Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (948)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Navždy mi bude záhadou, jak je možné, že Peter Jackson na začátku devadesátých let natočil nejkrvavější a nejnechutnější film všech dob, aby rok na to bodoval s nejvýpravnějším fantasy všech dob. Když už nic jiného, tak je to zaručeně génius doby. Jen zrovna Braindead nebude filmem, na který bych zrovna znovu a rád vzpomínal. Je jasný, že film je zábava a má v sobě řadu neuvěřitelně šílených nápadů. Jenže právě to zpracování je takový, jak jsem si představoval. Jsem rád, že jsem to viděl a zároveň jsem vážně rád, že ho mám za sebou. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Oh, tohle je teda něco, co se opravdu jen tak nevidí. Kdo by čekal, že takovýhle extrémní až humus může být tak zábavný? U mě jednoznačně první půle převálcovala druhou "splatter estrádu", za kterou odebírám skoro jednu celou hvězdičku. Nevadilo mně nijak provedení, ale ke konci už jsem měl dost, nůžky to potřebovalo. První půlka je dokonalá, kdy začne pudingem a vygraduje scénou v parku, to jsem byl v kolenách. Krev, mozek, hnis a kola se točí dokola....85% ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Na tento film musí byť človek patrične naladený. Ja som mal tú smolu, že som to pozeral unavený a vskutku som sa nudil, a keď som tak premýšlal o všetkých tých pozitívnych hodnoteniach a váhal medzi odpadom až dvoma hviezdami, tak som to znudený vypol a išiel spať. Strašná hudba, tupé chovanie postáv, podivná kamera. Druhý deň som to dopozeral a bolo to o niečom úplne inom. Potrebný nadhľad už fungoval (vážne treba !!!) a bavil som sa perfektne a to čom som videl som ešte nezažil a asi ani dlho nezažijem. Gore toho najťahšieho kalibru by uspokojilo chúťky aj toho najmasovejšieho z masových. Porovnávať toto s inou Jacksonovou tvorbou a nedajbože s Lordom mi príde ako úplné psycho. A záver s ríše snov. Let's party begin ! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Chcete vědět, jak si lze bezpečně proklestit cestu houfem zombií za přispění sekačky na trávu? Peter Jackson vám podá podrobný návod. Jednou se vám to může hodit. A prosím, nepřehlédněte v malé roličce Mistra osobně. Ano, ten pošuk v márnici. Ten malej, pitvořící se poděs s brejličkami, kterýmu na stole exploduje mrtvola :o) ()

T2 

všechny recenze uživatele

„Dokonalé!“ Režisér Peter Jackson ma na plnej čiare presvedčil o svojom talente ale v rámci hororu, aj keď voľnejšieho s prvkami odľahčenej komickosti v rámci nehoráznej brutality, no proste neskutočnú podívanú natočil, bez jedinej citeľnej chybičky v rámci ohavností, len som vykulene pozeral a krútil hlavou, prípadne som sa ako blázon smial, lebo taká nápaditosť tu doteraz aspoň z toho čo som videl nebola. A nie Pán prsteňov mal dostať 11Oscarov ale presne tento počin, je to neprekonateľné do špiku kosti. Timothy Balme ako milovaný synáčik Lionel si to vo svojej úlohe po hereckej stránke doslova užíva, aj keď to po celý čas musí ako že zachraňovať v rámci príbehu aby sa tie nestvúry nedostali do ulíc a až potom by bola paseka. A dajte si pozor na jeho mamu, sakriš ohava, blee... ║Rozpočet $3miliónovTržby USA $242,623Tržby Celosvetovo $324,000║ za tie peniaze natočil fakt niečo čo stojí za to, Američania sa môžu od neho len učiť ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Film je známý také pod názvem Dead Alive. (Chatterer)
  • Rozpočet filmu byl cca 3 miliony dolarů. (Chatterer)

Reklama

Reklama