Reklama

Reklama

Grinch

  • Portugalsko Grinch (více)

Obsahy(1)

Raději se mějte na pozoru! Je zelený... Je lakomý... A nenávidí Vánoce! Grinch je věčně špatně naladěný zelený chlupáč, který žije v jeskyni na vrcholu hory s výhledem na vesnici Kdovice. A zrovna v době, kdy se Kdovíci z Kdovic horečně připravují na oslavy nadcházejících svátků, Grinch přichází se závažným rozhodnutím. Skončí Vánoce jednou provždy a ukradne vesničanům všechny jejich dárky i ozdoby. Nakonec ale i on pochopí, že skutečné kouzlo Vánoc netkví v zářivé výzdobě a nových hračkách. Role Grinche se v půvabné komedii, která vznikla na motivy osobité a oblíbené knihy Theodora Seusse Geisela, ujal geniální komik Jim Carrey. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (596)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale pro mně je to jeden z mála amerických filmů s takovou tématikou, na který koukám (nejen) o Vánocích velmi rád. Zábavně pojatý příběh o tom, jak se jeden odtrhne od společnosti a chce zničit jejich společný sen. Gumový Jim Carrey se pro takové role nejspíš narodil. Nemohu jinak než dát tomuto filmu 80% ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Miestami dosť burtonovské. Hlavne chvíle v rámci Grinchovho obydlia pôsobia ako z burtonovskej-batmanovskej jaskyne. Hlavnou hviezdou je samozrejme Grinch. Skvelý kostým a dokonalá voľba jeho oživovača. Jim Carrey si kradne každý záber do ktorého "tíško" vpadne. Baví svojimi grimasami a veľkorysou pohybovou gymnastikou. Proste Jim vo forme, ktorou si podmanil všetky videopožičovne v ČR a SR. Bohužiaľ ostatné postavy a celkové vyznenie príbehu podrážajú jeho chlpaté nohy. No a záverečná láskyplnosť mi takmer spôsobila spätný chod vianočného menu. Škoda, potenciál tam vďaka Jimovi bol nemalý. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Vánoční klasika, a ne že ne. Evropanům se tenhle humor a pohádkový rozměr může zdát praštěný, ale pro mě je Grinch "šťastnou" shodou všech filmařských ingrediencí (poetický vypravěč, úžasná maska, dospělácký humor, svérázně podané morální poselství) takřka nevyčerpatelným zdrojem každoroční zábavy a relaxace. Můj vřelý vztah k tomuhle zelenáči navíc ještě vzrostl, když se v mém životě objevil kamarád s mimikou náramně podobnou zdejšímu Carreyho ksichtění... No, nenecháme na něm nit suchou :D P.S. Fenomenální výkon, pane Rösnere. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Dnes již kultovní vánoční záležitost, kterou zejména pozvedává výborný Jim Carrey jakožto zelený skřet Grinch. O Vánocích je tento snímek Rona Howarda zkrátka povinnost! „All right, you're a reindeer. Here's your motivation: Your name is Rudolph, you're a freak with a red nose, and no one likes you. Then, one day, Santa picks you and you save Christmas. No, forget that part. We'll improvise... just keep it kind of loosey-goosey. You HATE Christmas! You're gonna steal it. Saving Christmas is a lousy ending, way too commercial. ACTION!“ ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Grinch je one man show Jima Carreyho. Ze všech jeho filmů (krom Masky) se zde vyřádil nejvíce a vydává ze svého komediálního umění to nejlepší (zejména z toho hlasového). Mlaďoučká Taylor Momsen je sice roztomiloučká, ale mnohem více se mi pochopitelně líbila v Gossip Girl :) Grinch se může pochlubit bezchybnými maskami, s příběhem to už je na štíru. Velice jednoduchá zápletka, falešná Burtonovská atmosféra a pouze jedna zajímavá postava. Více než průměrné hodnocení z filmu nevyšťourám. Kdyby alespoň Kdovíkové nevypadali tak divně, chvílemi dokonce divněji než samotný Grinch. Jestli tohle byl autorův záměr, tak jej nechápu. Škoda, Grinch měl navíc. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (24)

  • Celosvětová premiéra proběhla 8. listopadu 2000 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Risk nebo zisk?

Risk nebo zisk?

09.03.2005

Když sklidí první díl úspěch a druhý jej ještě podtrhne, jeden by řekl, že by to mohlo stačit. Ovšem nutkání vyrýžovat ještě nějaký ten zlatý valounek z filmového řečiště bylo příliš silné. I pro… (více)

Reklama

Reklama