Reklama

Reklama

Grinch

  • Portugalsko Grinch (více)
Rodinný / Fantasy / Komedie / Muzikál
USA / Německo, 2000, 104 min

Obsahy(1)

Raději se mějte na pozoru! Je zelený... Je lakomý... A nenávidí Vánoce! Grinch je věčně špatně naladěný zelený chlupáč, který žije v jeskyni na vrcholu hory s výhledem na vesnici Kdovice. A zrovna v době, kdy se Kdovíci z Kdovic horečně připravují na oslavy nadcházejících svátků, Grinch přichází se závažným rozhodnutím. Skončí Vánoce jednou provždy a ukradne vesničanům všechny jejich dárky i ozdoby. Nakonec ale i on pochopí, že skutečné kouzlo Vánoc netkví v zářivé výzdobě a nových hračkách. Role Grinche se v půvabné komedii, která vznikla na motivy osobité a oblíbené knihy Theodora Seusse Geisela, ujal geniální komik Jim Carrey. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (596)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Tenhle článek mě přiměl podívat znovu na zelenýho skřetího zlouna a co viděl já byla slušná sranda hlavně díky typickýmu přehrávajícímu a nezřízenýmu Carreymu (nehorázně mě tu baví), pěkně udělaný malebný horský městečko (a smradlavý doupě), kontrast s Kdovíky, masky, sem tam i sympaticky nedětský humor a nakonec i ta střelená veršovanost. Být to pro mě nostalgická knížka a být naivní anti-konzumní hňup, možná se taky urazím a zapšknu, ale pro mě se GRINCH povedl. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Nenáročná Fantasy pro malé děti, kde v českém dabingu sice potěší hlas vypravěče Zdeňka Svěráka, zvuková kulisa ale bohužel moc ne. Zvuková stopa dabingové nahrávky se tu naprosto mlátí. Pro mě se bohužel stal Grinch hodně špatným vtipem a poprvé jsem viděl Rona Howarda se seknout o pořádný kus vedle. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Měl jsem to štěstí vidět film v angličtině a v češtině a musím říct, že ta česká verze mi přišla o něco lepší. Vlastně celkem o dost. Hlas Zdeňka Svěráka byl takový víc vánoční, stejně jako celý dabing, i když Jim Carrey je nejlepší prostě v originále. Rozhodně příběh, který si člověk nejvíce užije o Vánocích. Jindy je to prostě jen celkem obyčejná pohádka. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že ma Grinch ako malé decko bavil veľmi, dnes už len taká vianočná americká rozprávka. Videl som to asi 8x a aj po 8. zhliadnutí ma to bavilo a baví. Je to tupé, je to detínske, ale ta vianočná atmosféra nechýba a pri pozeraní cez sviatky ma to baví 2x viacej. Naviac Jim Carrey je vo filme zasa skvelý, je to grimasový kráľ a bez neho by to nebolo ono, on a Grinch sú jedna osoba. A boli tam taktiež slušné filmové efekty, napríklad ten voz plný darčekov bol dobrý. Myslím, že film na ktorý sa zabudnúť nedá, pretože je takýchto bláznivých filmov s prostredia Vianoc s prvkami fantásie veľmi málo a tento je jedným z najlepších. /75%/ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Do doby před prvním animákem od Illumination jediná verze Grinche, kterou jsem párkrát v životě viděl (protože tu starou verzi velebí jen v US), tak nějak mě bavila, ale nestal se z toho pro mě zásadní vánoční film. Tyto Vánoce jsem viděl po dlouhé době a i přes komické masky se to stále dá a zabaví to i děti, což se cení nejvíce. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (24)

  • Grinch (Jim Carrey) měl být černo-bílý. Na původních ilustracích v knize "Jak Grinch ukradl Vánoce!" od Dr. Seusse je totiž černobílý s prvky rudé. Filmaři uvažovali, že barvy zachovají, ale pak usoudili, že by na filmovém plátně taková kombinace nemusela fungovat. Nakonec je tedy Grinch zelený, podle ohavné barvy aut, která se tehdy půjčovala a animátor Chuck Jones ji nenáviděl. Pro skřeta, který nemá rád Vánoce, mu připadala akorát. (P. J. D.)
  • V jednu chvíli bylo na place až 45 maskérů. (Hal_Moore)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Risk nebo zisk?

Risk nebo zisk?

09.03.2005

Když sklidí první díl úspěch a druhý jej ještě podtrhne, jeden by řekl, že by to mohlo stačit. Ovšem nutkání vyrýžovat ještě nějaký ten zlatý valounek z filmového řečiště bylo příliš silné. I pro… (více)

Reklama

Reklama