Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (948)

novoten 

všechny recenze uživatele

Mám rád Jacksonův smysl pro detail, jeho píli a oddanost každému projektu, ale jeho kořenům se mi porozumět nepodařilo. Zůstávají jen dojmy z pudinku, toporných herců a pocitu zaraženosti při závěrečných titulcích. Jako parodie na horor postrádají Braindead humor, jako příspěvek do žánru ztrácí nejen na atmosféře. Zkrátka začátečnická libůstka, která šla zcela mimo mě. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Velice vtipné přehrávání, velice vtipná scénka se zombie mimčem v parku, velice vtipná scénka s jatkama aneb i zahradní sekačkou se dá zlikvidovat kvantum zombíků. Bohužel je první hodina velice pomalá a nudná. Alespoň jsem zjistil, že mám silný žaludek, protože se mi narozdíl od většiny uživatelů tady, nezvedal kýbl ani u chutného pudinku. :-) 60% ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je opravdu masakr, totální masakr a nic než masakr. Sice jsem se nebavil úplně tak, jak jsem podle některých recenzí očekával, ale můžu na beton říci, že jestli se dají nějaké filmy označit slovy jako výjimečný, nezapomenutelný nebo neopakovatelný, tak jedním z nich je právě nechutný, ale svým způsobem i strašně okouzlující a podmanivý BRAINDEAD. Peter Jackson se v začátcích své kariéry vážně ničeho nebál a tam, kde by ostatní hororoví režiséři raději sešlápli brzdu a dráždili divákovu fantazii, on naopak vší silou dupne na plyn a dráždí možná tak divákovy žaludeční šťávy. Jeho Braindead je prostě nepopsatelná podívaná, s výborně propracovanou humornou stránkou, která ve spojení se sympatickým hlavním hrdinou od začátku šlape jako hodinky, a s tou naprosto neuvěřitelnou poslední třetinou, která úplně přepsala dějiny všech brutálních a krvavých filmů a v tomto ohledu posunula laťku na nepřekonatelnou úroveň. Krev stříká, končetiny létají a hrudní koše se vytrhávají z těla, ale divák se při tom směje, směje a stále směje... Jak to ten Jackson jen dělá? 4,5* ()

DaliX 

všechny recenze uživatele

Jedným slovom sila. Brutálna, surová a zábavná jazda, presne to je Braindead. Jacksonov zmysel pre detail sa osvedčil u King Konga aj u Pána Prsteňov a tento film je toho dôkazom. Jackson si dal záležať a urobil z tohoto filmu neobyčajný zázrak plný nechutností, striekajúcej krvi, naozaj komických situácií (hlava v mixéri alebo zombie bábo) a morbídneho humoru, ktorý je však paradoxne taký okúzľujúci a dychberúci, že mám ten pocit akoby už lepší horor nemohol ani existovať. Len ľutujem, že som tento film prepásol, keď ho moji bývalí spolužiaci (asi tretiaci na základke), videli a ja som tam nebol. Teraz som totiž konečne pochopil čo ich na tom tak uchvátilo. Práve teraz som to dopozeral a musím skonštatovať, že toto je v mojich očiach naozaj vrchol hororového filmu so skvelými vizuálnymi efektami, originálnou zápletkou, svižným tempom držiac diváka neustále v napätí ale zároveň ho núti do smiechu pri všetkých tých bláznivých situáciach (a že ich nie je málo). Chápem, že každému tento žáner nemusí práve ulahodiť ale ak ste fanúšikom hororu, toto je jasná voľba:D ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tuny hnisu, střev, kreve a spousty usekaných končetin a do toho ještě spousta černýho homuru jak to uměl jen Peter Jackson ve svých začátcích. Prostě kultovní záležitost s největším vyvražďovaním zombáků na jeden čtvereční metr v dějinách filmu, scéna ve který si Lionel klestí cestu sem a tam hordou zombáků svojí starou dobrou sekačkou, jsou fakt neskutečný jatka a pro mě jedna z nejlepších scén, co sem kdy viděl ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Český horrorcorový rapper Řezník použil ve svých písničkách repliky z filmu. V písni „Potřebujem Další Válku“ repliku „Potřebujeme další válku – ano, drahý“. V písni „Naše Žíly Sou Jak Cedníky“ repliku „Chceš stříkačku, nebo to budeš čuchat?“ (Matej.Mirejo)

Reklama

Reklama