Reklama

Reklama

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

  • USA The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (více)
Trailer 2

V dávných dobách byl vykován kouzelný prsten, který vlastnil pán Mordoru Sauron. Jeho moc začal využívat k šíření zla, ale o prsten nakonec v boji přišel, a ten na dlouhá léta zmizel. Nakonec ho našel hobit Bilbo Pytlík, který díky němu přestal stárnout. Na naléhavou žádost čaroděje Gandalfa předá prsten synovci Frodovi. Ten se svými kamarády Samem, Smíškem a Pipinem odcházejí do Hůrky a Gandalf se vydává pro radu za svým učitelem, čarodějem Sarumanem. Ten se však přidal na stranu zla a zajme ho. S pomocí tajemného hraničáře, přezdívaného Chodec, Frodo a jeho kamarádi uniknou jen o vlásek devíti černým jezdcům, kteří vyrazili z Temné věže, aby prsten našli a přinesli svému pánovi Sauronovi. Do Roklinky je svolána velká porada lidí a elfů, která rozhodne, že prsten musí být zničen. To je možné pouze tam, kde byl prsten zrozen, v ohni Hory osudu. Odvážný Frodo se nabídne, že tam prsten odnese. Nebezpečí je však příliš veliké, a tak se mu, jako jeho ochránci, postaví po bok čaroděj Gandalf, trpaslík Gimli, elf Legolas, bojovník Boromir, hobiti Sam, Smíšek a Pipin a také Chodec. Zrodí se Společenstvo Prstenu, které se vydává na nebezpečnou cestu plnou nástrah a nebezpečí. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (2 000)

H34D 

všechny recenze uživatele

Pro někoho (např. skalní příznivce knižní předlohy) může být zklamáním, že Pán prstenů se příliš nezaobírá fantasy prvky a zákonitostmi samotného světa, který všechny ty hobity, elfy a orky zplodil. Pán prstenů je pojat jako klasický velkofilm, kdy vypráví o jednom konkrétním dobrodružství, jedné cestě, ve světě plném možností, přičemž ona robustnost a enormní rozmanitost světa vyplývá z vyprávění jaksi "mimochodem". Má to jednu nesmírnou výhodu a to, že s tak bohatým a propracovaným dějovým podhoubím může jedna výprava trvat i 11 hodin (v případě tří po sobě jdoucích prodloužených verzí) a publikum se stále nebude cítit znuděno, manipulováno, ošáleno opakujícími se principy, či přesyceno. Jackson si toho byl vědom, a tak stejně jako dobrý spisovatel dává čtenáři prostor pro představivost, i on díky přeskakování mezi jednotlivými liniemi dává diváku prostor pro vstřebávání odboček, pozadí postav, některých menších osudů i samotné krajiny - tedy všech nedílných částí tohoto krásného fantasy světa, aby dotvořil mozaiku, jenž dělá Pána Prstenů epickým a úžasným filmem ještě víc, než samotná cesta za zničením prestenu. Pokračování -> ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

