Reklama

Reklama

Město lží

  • Velká Británie City of Lies (více)
Trailer 1

Detektiv losangeleské policie Russell Poole (Johnny Depp) nedokáže vyřešit svůj největší případ - vraždy hudebních legend Tupaca Shakura a Christophera Wallace přezdívaného Notorious B.I.G. Případ zůstává i po dvaceti letech otevřený. Reportér Jack Jackson (Forest Whitaker), který se zoufale snaží zachránit svou pověst a kariéru, je odhodlán zjistit proč. Spojí síly s Poolem, aby případ konečně uzavřeli. Poole odhaluje neuvěřitelný příběh o moci, korupci a zločinu a Jackson rozplétá síť skandálů a podvodů. Oba muži neúnavně pátrají po pravdě. Podaří se jim rozbít základy losangeleské policie? (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (60)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Co se Shakura a toho druhého týče, tak jejich hudba mi nic neříká a o jejich osudu vím jen to, že byli zavražděni. Ale nevědomost tady zase není na škodu, protože primárním tématem je propojení LAPD a vlivného černošského gangu a to by mě bavilo i kdyby se jednalo o fikci. Pokud bych měl film charakterizovat jedním slovem, bylo by to "rozvážný". Furman klade velký důraz na detail, vzdor poněkud nepřehlednému námětu se mu daří spojovat všechny nitky do smysluplného celku a případná bílá místa mu vypomáhá zakrýt berlička v podobě novinářské linky. Své si odvedli i Depp s Whitakerem a fajn byli i herci ve vedlejších rolích. Slušná práce. 80% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Ťažko bádam, kedy naposledy (a či vôbec) som videl počin s takou vysokou mierou opatere o technickú & formálnu stránku a s tak intenzívnou starostlivosťou a pozornosťou smerovanou na celkovú štylizáciu diela, od otváracej scény až po záverečné titulky. Minúta po minúte vymaznaná, vycibrená a vyšperkovaná. Od kamery a príhodných farebných filtrov cez strih, veľmi dynamickú réžiu a dôkladnú selekciu scén a zvolených udalostí až po hereckú exhibíciu dvojice Depp–Whitaker a absolútne podmaňujúcu a krk-lámajúcu použitú hudobnú knižnicu (pre film vytvorené remixy známych skladieb, ale aj novo-vytvorené, sú skutočne "inde") a spletitý scenár, ktorý sa pokúša divákovi načrtnúť doslova, ako už aj pracovný názov napovedá, labyrint korupcie a sprisahaní v Los Angeles na konci 90. rokov, frekventovane spracovaných v dokumentárnych dielach, no tu spracovaných svojsky a unikátne. Prepletené odkazmi na rôzne súvisiace udalosti, kde mnohé z nich sú divákovi dávkované značne nenápadne (niekedy len jednou vetou, inokedy len jedným záberom). Scénografia a celkový "detailing" predmetnej doby v rámci daného tematického zasadenia je iná galaxia. City of Lies je strhujúca odysea o obsesii hľadania pravdy naprieč kultúrou korupcie a gangov Mesta anjelov, o chápadlách moci a magnete ulice. Pre záujemcov témy (Death Row Records, Rampart, Tupac & Biggie) povinnosť. Za mňa totálna extáza... "I was the only idiot thinking otherwise." (x / x / x) (x / x) (x) (15.6.2019) (1.5.2022) (2x15.1.2024) ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Ty nie si policajt.“ Absolútne sa mi do toho nechcelo, ale nakoniec z toho vyliezol síce dlhý, ale prekvapivo vydarený film. Solídna kriminálka stojaca (logicky?) prevažne na výkonoch Johnnyho Deppa a Foresta Whitakera (ktorý vyzerá fakt diabolsky). Obaja medzi sebou majú veľmi zvláštnu, ale dobrú chémiu. V scenári som sa sem-tam strácal a vlastne ani neviem povedať, o čom to celé bolo: či o vyšetrovaní vraždy, či o rasizme, či o korupcii policajného zboru. Asi o všetkom. A nakoniec (ako to už v takých prípadoch chodí) tak trošku, nuž... o ničom. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že z orientace v postavách bych maturitu neudělal. Přišlo mě to, že je to spíš v duchu a míci amíkům a nebo kdo ty jména rapperů neslyšel prvně v životě jako já. Johnny Depp když hraje postavu, která se nechová jako kdyby vyšňupla popelářseký auto plný koksu, tak mu jde hraní nejlíp. Hudební doprovod hrozně pomáhal té správné konspirativní atmosféře. Cekově smíšený pocity náročné na sledování, někdy se to dost vleklo, ale zase filmařinka kvalitní ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Slušná investigativní kriminálka, která cílí hlavně na minoritní skupinu lidí, kteří mají rádi hiphop a celkově hudbu The Notorious B.I.G. a 2Paca... nemyslím si, že film zaujme někoho dalšího. Styl vypravování je sice dobrý, ale celkově je to strašně zdlouhavé a dá se v tom jednoduše ztratit. Jediné plus vidím v Deppovi, který nezklamal a je radost se na něj koukat. Čisté 3* ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Pracovný názov filmu vychádza zo zdrojovej knihy. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama