Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náš kamarád Paddington se už šťastně usadil s rodinou Brownových a je oblíbeným členem místní komunity. Aby mohl koupit ten nejlepší dárek ke 100. narozeninám jeho tety Lucy, začne pracovat. Cesta za dobrodružstvím začne, když je tento dárek ukraden... (Vertical Entertainment)

Videa (10)

Trailer 8

Recenze (208)

remy 

všechny recenze uživatele

Víc takových pohodových filmů. Zase nechybí humor, který je ovšem vystavěn chytře, protože pravděpodobně nebude nudit ani starší publikum. Nechybí opět sympatické postavy, ke kterým se přidali pánové Gleeson a Grant jak nejlíp mohli. Paddington 2 je neobyčejně obyčejná rodinná podívaná, které je těžké vytýkat něco zásadního. A možná se povedla ještě víc, než minule. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Prvního Paddingtona mám čerstvě v paměti, viděl jsem ho včera, takže srovnání se samozřejmě nevyhnu. Toho co se mi líbilo, totiž ta bezelstná hravost, je v pokračování méně. Ale nijak to nevadí, protože děj je tentokrát nápaditější a dobrodružnější, ale především...podařilo se dodat správného padoucha s tváří Hugha Granta. Padouši mu evidentně od té doby přirostli k srdci, protože jejich sbírku úspěšně rozšiřuje. Nic proti Kidmance, herečka je to jistě dobrá, ale v jedničce byla její postava jen plochá karikatura s přízemním motivem. Abychom jí ale nekřivdili...samozřejmě to jde na vrub scénáře. Grantovi to naopak parádně sedlo, jeho postava byla skvěle napsaná i pojatá a bylo radost ho sledovat. Paddington 2 disponuje i spoustou dalších zajímavých hereckých jmen, takže v tomto ohledu je rozhodně na koho se koukat (uváděný rozpočet 40 mil. USD se zdá být vzhledem k obsazení, ale především velmi slušné výpravě neuvěřitelný). Za mě se tak pokračování dobrodružství medvěda v Londýně povedlo oproti jedničce o dost lépe. Typický rodinný biják v tom starém poctivém duchu, jakých se už moc nedělá. Decentní humor a akce dávkované tak, aby malé diváky rozdováděly tak akorát a současně laskavost a emoce v míře, která je přiměje se zase zklidnit. Věřím, že z kina odcházeli rodiče spokojeni snad jen o malinko méně, než jejich potomečci. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie, ktoré prekonáva skvelý prvý diel. Je to vlastne o tom istom ( rodinné hodnoty, dobro vyhráva nad zlom - snáď som nehodil spoiler : ) - či pomoc priateľovi v núdzi ), ale opäť podané lahodne akčným a nesmierne vtipným prednesom. Je vidno, že si to všetci náramne užívali ( najviac asi Hugh ), z čoho pramení aj chytľavá rozjarená rozprávková atmosféra. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Paddington se vrací a znovu je to kvalitní zábava. Na Paddigtona jsem se těšil a jsem rád, že se film dost povedl. Film má v sobě tu správnou pohádkovou esenci naivity, dobrodružství, zábavy, hravosti, morálního poučení a dobroty srdce. Jo, napsaně to z ní divně, a mé cynické já se tomu také diví, ale je to to tak. Na Paddigtona se kouká velmi dobře, jelikož tvůrci v čele s režisérem krásně vystihli dané kouzlo Paddigtonových dobrodružstvích. Režisér Paul King odvádí velmi dobrou práci a u několika scén jsem si řekl, že se hodně inspiroval filmy Wese Andersona a to mě udělalo velkou radost. Radost mě udělalo i perfektní obsazení, které nezklamalo a to ať už jde o Sally Hawkins, Hugha Bonnevillea, nebo parádního Brendana Gleesona s perfektně přehrávajícím Hughem Grantem, jenž si svojí roli užívá jak to jen jde. Parádně funguje humor(prádelna, umývaní oken, vaření ve věznici) a i akční scény(honička, vlak, útěk). Paddigton 2 je krásná a hravá pohádka, která mě zahřála na srdci a vykouzlila upřímný úsměv. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Rozkošný medvídek Paddington je zpátky i se svým úchylným outfitem a tentokrát zamířil o výkonnostní stupeň nahoru ale jen o malý fous. Jednička byla trochu po anglicku studená ale nějakým způsobem dokázala pobavit celou rodinu, dvojka díky bohu trochu přitlačila na humoru, že se člověk i od srdce nahlas zasměje, např. při medvídkově výstupu v kadeřnictví jsem se hodně zasmál, škoda, že těchto roztomilých scén není ve filmu víc. Ve vězení vymění medvídek svůj úchylácký mundúr za jiný úchylácký mundúr a děj se zbytečně zastaví. Toho dobrodružství by Paddingtonovi slušelo víc. Čtvrtá hvězda je hlavně za Hugha Granta, který si svého jeblého záporáka pekelně užívá. Kdyby tvůrci přidali na akčnějším námětu a přidali víc roztomilých scén, byl by ten film dokonalej, takhle lepší průměr pro celou rodinu. Jen ten jeho debilní klobouk asi nikdy nevydejchám.70%. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (16)

  • Michael Bond, tvorca Paddingtona, zomrel 6 mesiacov pred premiérou filmu vo veku 91 rokov, v posledný deň natáčania. (Astonko)
  • Keď Paddington vyrába vo väzení marmeládu, kuchár Knuckles číta noviny, v ktorých je príbeh o Spider Murphym. Článok odkazuje na pieseň Elvisa Presleyho "Jailhouse Rock", ktorý sa tiež odohrával vo väzení. Samotný nadpis článku je: "Warden throws party in county jail," čo je úvodom spomínanej piesni. (megajalec)
  • Celosvětová premiéra proběhla 5. listopadu 2017 v Londýně. (Varan)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama