Reklama

Reklama

Alfa

  • Slovensko Alfa (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Velkolepé dobrodružství, odehrávající se během poslední doby ledové v Evropě před 20 tisíci lety. Mladý lovec, který se vypravil na svůj první lov se skupinou nejlepších lovců kmene, utrpí zranění a je ostatními zanechán napospas osudu. Když se probere, zjišťuje, že je zraněn a sám - je nucen naučit se přežít v drsné a nemilosrdné divočině. S jistými komplikacemi se mu podaří ochočit si osamělého vlka, kterého opustila jeho smečka, a postupně se učí spoléhat se jeden na druhého. Stanou se z nich přátelé, kteří budou nuceni přečkat bezpočet nebezpečných a náročných situací, pokud mají nalézt cestu zpátky domů dříve, než nadejde vražedná zima. (Falcon)

(více)

Diskuze

m62

m62 (hodnocení, recenze)

Niekedy stačí detail, aby ovplyvnil názor človeka na film. Mne celý film znechutila scéna z traileru, kde praveký lovec dal vlkovi meno Alfa. Preboha, kde to nabral?

Wau

Wau (hodnocení, recenze)

Nahlizejici, nedejte na negativa, dokud to neuvidite na vlastni bulvy, nevite :-).

Osobni zkusenost se neda prenest /ne docela/,

Max prijdete o par minut svyho casu, osidite fb pratele o vasi pritomnost :-), nebo ... cokoli..

Ja dala petihvezdu :-), libilo se mi to, dobre to dopadlo a doslova "jsem tam byla s nima" ..

Jestli jste vnimavi, mozna se to stane i vam :-). čůůůůůůůůs :-)

Rewol

Rewol (hodnocení, recenze)

To bol des... Prakticky všetky filmy uvedené na stránke ako "Podobné" sú lepšie ako tento "škvár". Totálne nesympatické a neuveriteľné obsadenie hercov, ten "vlk" za to nemôže. Ešte aj Posledný neandertálec je oproti tomu čistá uveriteľná realita a Havranpírko je hotová fantázia... Pritom mal tento film zaujímavý nápad. To už naozaj sa len taký odpad bude točiť??? Veď v tom filme nebola v poriadku ani jedna "profesia", režisér, scenárista, maskér, kameraman, atď., vrátane hercov, odviedli veľmi slabý výkon. 

na příspěvěk reagoval jopal

netWoor

netWoor (hodnocení, recenze)

Han_Quadro

No příteli, ty si musíš snad dělat srandu a to již od termínu "skvělý film". Bláboly následné ani nemá cenu hodnotit. Než nám začneš prezentovat názory toho rumunského fašisty, pokus se si něco přečíst o původu psa. Obecně se má za to, že centrem jeho domestikace je jižní Asie (což má pochopitelně souvislost s kolébkou civilizace).

Han_Quadro

Han_Quadro (hodnocení, recenze)

Skvělý film, který nutí člověka se zamyslet nad hlubokými loveckými kořeny naší civilizace a hodnotách. Byl to skvělý vědec Eliade Mircea, který spatřoval v lovecké společnosti s domestikovaným psem základ západní civilizace. Ze skupin lovců vznikla první ozbrojená síla, která měla vlastní systém hierarchie a hodností a rituály. Z nich pak první náčelníci s ozbrojenou družinou a přišly první války, který měly podobenství a charakteristiky lovu. Pes v těchto kulturách(keltská, germánská, řecká) jako věrný a neodmyslitelný společník člověka, který chránil jeho domov, varoval před nebezpečenstvím a účastnil se lov, byl posvátným zvířetem, chránil prahy domů a byl jediným myslitelným strážcem a průvodcem zemřelého podsvětím. Dokonce když  se podíváme na hvězdy, je na obloze lovec se svými dvěma psy.

 

a oproti tomu je primitivní hloupá kultura nomádů, která odjakživa psa považovala za hloupé zvíře....Huntingtonův střed civilizací není fikcí, ale realitou. 

na příspěvěk reagoval netWoor, MegSimpson

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

Ale jsem rad, ze konecne nejakej transgender dostal kvalitni hlavni roli ve slusne zaplacenem filmu.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Lacike

jo, to spojení člověk a vlk (později pes) je super, ale to přátelství, si oba musí vybojovat, takže nečekej hned ze začátku tykačku a konec má dobrou pointu. Jo a navíc, kočka je zde zloduch :) 

jiriluk

jiriluk (hodnocení, recenze)

Takova jednoducha, prijemna jednohubka s prekrasnou prirodou a super psem :)

na příspěvěk reagoval Psychor

Uživatel smazal svůj příspěvek.

P.H.

P.H. (hodnocení, recenze)

Asi to bude slzopudná ptákovina, ale ta čévéčka jsou nádherná... :)

SteewCZ

SteewCZ (hodnocení, recenze)

Proč hlavní postava není transgender afroameričan? TO JE RASISTICKÉ! ... btw furt to vypadá lépe, než polovina kokotin co se dnes natočí. 

duckman

duckman (hodnocení, recenze)

Zase dasi roztomilej mauglí, je vtipne sledovat jake piciviny ty postavy ve filmech od Disneyho dokazou bez uhony prezit.

Deyw

Deyw (hodnocení, recenze)

tady chcipne pes a budu zase brecet... :D :( tesim se na to..

TheWhiteWolf

TheWhiteWolf (hodnocení, recenze)

mrGhostly

To je trefné :-D napsal bych totiž totéž, ale předběhl jsi mě. Sice mě osobně se tam Kodi vůbec nehodí pro tuhle roli, ale jinak tu souhlasím s názory, které tu už padly přede mnou.

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

oberonfelsah

oberonfelsah (hodnocení, recenze)

Trailer nic seriózního neslibuje. Určitě se podívám a tuším že mě to bude bavit, ale beru to spíš jako záležitost pro děcka/teenagery.

Uživatel oberonfelsah smazal svůj příspěvek.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

Svým způsobem je to sympatické, jenže věrohodnější doba kamenná byla i v Osadě havranů.

curunir

curunir (hodnocení, recenze)

Niečo pripomína Aragorna, iné zasa Revenant. Pokiaľ to však bude vykrádať,... pardon brať inšpiráciu filmov toho rangu, a nie 10 000 B.C. môže ísť o solídny dobrodružný počin z nepríliš filmármi vyhľadávaného obdobia.

na příspěvěk reagoval Jewbird

Yangus

Yangus (hodnocení, recenze)

Pád ze skály mě připomněl Aragorna s vrkem :-)

 

Ale jinak zaujalo mě to.

dorlan

dorlan (hodnocení, recenze)

Trailer není úplně špatný, ale člověk tak nějak očekává příběh plný klišé ...

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Námět mě oslovil. Snímek si tak zaslouží mou pozornost, přestože očekávám spíše průměrnou kvalitu.

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama