Reklama

Reklama

Ghost Dog - Cesta samuraje

  • USA Ghost Dog: The Way of the Samurai (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Nelítostný k protivníkovi, laskavý k dětem a zvířatům. Ghost Dog (Forest Whitaker) je nájemný vrah řídící se kodexem japonských samurajů. Svůj ledový klid ztratí v okamžiku, kdy mu mafiáni jako varování zahubí jeho milované holuby. A to nelze nechat bez pomsty... Král nezávislého filmu Jim Jarmusch pojal žánr gangsterky po svém a na konci 90. let přišel s dnes už kultovním snímkem, svěže kombinujícím východní filozofii, mafii a hip hopový soundtrack od RZA, člena legendárního Wu-Tang Clanu. Zenový ale zároveň zábavný film z podsvětí velkoměsta. (Aerofilms)

(více)

Recenze (604)

adamo_znk 

všechny recenze uživatele

Mystická, stylová, originální a naprosto komplexní gangsterka se skvělým hlavním hrdinou. Pro mě jednoznačně nejlepší Jarmusch. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem netušil, že se mi Forest Whitaker bude v něčem líbit. Režie a scénář: Jim Jarmusch. Kamera: Robby Müller. Hrají: Forest Whitaker jako Ghost Dog. ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Opravdu nemám rád rap, ani RZA!! A ten jejich podkladový "sound" mi někdy lezl vyloženě krkem. Zato mám slabost pro Foresta Whitakera, který mě opět nezklamal! Jenže, když to sečtu.....vetšina postav ve mě budila dojem grotesky až naprosté idiocie, plus spousta "uměleckých" záběrů a ta stupidní hudba.......kdyby to točil někdo jiný asi to mohl být opravdu dobrý film, ale takhle mám dojem, že se tu většina nechala strhnout nadšeným davem a zlatými soškami....trochu nadhodnocené ()

Tyler:D 

všechny recenze uživatele

Vedel som, že tento film bude v pomalom tempe, ale že to bude až také pomalé, som nečakal. Hudba sa mi nepáčila, nie je to môj štýl, Forest nič moc a niektoré vedľajšie postavy boli dosť zbytočné, pripadalo mi akoby len slúžili na natiahnutie stopáže. Ako 20 - 30 minútový kraťas to mohlo byť zaujímavé, škoda. 45% ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Krížiť samurajský kódex s rapujúcimi černochmi, existenciálne témy s ironickými úškľabkami a komiksovú mafiánsku pulp story s orientálnou filozofiou - to by nemuselo skončiť dobre. Keby sa pod to nepodpísal Jim Jarmusch. Fakt by ma zaujímalo, kde berie ten bielovlasý chlapík tú svoju bohorovnú istotu a ľahkosť. Vlastne to tuším. Určite po večeroch číta Hagakure. P.S. Tvoji diváci ti rozumejú, drahý Jim. Aj nám chýbajú tie starobylé časy. ()

Suzie05 

všechny recenze uživatele

Na Ghost Doga jsme se s 3DD!3 dívali na Farsovo doporučení, ale to jsme si mysleli, že to bude krutě nudná volovina o samuraji, který krmí holuby. Ale byli jsme velmi mile překvapeni, že se ve filmu děje i něco jiného než jen že Forest sedí na lavičce a líže zmrzlinu. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Pomýlený pseudopsychologický film, ktorý akoby obhajoval nájomných vrahov, aj keď sa to tu týka likvidácie akože tých zlých, je to pomýlené, lebo ak sa už začne s vraždením na akýkoľvek dôvod, bude sa s tým pokračovať a budú trpieť aj nevinný, aj tu si to odniesli, aj keď ten dojem možno mať nebudete, ale treba si všímať. Film je obrovská nuda, je popretkaný citátmi, no pochybujem, že Japonci by s takýmto stvárnením úplne súhlasili. Hlavný herec sa na to hodil, lebo má kamennú tvár a bolo to aj o tom, no nemyslím, žeby to zahral nejako skvele, ani ten humor mi tu nesedel, je to taká podpriemerná akčná záležitosť. ()

Pishin 

všechny recenze uživatele

Forest Whitetaker hraje najemneho vraha, ktery zije dle zasad samuraju. Nepouziva elektroniku snad az na kazetak v kterem stale prehrava sve oblibene Hip-hop CD (vzdy na volume level 28) a par elektronickejch hracek, kteryma se dostava do aut + nejmodernejsi zbrane. Se svymi bosem kumunikuje skrze posilanim vzkazu pres holubky. Zije sam a jedinymi kamarady mu jsou holubci,mala holcicka ,ktere pujcuje knizky a francouzsky prodavac se kterym si diky neznalosti francozstiny slovne nerozumi ale dusevne ano. Naprosty kult ,ktery je cernou komedii a parodii na gangsterske filmy presto nepostrada hloubku a temnou atmosferu. 9/10 ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Nedokážu si to vysvětlit, ale když vidím ty obrovské chvály a 85%-ní hodnocení na kontě, musím jen kroutit nevěřícně hlavou. Pro mě to bohužel žádný velkolepý zážitek nebyl a po pravdě jsem se krapet nudil. Neřikam, že to byl špatnej film, ale nemělo ty potřebné grády. Celý film se nesl ve strašně poklidném tempu, navíc herci toho také moc nanamluvili, a akční scény velmi jednoduché. Přitom mám Foresta Whitakera rád, ale tenhle film přikládám k jeho nejslabšim. Pro mě to byl slabej průměr, ale ty 3 hvězdičky dám. Jednu za Foresta, jednu za Henryho Silvu a jednu za tu závěrečnou čistku mafiánů. 60% ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Život nájomného zabijaka riadiaceho sa kódexom samurajov prináša nečakané zážitky. V tomto filme uvidíte viac holubov ako od Johna Woo. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Geniální snímek, dokonale skloubená hip-hop hudba (RZA - Wu Tang Clan rulezz), US současnosti, mafiáni a jeden týpek, co se řídí starým japonským kodexem samurajů. Nevim jak v češtině, ale v eng se tomu říká masterpiece. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

"Nejstravitelnější Jarmusch" (k dnešnímu datu); který divák by také odolal robustnímu new yorskému samurajovi kakaové barvy, vyjádříme-li se metaforou, negrovi, vyjádříme-li se nekorektně, jenž si ještě ke všemu, snad po vzoru Indiánů (jako by těch kulturních inspirací nebylo málo...), říká Ghost Dog? Nebo kterému říkají Ghost Dog? Hele(n), už fakt nevím, přeci jen od zhlédnutí utekla spousta vody v řece, je tomu již nějak ten pátek, jistojistě však vím, že jsem se setsakramentsky bavil při pohledu na toho korpulentního holubáře kosícího ten ne-ctnostný mafiánský plevel. 85% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tento film je geniální ve všech ohledech.Jim Jarmusch ukazuje,proč je výborným režisérem.Film je mnoha aspektech specifický a vymyká se ostatním filmům.To mě na něm ale bavilo.V hlavní roli skvělý Forest Whitaker,který mě svým výkonem nadchnul.Nesmím opomenout ani výbornou italskou mafii,která mě nespočetněkrát rozesmála brilantními hláškami.Taktéž se mi líbily rozhovory mezi Raymondem a hlavním hrdinou,které byly velmi vtipné.Jeden z nejlepších filmů týkající se mafie a gangsterů.Hodnocení:90% ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Jarmusch má vlastný žáner a vlastný svet.+ sfetovaný Whitaker, ukecaný francúzsky zmrzlinár,nepopisateľný RZA a ťažko uchopiteľné citáty z Hagakure. Silná averzia obyčajného mafianského žánru. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Jarmushova osobitá pocta gangsterským filmům je zároveň i parodií jeho klišé...výborný FW v titulní roli. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Abych se přiznal , tak jsem si film pouštěl s velkou nadějí, že mi unikala výborná akční podívaná. Bohužel se tak nestalo. Ani zdaleka nejsem nakloněn vysokému hodnocení zde na CSFD. Film mě přišel hrozně utahanej. FW roli určitě pojal dobře, ale jeho postava si mé sympatie nezískala. Postavy kolem něj taky žádná sláva. Klobásníci na odstřel taky spíš nic, než něco. Přiznám se, že jsem se do poslední třetiny filmu spíš nutil. Každopádně body za střelbu umývadlem jsou načtený. 68 procent. ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

cierny zabijak riadiaci sa samurajskym kodexom a vyuzivajuci holuby...dost drsne, dost jemne s vynikajucim whitakerom a cool hudbou...80% ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelné že některý film nabitý akcí od začátku do konce je mnohem nudnější než tahle meditativní cesta samuraje. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Skvele natocena Jarmuschova poezie o negroidnim zabijakovi ridicim se kodexem samuraje. Tenhle film dava smysl a oplyva radou lahudkovych momentu. Vrchol pro me byla scena, kdy se veteransky snem mafie bavi o hiphop kulture, cele navic skvele okorenene o ultimatni hlasky prisediciho mafianskeho duchodce. 8/10 ()

Související novinky

Zemřel herec Henry Silva

Zemřel herec Henry Silva

17.09.2022

V požehnaném věku devadesáti pěti let zemřel americký herec Henry Silva, jenž díky své nezapomenutelné tváři a zejména svým ostře řezaným obličejovým rysům byl fanouškům znám hlavně prostřednictvím… (více)

Reklama

Reklama