Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (586)

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Vidět krásnou Jenifer je radost, kord polonahou až nahou ale o to tu přeci nejde. Výborné špionážní drama o důvěře nedává prostě divákovi klidu a až téměř do konce není jasné kdo na jakou stranu hraje. Výborné, tohle mi fakt sedlo, sice se tam pořádně nic neděje, tempo je pomalé, ale má to tu správnou atmosféru špionů. Spokojenost a scena z mučení stahovačkou kůže byla absolutně lahodná... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Já chápu, že Jennifer Lawrence tu měla hrát naprosto nekompromisní vražednici bez špetky emocí. Škoda ale, že ona je taková ve většině filmů. Další problém jsem vnímal například i v tom, že se jedná o špionážní thriller a já jsem na konci byl úplně jalovej z toho, co se vlastně stalo. Nehledě na to, že na špionážní thriller tady bylo tak strašně málo napětí a akce, že jsem u těch skoro dvou a půl hodin nevěděl, jestli mám uvařit večeři nebo začít uklízet prach. Naštěstí to ale zachraňovala samotná krása Jennifer, která je veliká a dva její herečtí kolegové - Joel Edgerton a Matthias Schoenaerts. K jejich respektu jsem film dokoukal a uznávám, že tento film je alespoň průměrný. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

No, já to dodíval hlavně ze zvědavosti...kvůli tomu, jak vychvalovali Jennifer, že dobře plave, umí to s prakem, prý jen tak někomu neskočí na špek a je i dobrá hospodyně a jde jí to se škrabkou na brambory. Sparrows nebyly, až na výjimky, válečnice a bojovnice, jejich přednosti byly jinde...lépe o tom pojednává film s názvem Red Swallows. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Niektore spionazne filmy ma velmi bavia a na tento som sa tesil, ale zial dopadlo to presne takym chaosom, akeho som sa obaval. Teda nie, ze by nebolo zrozumitelne, o co Dominike (J. Lawrence) slo, ale sposob, akym to bolo natocene. Zacal som sa uz stracat v tom, kto koho a vlastne preco sleduje, neskor uz to bolo sice zrozumitelnejsie, ale nestacilo mi to. Thriller bol ale slusne natoceny, bavil ma, len skoda toho chaosu. Sceny mucenia boli natocene dost brutalne, az som tu bolest takmer citil na vlastnej kozi...... Nie je to prva spolupraca rezisera a herecky Lawrenceovych, az by som si myslel, ze su si nejakym sposobom pribuzni, ale nie su. Takze v konecnom dosledku mi tento film utkvie v pamäti, ako jeden z tych priemernych spionaznych filmov, kde bolo malo akcie a nebolo to tak davno, co som videl aj ATOMIC BLONDE (2017) s Charlize Theron, ale s tymto filmom som bol o nieco viac spokojnejsi. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení. Špionážní thriller, který navozuje tak dokonalou atmosféru, že jsem si chvilku myslel, že se děj odehrává za studené války, z čehož mě naráz vytrhla moderní auta a mobilní telefony. Nicméně takový feeling jsem měl po celou dobu sledování. Že stopáž trvala přes 2 hodiny jsem vůbec nezaznamenal, uteklo to jako voda. Film táhnou mimo jiné perfektní herecké výkony, kterým vévodí pro mě do téhle chvíle neznámý Matthias Schoenaerts. Dále stojí za zmínku také slušný scénář podle předlohy. Když se thriller nebojí decentní nahoty, sexu, násilí, pikantních krvavých scén a má překvapivý konec, je to poměrně vždycky výhra. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (37)

  • Při přípravách na roli cvičila Jennifer Lawrence čtyři měsíce ruský akcent a balet, který cvičila tři hodiny denně s baletním instruktorem Kurtem Fromanem. (Tomas_TM)
  • Celosvětová premiéra proběhla 19. února 2018 v Londýně. (Varan)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno