Reklama

Reklama

The Wall

Trailer 1

Běží poslední dny války v Iráku. Střelec a jeho dvojka pozorovatel jsou na misi. Někdo postřílel konstruktéry, kteří tam stavěli potrubí. Po nekonečných dnech, kdy se nic neděje, jde střelec na průzkum. Že to byla fatální chyba, se ukáže záhy. Jeho dvojka mu běží na pomoc, ale přijde přesnými zásahy o vysílačku, vodu a je zraněný na noze. Stačí se ještě skrýt za nedalekou zeď.Na jeho frekvenci se přihlásí nepřítel. A psychologická hra může začít. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (120)

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Na začátku se něco semele a pak už je vlastně koukáte na rozhovor amerického vojáka a arabského snipera. Sniper je velice chytrý a dost tomu přidává i konec snímku. Psychologická hra je zajímavá a snímek mě bavil a na to, že se tam toho zase tolik neděje to dost uteklo. Čekal jsem nějakou nudu ale ta nějak nepřišla protože mě zajímalo co bude, jak to bude a proč to bude a najednou byl konec. 70% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Nářezova hodina nadměrného nadávání na pozadí nejautentičtějšího filmu z války, se kterým jsem prozatím měl tu čest. Sofistikovaný psychický nátlak od neviditelného krutého útočníka, který si přišel vylít zlost za krutosti osudu z minulosti. Prakticky neviditelný snímek s přiměřenou stopáží ale poselstvím, které ve mě zanechalo nemalou stopu. Znalost o skutečných drsnostech, jež se v Iráku mohou dnes a denně stát. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Dosť to pripomína Mínu s Arniem Hammerom. Tiež minimalistická zápletka, minimum hercov a minimálna lokácia. Neviem, prečo zrovna TOTO zaujalo Douga Limana alias muža, ktorý je zvyknutý nakrúcať 100-miliónové veľkofilmy s Bradom Pittom a Tomom Cruiseom. Možnože si ale práveže iba potreboval oddýchnuť od vysokých rozpočtov (a od tomu odpovedajúcich veľkých očakávaní a tlakov zo strany štúdia). A tak si vybral tento „malý“ scenár. A výsledok? Nuž, ozaj je to malé. Čo by, samozrejme, nemuselo byť mínus. Ak by šlo o dobrý film. Lenže nejde. Spočiatku to má niečo do seba a John Cena je super. Škoda, že tento terminátor nehrá v lepších filmoch. Problém je v tom, že už po 20. minútach to začne zaváňať triviálnou a predvídateľnou nudou. A Cena tu má len vedľajšiu úlohu. Akčné scény tu takmer vôbec nie sú a hoci mám obvykle filmy o snajperoch rád, toto proste bola nuda. A koniec ma vyložene nebavil. Asi najneviditeľnejší Limanov film. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Solidní válečný survival na úplně mini plácku. Po spoustě hekání se rozvine zajímavý dialog mezi odstřelovačem a obětí, moc se mi líbilo jak to nakonec skončilo. Nečekejte nějakou heroickou nablblost, řada lidí to určitě ocení jako civilní, komorní, realistický, bez obvyklýho vlasteneckýho patosu a standardních šablon (plakát i John Cena jsou zavádějící). Nevyznívá černobíle, ale je to jednoznačně anti-Iraq war. Jen se to obešlo s tak málem i po dějový stránce, že prostě nemám zač dát vyšší známku. ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Na to, že je film prakticky jen o třech postavách (z toho jeden není vidět a druhý je John Cena), tak jako celkem překvápko. Byl jsem zvědavý na jaké fígle Aaron Johnson přijde v tak nevýhodné situaci oproti kempícímu sniperovi a nezklamal samozřejmě. I když konec spíše zklamal bohužel (očekával jsem nějaký takový závěr), tak to byl určitě super strávený čas a doporučuji. PS. chtěl jsem dát 4*, ale ten konec byl prostě slabší podle mě. Lepší 3* ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Hneď na začiatku filmu je spomenutý snajper menom Juba a neskôr Isaac (Aaron Taylor-Johnson) dospeje k záveru, že snajper, ktorý naňho útočí, je práve Juba. Behom vojny v Iraku skutočne existovala legenda o ostreľovačovi s prezývkou Juba. Podľa rôznych príbehov mal na konte životy desiatok, možno až stoviek Američanov a ich spolupracovníkov. Internetom kolovali videá, ktoré mali ukazovať Jubu v akcii. Dodnes však nie je isté, koľko pravdy na tomto príbehu je. Podľa niektorých ani nemá tieto útoky na svedomí jeden, ale viac nezávisle pôsobiacich snajprov. O nič jasnejší nie je ani údajný Jubov osud. Niektorí veria, že bol zabitý americkým či irackým snajprom, prípadne niekým úplne iným. Ďalší predpokladajú, že z nejakého dôvodu prestal bojovať a doteraz predstavuje nebezpečenstvo. Nech už je pravda akákoľvek, faktom zostáva, že meno Juba bolo pre vojakov v Iraku nočnou morou. (ČSFD)
  • Jako vojenský poradce na filmu spolupracoval samotný Nicholas Irving. Skutečný americký odstřelovač s potvrzenými 33 zásahy ve válce v Afghánistánu. (em.redrum)

Reklama

Reklama