Reklama

Reklama

The Wall

Trailer 1

Běží poslední dny války v Iráku. Střelec a jeho dvojka pozorovatel jsou na misi. Někdo postřílel konstruktéry, kteří tam stavěli potrubí. Po nekonečných dnech, kdy se nic neděje, jde střelec na průzkum. Že to byla fatální chyba, se ukáže záhy. Jeho dvojka mu běží na pomoc, ale přijde přesnými zásahy o vysílačku, vodu a je zraněný na noze. Stačí se ještě skrýt za nedalekou zeď.Na jeho frekvenci se přihlásí nepřítel. A psychologická hra může začít. (PROCESOR)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (120)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Atmosferický, dusný a autentický film z válečného prostředí, který si hravě vystačí s tak jednoduchým, přitom tak originálním nápadem hlavně díky výborně budovanému napětí. Uprostřed je to možná pár minut moc upovídané a hluché, ale začátek a závěr to dokonale kompenzují a na tak přímočaré a jednoduché “odstřelování’ je to víc než dostačující zábava. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

K americkým military filmom pristupujem väčšinou s dešpektom, ale treba povedať, že The Wall klame telom. Doug Liman buduje počas takmer 90 minút na minimalistickom priestore napínavú story medzi dvomi snipermi stojacimi proti sebe, ktorá skončí skôr, než by začala nudiť... a vôbec... koniec je na tomto filme tá úplne najlepšia časť. A to nemyslím nijak ironicky, pretože na americký film je práve záver taký... neamerický. 60 % ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Začátek mě dosti sral,protože Aaron jen heká,prská,a panikaří.Pak chvíli s třetí postavou filmu komunikuje vo hovně,a pak je závěr,a jdou titulky.No a co z toho máme.Nic.Je to nuda jako všechny filmy podobnýho minimalistickýho ražení.Ale na omluvu Limana to beru jako EP v hudbě před velkou deskou.30%. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Minou tu je zcela na místě. Také tento snímek je drama jednoho muže odehrávající se maximálně na 20 m2. Scénář je tak geniální, že film si vystačil s pár herci, minimem techniky a celkově pochybuji zda byl vůbec točen v nějaké exotičtější lokaci mimo USA a ne někde v Nevadě. Koneckonců ty nasazené vrtulníky v závěru by tomu napovídaly :-). Každopádně o nějaké místní reálie v tomto filmu až tak nejde. Je to příběh amerického pozorovatele a snipera na misi kdesi v Iráku. Jelikož někdo vystřílel partu dělníků stavící ropovod i s jejich ozbrojenou ochrankou, je na místo vyslána dvojice vojáků. Sniperovi se hned o prvopočátku nezdají zásahy v tělech mrtvých. Vše vypadá na to, že je dostal také sniper a to zatraceně dobrý a zatraceně rychle. To se také po chvíli prokáže... No dál nebudu spoilerovat, milovníci válečných libůstek by to měli vidět na vlastní oči. Ten rozhovor v poušti o knihách E.A.Poe a proč jsou vlastně někteří Amíci na dalších turnusech byl fajn, jediné s čím jsem měl problém byla ta snadnost s jakou Iráčan oblboval americké jednotky rádiem... Vrcholem všeho byl závěr, kde ze dvou vrtulníků sundá jeden a hlásí, že vše je ok... A ten druhý vrtulník jako nevěděl že číslo dvě je down? Předpokládám, že byly oba stroje na stejné frekvenci a když zasažený stroj vysílal padáme, že to slyšel i ten druhý. To mám jako věřit, že odletěl, protože nějaké tango umí dí do vysílačky říci oskar - kilo- lima - roger ? Toho konce je fakt škoda, jinak bych za super scénář šel klidně na 5. Takhle je to bohužel za 4 . * * * * ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Sniper Matthews (John Cena) a pozorovatel Isaac (Aaron Taylor-Johnson) se na volném prostranství ocitnou pod nepřátelskou palbou iráckého odstřelovače. Zdá se, že o tom kdo přežije, rozhodne stará polorozpadlá zeď... Film The Wall (2017) je dobře udělaná jednohubka, která nemá při opakovaném zhlédnutí čím překvapit. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Jako vojenský poradce na filmu spolupracoval samotný Nicholas Irving. Skutečný americký odstřelovač s potvrzenými 33 zásahy ve válce v Afghánistánu. (em.redrum)
  • Hneď na začiatku filmu je spomenutý snajper menom Juba a neskôr Isaac (Aaron Taylor-Johnson) dospeje k záveru, že snajper, ktorý naňho útočí, je práve Juba. Behom vojny v Iraku skutočne existovala legenda o ostreľovačovi s prezývkou Juba. Podľa rôznych príbehov mal na konte životy desiatok, možno až stoviek Američanov a ich spolupracovníkov. Internetom kolovali videá, ktoré mali ukazovať Jubu v akcii. Dodnes však nie je isté, koľko pravdy na tomto príbehu je. Podľa niektorých ani nemá tieto útoky na svedomí jeden, ale viac nezávisle pôsobiacich snajprov. O nič jasnejší nie je ani údajný Jubov osud. Niektorí veria, že bol zabitý americkým či irackým snajprom, prípadne niekým úplne iným. Ďalší predpokladajú, že z nejakého dôvodu prestal bojovať a doteraz predstavuje nebezpečenstvo. Nech už je pravda akákoľvek, faktom zostáva, že meno Juba bolo pre vojakov v Iraku nočnou morou. (ČSFD)

Reklama

Reklama