Reklama

Reklama

Pán prstenů: Návrat krále

  • USA The Lord of the Rings: The Return of the King (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nadchází čas rozhodující bitvy o přežití Středozemě. Putování jednotlivých členů Společenstva prstenu se dostává do poslední a rozhodující fáze. Čaroděj Gandalf, elf Legolas a trpaslík Gimli spěchají s dědicem trůnu Aragornem na pomoc zemi Gondor, která odolává ohromnému Sauronovu vojsku. Hobiti Frodo a Sam se v doprovodu Gluma snaží dostat hluboko do země Mordor, kde musí v ohních Hory osudu zničit magický Prsten moci. Jedině tak bude síla mocného pána temnot Saurona zlomena. Podaří se jim naplnit poslání Společenstva a zachránit Středozem? A za jakou cenu? (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 657)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších fantasy (koneckonců jediná fantasy oceněná Oscary jako nejlepší film), ale přitom nejslabší díl trilogie. Tedy, tak slabý jak jen Pán prstenů může být (není 100%, ale 85% určitě). Na Pánu prstenů mám nejraději právě pohádkový začátek v Kraji a soudržnost Společenstva a vzhledem k tomu, že v tomto díle se především bojuje (Frodo svádí vnitřní bitvu s prstenem, ostatní válčí s Mordorem) a všichni jsou rozdělení, není to můj nejoblíbenější díl. Délka je celkem vražedná, ale i tak bych neřekla, že je konec natahovaný;bylo tam vše, co mělo být. Chyběla mi klasická pánoprstenovská hudba, nějak jí ubylo. Ale přesto se mi líbilo kouzelné Minas Tirith, cesta za armádou mrtvých, Aragorn charismatický jako nikdy a morbidní humor Legolase s Gimlim. Přes všechny mé výtky je to krásné zakončení. Ale označení některými "nejlepší díl trilogie" dost nechápu. Nebudu říkat neplačte,protože ne všechny slzy jsou špatné. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson .. The world is changed. Nemožné se stalo skutečností a z "nezfilmovatelné" knihy vznikl (superlativy si každý doplní sám..) FILM Pán Prstenů. Celou trilogii beru jako celek, který u mě patří na první místo nej filmů. Klenot kinematografie ve kterém všechno klape, od herců, přes kameru, střih, zvuk, hudbu, vizuální efekty, scénář, výpravu, kostýmy, masky až po uchvatnou režii, a který si zasoužil každého Oscara a jiná ocenění, diváka, obrovskou popularitu, i ty dolary. Kdybych musel určit nejlepší "část" filmu, je to jednoznačně Společenstvo Prstenu. Vidět to poprvé byl jeden z nejsilnějších a úžasně strhujících kino zážitků a jsem rád, že jsem u toho byl. __ Pozdější DVD verze LOTR ve Special Extended Edition je něco naprosto jedinečného a bezchybného. ()

Reklama

RedAK 

všechny recenze uživatele

Předlouhá nudná slátanina, kde nějací malí lidé v sandálech furt jen žvatlají a žvatlají. Ale oku lahodí velkolepý luxusní háv, do jehož útrob jsou ti liliputi vsazeni. Zkrátka a dobře, je to jako kdybyste hleděli na lahodný nadýchaný muffin ve sněhobílém balení, jehož precizně upečený klobouček zdobí decentní vrstva francouzského čokoládového krému Pâtissière, ovšem jakmile se do něj zakousnete, bude chutnat jako týden odstátá stolice strýčka Fridricha po infarktu. Chápete, ne? ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď som videl časť prvú, pomyslel som si zázrak, alebo náhoda, že sa toto Jacksonovi podarilo. Pri nepatrne slabšej dvojke som si mal pocit, že to ide dolu vodou, no opusná tretia časť ma vyvrátila z omylu o 360stupňov! Netušil som, že na štvorhodinový film sa dá pozerať temer bez prestávky s otvorenou hubou, ale čo viac treba napísať? Snáď to dokazuje počet Oskarov, ktorá získala celá séria, čo činí sedemnásť sošiek, čím predčili aj Godfathera. A podľa mňa právom Veľká vďaka patrí však aj hercom. Áno, sladučký Elijah urobil svoje, no mňa upútal Sean Astin, no a McKellen, Mortensen a spol. ani nehovorím. 100%. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Tí LOTR-geekovia v Clerks 2, ktorí sa tromfujú, kto z nich videl jednotlivé diely trilógie viackrát v kine, boli naozaj slabí. Vraj trikrát! Ja som Návrat kráľa videl na veľkom plátne sedemkrát, v jeden deň dokonca bezprostredne dvakrát za sebou. Zhliadnutia na DVD ani nepočítam. Bravúrne filmové dielo, ktorému vyčítať pátos, niektoré nedokonalé triky a naťahovaný koniec je úplne zbytočné - veď len scéna so zapaľovaním majákov na horských vrcholoch za dunenia geniálnej Shoreovej hudby je väčší filmový zážitok ako celá Spielbergova filmografia (no, to som možno trochu prehnal, ale sila to rozhodne je ;-). ()

Galerie (195)

Zajímavosti (206)

  • Po premiéře posledního dílu vzrostl turismus na Novém Zélandě o 1000 %, což mělo dopad i na kurz místní měny. (TheDave)
  • Ačkoliv se může zdát, že celé Sauronovo (Christopher Lee) panství Mordor je pouze sopečná nehostinná pustina, na jihu Mordoru je oblast Núrn, poměrně krásné zelené pláně, které za časů Saurona sloužily jako farmářská a tedy zásobovací oblast pro jeho armády. Ve filmu tuto oblast neuvidíme ani jednou. Po zničení Jednoho prstenu korunovaný Aragorn (Viggo Mortensen) tuto krajinu věnoval osvobozeným otrokům, kteří zde byli Sauronem nuceni pracovat. (Nick321)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Lord of the Rings in Concert

Lord of the Rings in Concert

09.11.2023

Cesta „Společenstva Prstenu“ je u konce, rozhodující bitva o Středozem začíná! Vychutnejte si dramatický závěr celé trilogie v unikátním filmovém představení za doprovodu živé hudby oscarového… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama