Reklama

Reklama

Pán prstenů: Návrat krále

  • USA The Lord of the Rings: The Return of the King (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Nadchází čas rozhodující bitvy o přežití Středozemě. Putování jednotlivých členů Společenstva prstenu se dostává do poslední a rozhodující fáze. Čaroděj Gandalf, elf Legolas a trpaslík Gimli spěchají s dědicem trůnu Aragornem na pomoc zemi Gondor, která odolává ohromnému Sauronovu vojsku. Hobiti Frodo a Sam se v doprovodu Gluma snaží dostat hluboko do země Mordor, kde musí v ohních Hory osudu zničit magický Prsten moci. Jedině tak bude síla mocného pána temnot Saurona zlomena. Podaří se jim naplnit poslání Společenstva a zachránit Středozem? A za jakou cenu? (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 657)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Nádherne zavŕšenie najlepšej filmovej trilógie. Aj keď miestami je vidno, že sa drasticky kvoli vyslednej stopazi strihalo, film netrpi hluchymi miestami a plne vas vtiahne do zaverecneho boja o Stredozem v tretom veku. Film, ktoreho nazav indikuje, ze sa vratil kral nielen Gondorsky, ale aj filmovy. PJ dakujem za splneny sen!!! ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Tak. Už je to pár let, co se Frodo vydal na výpravu za zničením prstenu moci. Během těch let se toho mnoho událo, ale na to nejdůležitější Středozem teprve čeká. Mezitím Sauronova armáda stále nabírá na počtu. Hrdiny dostihuje únava a nějaká naděje už téměř nepřichází v úvahu. Celé to spěje do konce. Vrcholí. Asi proto, to je můj nejoblibenější díl z celé trilogie. O tom, že to je dodneška ta nejvelkolepější filmová fantasy vůbec, se myslím ani zmiňovat nemusím. Pán prstenů je něco, po čem jsme všichni toužili a teprv s Jacksonem jsme to dostali. Lord of the Rings 1 - 99% / 2 - 99% / 3 - 101% (Viděno v kině Cinestar, 2D - originální znění] ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Společenstvo jsem viděl na DVD z půjčovny, Dvě věže také, ale až prodlouženou verzi. Tak jsem si Návrat krále chtěl užít pořádně - nejlepší místo v nejlepším sále CinemaVillage (zvuk THX).... Zatímco Společenstvo bylo nádherné (příběh, vykreslené postavy, krásné zpracování) a hned *****, Dvě věže byly slabší (skvělá bitva, ale trošku roztříštěný příběh) napoprvé ****, tak Návrat krále nepřinesl v podstatě nic nového. Zase bitva, zase dlouhé přípravy a navíc několikanásobně nastavovaný konec, který můj výsledný dojem definitivně srazil do kolen. Ano, bylo tam pár skvělých momentů a Glum byl asi nejlepší herec na plátně, ale asi čekám od filmů něco jiného než jen úžasné digitální efekty. Celkový dojem tak zachraňuje především dějová linie Froda se Samem. Trilogie jako celek je výborná, ale tady hodnotíme tenhle jeden film a ten za víc než 70% bohužel nestojí.... P.S. Už je sice tři týdny po premiéře a v kině bylo málo diváků, ale ten konec asi vadil více lidem, protože několik jich asi čtvrthodinku před koncem odešlo !!! (já sám už po třetím "konci" v duchu volal - "dost, Jacksone - už DOST !" :) ... Přelomovým dílem filmové historie TENHLE film rozhodně není a já osobně jen za loňský rok viděl několik lepších.... Svým hodnocením chci hlavně říct, že film nepřinesl (na rozdíl od celé trilogie !) sám o sobě nic nového. Sorry.............. Tak prodloužená verze vytáhla (jako "obvykle") hodnocení o hvězdičku výš. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Tí LOTR-geekovia v Clerks 2, ktorí sa tromfujú, kto z nich videl jednotlivé diely trilógie viackrát v kine, boli naozaj slabí. Vraj trikrát! Ja som Návrat kráľa videl na veľkom plátne sedemkrát, v jeden deň dokonca bezprostredne dvakrát za sebou. Zhliadnutia na DVD ani nepočítam. Bravúrne filmové dielo, ktorému vyčítať pátos, niektoré nedokonalé triky a naťahovaný koniec je úplne zbytočné - veď len scéna so zapaľovaním majákov na horských vrcholoch za dunenia geniálnej Shoreovej hudby je väčší filmový zážitok ako celá Spielbergova filmografia (no, to som možno trochu prehnal, ale sila to rozhodne je ;-). ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nad zemí leží dlouhý stín, na západ vztahuje temná křídla. Věž otřásá se; k hrobům králů blíží se osud. Mrtví procitají; vždyť přišla hodina pro věrolomné; u kamene Erech znovu budou stát a z hor uslyší troubení rohu. Čí roh to bude? Kdo je povolá z šerého soumraku, zapomenutý národ? Dědic toho, kterému přísahali. Ze Severu přijde, nouzí hnán: on projde dveřmi Stezek mrtvých. Film nádherný v každém detailu a pravý vrchol té nejmilovanější trilogie. Návrat krále je procítěnou tečkou jedné strhující cesty, která mi od základů změnila život. Každá část je plně docenitelná až po zhlédnutí rozšířené verze, ale u poslední etapy nejde ani tak o dějové zákruty jako o pocitový dopad. Zářným příkladem jsou Domy uzdravování, které zhmotňují mou představu z četby. A který díl že je nejlepší? Při čtyřech zhlédnutích z pěti si řeknu, že vedoucím střípkem mozaiky je Společenstvo, napopáté pak právě Návrat krále, ale Pán Prstenů je v mých očích jedním nepokořitelným celkem a nejlepší ságou v historii kinematografie. ()

Galerie (195)

Zajímavosti (208)

  • Ve scéně, kdy Glum (Andy Serkis) vezme lembas a drobí ho na Sama (Sean Astin), je možné si všimnout, že mu jej sype na záda a dozadu na ramena. V dalším záběru má Sam drobky jen na hrudi. (Mr.Hudson)
  • Scéna, ve které Sam (Sean Astin) obviní Gluma (Andy Serkis) z toho, že sebral elfský chléb, se točila 24. listopadu 1999 v sále pro squash. Randy Cook, režisér animace, hrál provizorního Gluma, neboť role ještě nebyla obsazena. (lemon_zobak)
  • J.R.R. Tolkiena při psaní knižní předlohy mimo jiné inspiroval William Shakespeare, například co se týče postavy černokněžného krále Angmaru, kterého dle proroctví nemůže zabít žádný živý muž. Shakespearovu postavu krále Macbetha nemohl zabít nikdo zrozený z ženy. (Nick321)

Související novinky

Zemřel herec Bernard Hill

Zemřel herec Bernard Hill

05.05.2024

Ve věku devětasedmdesáti let zemřel britský herec Bernard Hill, známý především ze snímků jako Titanic, Lovci lvů a z trilogie Pán prstenů. Se smutnou zprávou v neděli přišla televizní stanice BBC s… (více)

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Lord of the Rings in Concert

Lord of the Rings in Concert

09.11.2023

Cesta „Společenstva Prstenu“ je u konce, rozhodující bitva o Středozem začíná! Vychutnejte si dramatický závěr celé trilogie v unikátním filmovém představení za doprovodu živé hudby oscarového… (více)

Reklama

Reklama