První a pro mě i nejlepší film z celé triologie Pán prstenu. Ačkoliv je vše oproti ostatním dvěma pokračováním podstatně komornější (spíše ne tak velkolepé), tak příběhově mě první část oslovila nejvíce. Asi nikdo, včetně Petera Jacksona, nečekal, že snímek bude mít takový úspěch i u zastánců knižní předlohy (bohužel neptařím mezi ty co ji četli :)). Prakticky nemám absolutně co vytknout: překrásná kamera, geniální hudba, výborné vizuální efekty, zvuk, výprava, herecké výkony a v první řadě režie Petera Jacksona, která pro mě nepochopitelně nebyla oceněna Oscarem (dle mého si ji zasloužil za první i třetí díl). I když tento díl není tak vyzdvihován jako megalomanská trojka, tak je minimálně na stejné úrovni. Jedno z kultovních děl nového tisíciletí, které by měl shlédnout každý bezrozdílu zda jste či nejste fanoušek Tolkienovy nejslavnějsí knihy...... ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $93miliónovTržby USA $314,776,170Tržby Celosvetovo $870,761,744Tržby za predaj Blu-ray edície Lord of the Rings - The Motion Picture Trilogy v USA $200,107,712 //počet predaných kusov 3,162,762Dokonalé Fantasy! Neveril som že rozšírená verzia umocní môj zážitok ešte viac ale stalo sa, len trošku začínam ľutovať že pokračovania nemajú ten silný fantasy nádych ako spoločenstvo, lebo ináč by to bola asi najlepšia trilógia aká vôbec môže byť. Famózne dielko, hlavne vďaka nespornej Jacksonovej réžii a po technickej stránke nehovoriac si odviedli tvorcovia nadľudské výkony. Bez váhania dávam za rozšírenú verziu čistých /100%/, fakt silný zážitok , kinoverzia ma u mňa trošku menšie hodnotenie __/videl v kine: 90%/__ __ ďalší úžasný zážitok prišiel s týmto fantasy filmom v podobe koncertu v hudobnom doprovode so symfonickým orchestrom a skvelými sólistami - spevokolom, sila, boli príjemné zimomriavky__/videl v kine projekcia Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa In Concert 20. júna 2016, 18:30 hod., Incheba Expo Aréna Bratislava: 100%/ ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Vím, že bych měl napsat něco přínosnějšího, ale tohle byl společně s Amadeem film, který mě přivedl k filmu. Objektivně jej tedy zřejmě nikdy zhodnotit nedokážu. 100% Zajímavé komentáře: ScreamJay, Jeanne, belldandy, Pacco, Rocky88, Ajantis, salahadin, kitano, Indy, wipeout, Ferelen ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Unikátní trilogie v rámci historie kinematografie započala zde! Asi nikdy nepochopím, jak se Jacksonovy podařilo na přelomu tisíciletí vytvořit Středozem! Opravdu to působí jako jiný svět. Něco takového se nebude už nikdy opakovat. Příležitost to natočit najednou s tolika nadšenci do jednoho díla, jednoho autora. Společenstvo je perfektní úvod, který vypouští vše nadbytečné a umocňuje vše podstatné z předlohy. Jackson vede všechny herce ke perfektním výkonům, vystavuje extrémně napjaté scény, které s námi zůstali i léta po shlednutí. Navíc to je film který zraje jak víno a čím déle uběhlo a čím víckrát ho vudíte, tím více jej doceníte! Všech devět společníků společenstva je výrazně charakterizováno a každého si zamilujete pro jejich specifické vlastnosti a momenty, kdy zazáří! Prsten je možná ta nejzájímavější a nejděsivější postava celé trilogie, neuvěřitelné jak tomuto předmětu vdechli život a jak ho divákovi prodali! O tomto filmu by se dala napsat diplomová práce a pořád by to bylo málo! Mistrovské dílo! 10/10! ()

Galerie (156)

Zajímavosti (411)

  • Jediný herec z Pána prsteňov, ktorý osobne stretol J.R.R. Tolkiena, bol Christopher Lee. Ten k tomu stretnutiu povedal nasledujúce: „S partiou priateľov som ho náhodou stretol v obľúbenej oxfordskej krčme The Eagle and Child. Veľmi som ho vtedy obdivoval a vzmohol som sa iba na obyčajné: Ako sa máte?“ (classic)
  • Když Boromir (Sean Bean) leží a v sobě má 3 šípy a Aragorn (Viggo Mortensen) s ním promlouvá, lze si všimnout, že v jednom záběru Boromir drží Aragorna za krk. V dalším záběru ho ale nedrží a v dalším záběru ho zase drží. (cuish)
  • Když Frodo (Elijah Wood) bojuje v Morii s jeskynním obrem, jeho meč nezmodrá, i když jsou v okolí skřeti. (tb_23)

Související novinky

Nový Pán prstenů na cestě?

Nový Pán prstenů na cestě?

24.02.2023

Poté, co se koncem minulého roku podařilo švédské korporaci Embracer pořídit veškerá zbývající práva na značku Pána prstenů (seriálová koupil předtím za nemalé peníze Amazon), uzavřela nyní studia… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama