelice, takže za mě jednoznačně palec nahoru, co nevidět si pustím znovu..................moje hodnocení = 8 z 10. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Opreno o dobre herce se toto dilko stalo snesitelnym. Necekejte nic vic nez hodku a pul prebarvene reklamy na pohodu (krasni lide, cisto, barvy, slunce) a par vtipku. Takovy 97min prazdninovy moderni videoklip. ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Tyhle nové vesnické komedie jsou buď trapné nebo příjemné. Tahle byla příjemná. Moc se mi líbila hlavní herecká dvojice, zvláště Ondřej Vetchý byl ve své romantické roli nepřístupného morouse přirozený a celkově se s Petrou Hřebíčkovou hezky doplňoval a slušelo jim to. Humor byl hezký a chytrý, Miroslav Táborský byl trefa do černého, protože jemu tyhle postavy ohromně sluší. Atmoféra byla jak jinak než krásná, zvlášť teď na podzim. Musím pochválit milostnou scénu, která tam vlastně ani nebyla ale v dnešní době je to příjemné, decentní překvapení. Postavy Kostkové a Bokové jsem tam mít ani nemusela, přišly mi trochu zbytečné a ani ne vtipné. Ale celkově povedená relaxovka. Už aby byl zase květen! ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak si představuji oddechovou romantickou komedii. Je to jednoduché, idylické, místy naivní, milé, svižné, vtipné a až pohádkově laskavé. Navíc je vhodně zvolené obsazení, už dlouho mi nebylo tolik postav v jednom filmu tak sympatických. Bezva ženská na krku si na nic navíc nehraje, měla nějaký cíl a nějaké ambice a ty byly splněny do puntíku. Když tak přemýšlím, film je mému srdci rozhodně blíže než například Román pro ženy, Ženy v pokušení a Muži v naději (všechny uvedené filmy már rád, nicméně tolik k srdci mi nepřirostly). Velmi hezké tři hvězdy. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Pokud jednou náhodou zjistím, že by se mi mohly líbit kozy Ondřeje Vetchýho, tak si to pustím znovu a třeba tomu pak nadělím i víc. P.S.: Zavraždil ten hrobník tu svoji první paní? Asi jo, ne, to prostě máme brát jako holej fakt..? Fujky, fujky, to je ale vošklivý. ()

bari68 

všechny recenze uživatele

No, konečne je tu aj v českých luhoch a hájoch komédia, ktorá má body a šarm pre ženy, tak aj pre mužov. A že k tomu stačí len jedna sexi usmievavá kosť vs. protipólny muž a trocha tej laskavej a uveriteľnej romantiky a vtipu. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

O. Vetchý patří mezi naše top herce, takže tam není co řešit. P. Hřebíčková je sympoška, M. Táborský taky umí a Langošovi stačí ten jeho zachmuřenej pohled. Naštěstí to není trapný jako některý naše komedie, ale moc důvodů ke smíchu přesto není. Problémem je to, že je to takový hloupoučký. Co na tom scénáři psali tři lidi? A ještě je to natočený jak pro pitomce (vtipy typu "tady na venkově se tak krásně dýchá, ten čerstvej vzduch" - střih - záběr na traktor s hnojem...), haha, tomu se mám asi zasmát a takových rádoby humorů je tam víc. Krom toho představa (zejména) pražáků o venkově a životě na vesnici je fakt k smíchu (a není to případ jen tohoto filmu). A ještě jeden rýpanec si neodpustím - T. Kostková, V. Postránecký, N. Boudová, naprosto zbytečný role, jedná se jen a pouze o dohozený kšefty, nic jinýho! ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Vetchýho mám rád, komedie Pojedeme k moři, Život je život a Láska je láska v kterých hrál byly dobré, takže na jeho novou komedii sem byl zvědav. A dostalo se mi velice milého překvapení. Narozdíl od nekoukatelných hrůz z poslední doby Strašidla, Sezn@mka, Prázdniny v Provence... se na to dá koukat, má to i příběh a herci něco hrají, dokonce to je i zábavné a několikrát mě film pobavil. Příběh je od začátku předvídatelný (původně sem teda myslel, že Božíček chodí na čumendu z jiného důvodu) a člověk tuší, co bude následovat nebo jak daná scéna skončí. Celé je to střeštěné a nějaké postavy jsou docela ujeté, ale kouká se na to moc pěkně a hlavně to baví. Kdyby tam nebylo pár hluchých míst a přihodili nějaký fór, tak bych přihodil hvězdičku. Takhle hodně slušné 3*. ()

joshula 

všechny recenze uživatele

Film vyloženě pro holky. Také po dlouhé době film, který nedrží Ondra Vetchý, ale tentokrát Miroslav Táborský. ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Je vtipná, běž se podívat." Aneb, kdy vlastně pálíme čarodějnice? Není zkrátka romantická komedie, jako romantická komedie, i když toto není komedie. Tento snímek je jen romantický film s úsměvnými momenty. Nemohu totiž propadat záchvatům smíchu při sledování komických scén, jejichž předvídatelnou pointu znám již ze synopse filmu, k čemuž došlo například během scény, ve které paní učitelka Eliška Vomáčková zjišťuje kde bude nakonec bydlet. Komediálnosti příběhu pak nepomohla ani předvídatelnost tématických vtipů typu: "Sousedi jsou dobráci od kosti.", nebo "Budete spát jak zabitá". Tato romance si mě tedy nezískala svým všedním humorem, ale svou nevšední atmosférou, která byla nejvíce patrná z podmanivých záběrů jarního obřadu Pálení čarodějnic, který však probíhal na podzim, za extrémně letního počasí. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Fain romcom, která měla ale přijít o nějakých 10-15 let dříve, aby se z ní stala klasika. Takhle to využití (dneska už ohraného) mustru, působí dost neoriginálně a do jisté míry bezradně. Navíc body nepřidává ta podivná vtipnost vedlejších postaviček (Malý, Táborský), která chvilkama tahá tohle dílko až ke klasickým Troškovinám. Naštěstí Vetchý je jako morous docela uvěřitelný, no a Petra Hřebíčková ta má hollywoodský úsměv. ()

Reklama

Reklama