Reklama

Reklama

Raubíř Ralf a internet

  • USA Ralph Breaks the Internet (více)
Trailer 10

Obsahy(1)

Ve filmu Raubíř Ralf a internet opouštíme Litwakovu videohernu a vydáváme se do rozsáhlých, nezmapovaných a vzrušujících vod internetu, na kterých udělá Ralfovo raubířství pořádné vlny. Známý videoherní záporák Ralf a jeho malá poruchová kamarádka Vanilopka von Šmak musí podniknout riskantní cestu po světové počítačové síti a najít náhradní část do Vanilopčiny videohry s názvem Cukrkáry. Cestou se Ralf s Vanilopkou setkávají s webovými občany neboli Webčany, mezi které patří například internetový podnikatel zvaný Yesss, který je hlavním algoritmem a duší trendové stránky „BuzzzTube“. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 10

Recenze (319)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Bohužel kouzlo prvního dílu tahle moderní splácanina naprosto a zcela postrádá. Ralph s Vanilopkou míří do Internetu, který je až příliš současný a tyhle postavičky do toho prostě moc nezapadají. V krátkosti: Přišlo mi, že je tam mnoho zajímavých nakousnutých nápadů, ale všechny zůstaly zcela nevyužity. Dokonce i Disneyovské princezny, které se pak ještě úplně mimoňsky mihly na konci. Velká škoda. Fakt že jo. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Slabší než jednička, jak to tak v klasických sequelech bývá, nicméně jakmile se Ralf dostane na ty internety, hned se začnou dít věci. Příběh víceméně jednoduchý, průhledný, nějaké to poctivé poselství tam musí být také, takže budeme všichni přátelé. Ale dospělí se převážně musí zaměřit na ty tuny eastereggů (Darkweb) okolo, pak si to užijí ještě více. A nejzábavnější scéna celého filmu? Asi ta na konci po titulcích :-) Aneb jak si Disney udělá srandu ze všech těch filmů, které mají jenom trailerové scény a do filmu je nedají. Jo a taky do bylo dost dlouhý. Zkrátil bych dobrých 15 zbytečných minut. 60% ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dosledovala jsem to jen z povinnosti. Příběh postrádá lehkost a vtip, snad jen ty Disney princezny a zhmotněný svět internetu vyvolaly mírné pousmání. Spíš snímek považuji za edukativní - zobrazuje marnost a nesmyslnost honění se za "like". SHRNUTÍ: Ať už vystavíš na youtube cokoli, stejně tě za chvíli někdo převálcuje. Většinou koťátko. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Podlehla jsem citovému vydírání malého ďábla, slzičkám a smrtícímu argumentu "tatínek by mi to koupil" a přinesla domů DVD s druhým dílem Ralfa. Jak mě jednička vcelku pochopitelně minula, dvojka mě pobavila vtípky z internetu a světem princezen (malý ďábel je miluje, takže zírání do studny, bublin, kýblu na mytí podlahy a Golfského proudu máme doma dost pravidelně). Je to i tak spíš tři a půl, ale zaokrouhluji nahoru. Taky mi život změnil urostlý mládenec ... jestli já nejsem pravá princezna. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Průměrné pokračování, jež využilo silné stránky svého předchůdce a akorát je zopakovalo. Prostředí videoher je zkraje nahrazeno světem uvnitř internetu (zazní věta „Je nový, je jiný, a proto se ho musíme bát.“), do nějž se sice podařilo nasmlouvat oficiální loga řady slavných firem, ale děj už se v nich odehrávat zřejmě nesměl, takže hrdinové např. namísto přítomného YouTubu a Googlu navštěvují fiktivní společnosti BuzzzTube a KnowsMore. Až na jednu vynikající pasáž s disneyovskými princeznami (chceme samostatný seriál, prosím) a několik referencí však kupodivu nezbývá příliš mnoho dalšího humoru, který by obstál sám o sobě, a příběh je navíc velmi jednoduchý a místy až zbytečně natahovaný. Vnitřní chod internetu je ztvárněn poměrně vynalézavě, jinak ale snímek nápaditostí příliš neoplývá, což reflektuje i sekvence, v níž se hrdinové rozhodnou vydělat peníze natočením vtipného videa, ale namísto nějakého vlastního originálního nápadu jen nekreativně okopírují nejpopulárnější trendy. Animaci naopak nelze vytknout nic. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (20)

  • V prvním filmu Raubíř Ralf (2012) má na sobě pan Litwak cedulku se jménem Stan, v tomto díle má cedulku se jménem Del. (LaserJet)
  • Když Ralph padá do šatů Sněhurky, má na sobě stále svoje oblečení. V momentě, kdy do něj spadne, zmizí jeho oblečení a zůstanou jen šaty Sněhurky. (LaserJet)
  • Když Ralph a Vanellope dorazí do ebay, jedna z reklam láká na seznamku žen. Žena na reklamě je teta Cass z filmu Velká šestka (2014). (LaserJet)

Související novinky

Raubíř Ralf zdolal kina

Raubíř Ralf zdolal kina

26.11.2018

Pokračování Raubíře Ralfa Ralph Breaks the Internet vstoupí do tuzemských kin bohužel až v lednu, v zámoří ale mezitím sympatická disneyovka otevřela za úctyhodných 84,6 milionů dolarů v rámci pěti… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno