Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Báječná dobrodružství, veselé příhody a neuvěřitelné nebezpečí čekají na mezinárodní hvězdné obsazení v podobě tří neobvyklých hrdinů, kteří se pokusí vyhrát krutou sázku v Cestě kolem světa za 80 dní. Výstřední londýnský badatel Phileas Fogg (Steve Coogan) vynalezl letadlo, elektřinu a další skvělé objevy, ale celý svět ho chápe jako outsidera. Zoufalý, že ho nikdo nebere vážně, Fogg se vsadí s Lordem Kelvinem (Jim Broadbent), ředitelem Akademie věd, že obletí zeměkouli a to za pouhých 80 dní. S dalšími dobrodruhy Passepartoutem (Jackie Chan) a femme fatale Monique (Cécile de France) Fogg zahajuje šílený let kolem světa. Na své cestě se dostávají do nejexotičtějších koutů na zemi, moři i v oblacích. Dobrodružný let doprovázejí různé překážky i různí lidé v podání hvězdného obsazení včetně Arnolda Schwarzeneggera, Roba Schneidera, Kathy Bates a Owena a Luka Wilsonových. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (468)

Faidra 

všechny recenze uživatele

Tohle bych neomluvila ani v případě, že by tvůrce vedla dobře míněná snaha vytrhnout Vernea z posmrtné nudy a dopřát mu zdravotní rozcvičku rolováním v hrobě. Jelikož mám za to, že je vedly pohnutky mnohem méně ušlechtilé, nebudu se o nějakou omluvu snažit. Tím spíš, že ani přes všechny zločiny na předloze (jmenovitě vykradení, znásilnění a umučení) se jim nepodařilo dosáhnout ničeho většího než tupého kroužení kolem zeměkoule s hláškujícím magorem a ukecaně uhihňaným "francouzským" komorníkem, které by mi lezlo krkem tak jako tak, ale to, že si ještě k tomu říkají Phileas Fogg a Passepartout, mi hnulo žlučí natolik, že se ta chudinka malá momentálně nachází někde u hypofýzy. Pro Stevieho: vrať se k Tristramovi! Pro Jackieho: vrať se kamkoli! Pro Arnieho: vrať se do guvernérského paláce, než se naštvu natolik, že ti místo Hasta la vista řeknu Adiós! ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Pokud někdo čekal něco klasického, už jen z toho důvodu, že tam hraje Jackie Chan, může zapomenout. Čekal jsem slaboduchou parodii - vyslovit slovo komedie jsem se bál. A hle! Žádné veledílo se dle očekávání neobjevilo, ale já jsem si báječně necelé dvě hodinky se synkama odpočinul. Už jen roztomilá camea některých ikon byly úsměvné, ale podstatné je to, že předělávka klasiky nevyzněla trapně. Za to si ty 4* J.Chan zaslouží, v mých očích a vědomí rozhodně ano a vůbec se za to nestydím... Film je mimo jiné i a hlavně zábava, tak proč ne.. :-) ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Paradoxní, ten animák se zvířátky místo lidských postav na kterém jsem kdysi vyrůstal je mnohem dospělejší než tohle - hysterická řachanda pro cca pětileté děti, ve které chybí snad už jen vtipy o prdění. Ječí se hodně, trapné primitivnosti na rozdávání, srandovních pádů je tu nepočítaně, a k tomu množství veselých steampunk vynálezů jak z neblaze proslulého Wild Wild West (a to by člověk čekal že se producenti poučí, znovu vstupovat do takhle ztrátové řeky) - to všechno je těžko snesitelné pro kohokoli nad deset let. Naštěstí pro ty ostatní je tu i Jackie a hodně kope a dělá své ekvilibristické kousty, tedy aspoň na poměry amerického filmu, a krom něj je tu i dalších padesát cameo roliček v čele s pošahaným Arnoldem (který v době premiéry už seděl na postu guvernéra), takže aspoň něco co zvládne vytrhnout z letargie každého kdo by chtěl víc než že je to barevné, hlasité, a hýbe se to. Jules Verne ovšem rotuje v hrobě kvalitně. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Já jsem se zbláznil. No vážně, já jsem se asi definitivně zbláznil. Zavolejte mi odvoz, připravte lůžko, vyžehlete kazajku, protože já, vážené dámy a vážení pánové, já jsem se zbláznil. Nebo snad existuje jiné vysvětlení pro moje hodnocení? Ale ne, to ne... To neříkejte, dost! Cože? Že jste se snad, ale to nemůžete myslet vážně...že jste se zbláznili vy? Na mě nekoukejte, já jsem blázen, já uvěřím všemu... ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Smysl vzniku tohoto filmu mi silně uniká. Ačkoli děti (podle statistik) nečtou a jméno Jules Verne jim moc neřekne, film je dělaný cíleně pro dětské publikum. V kině jsem jsem si připadala, jako když ostatní diváci sledují úplně jiný film - všichni se úžasně bavili, každou chvíli se něčemu smáli a já dospěla do stádia, že mě pomalu i mrzelo, že mám mozek a nedokážu se bavit s nimi. Navíc zapojení Jackieho Chana s jeho bojovým uměním vadilo. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (27)

  • Kromě výskytu mnohých filmových hvězd je snímek také výjimečný tím, že se v něm (v rolích bratří Wrightů) poprvé na filmovém plátně společně objevili bratři Luke a Owen Wilsonovi. (imro)
  • Režisér mal veľký problém s výberom krajín, v ktorých sa natáčanie uskutoční. Za dva týždne prešli 18 krajín, z ktorých si mali vybrať hlavné lokality. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama