Reklama

Reklama

Baletky, které musí předčasně ukončit svou kariéru, to nemají jednoduché. Celý svůj život do té chvíle věnovaly jen tanci a jejich příprava na skutečný život není dokonalá. Až na maximální sebekázeň a vůli dohnanou až do krajnosti. Bývalá primabalerína Dominika Jegorovová (Jennifer Lawrence) navíc žije v dnešním Rusku a se svou matkou čelí bezútěšné a nejisté budoucnosti. Díky tomu se stává snadnou kořistí ruské tajné zpravodajské služby a dostává se do jejího kurzu, v němž školí „volavky“. Zde probíhá tvrdý výcvik, jehož cílem je naučit své „žákyně“, aby v roli profesionálních svůdnic využívaly své tělo a mysl jako dokonalé zbraně. Po ukončení zvráceného a sadistického tréninku je Dominika jako nejnebezpečnější volavka nasazena na Nathaniela Nashe (Joel Edgerton), důstojníka CIA, který řídí jednoho z nejdůležitějších špiónů v Rusku. Dominika s Nathanielem vede souboj silných vůlí plný špionských triků, nedůvěry, ale především vnitřně bojují s nevyhnutelnou vzájemnou touhou. Dokáže ji Nathaniel přesvědčit, že je právě on tou jedinou osobou, které může věřit? (CinemArt)

(více)

Videa (11)

Trailer 4

Recenze (586)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, kde spolu rusové mluví v Rusku anglicky, působí to velmi autenticky. Rovněž velmi ocením, když se hlavní hrdinka v jedné scéně velmi vážně zrání, ale ve druhé už je ok a když se to opakuje třeba třikrát, čtyřikrát za film sám získávám pocit nezničitelnosti. Dále..... ne samozřejmě šlo by to tady rozebrat na atomy a filmu chudáku by splasklo sebevědomí, ale proč to dělat, když mně 140 minut uteklo jako voda, na Jennifer jsem mohl kukadla nenechat. Filmu nechyběl šmrnc, napětí ani sex apeal. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Špionážní psychologický thriller první jakosti. Nejde sice tak do hloubky ve vykreslení vztahu dvou klíčových postav a eskaluje víceméně nenápadně, ale o to více se zvládá odvíjet nepředvídatelně a průběžně naťukávat motivy, které v závěru inteligentně zužitkuje, aniž by narušil soudržnost nastíněného světa, jeho záměrné odtažitosti a nedůvěry. Délka není problém, jelikož Lawrence vynalézavě a efektivně přelévá zhuštěné dění pomocí křížových střihů (úvodní sekvence je jednou z nejlepších z celého roku) nebo překrývání více časových linií (postavy probírají plán, zatímco divák už sleduje jeho realizaci). Film je navíc náplastí pro dosud absentující psychologizaci prostřednictvím sexuálního napětí, s nímž sice občas zachází neurvale a násilně (poměrům ve výukovém centru nelze uvěřit), ale ve vztahu k vývoji hlavní hrdinky naopak citlivě a systematicky (a dramatizuje se tím i vztah mezi titulní dvojicí - "Jestli ti dá, je to určitě Volavka"). Sice mě trochu zklamal důležitý twist ohledně identity prozápadního "krtka", který zavání pohádkovostí, ale vyústění mě přesto potěšilo a překvapilo. K dobru lze určitě ještě připsat promakanou audiovizuální stránku, která je možná samozřejmostí, ale i tak - moc lépe vypadajících snímků se loni v kině neobjevilo... 80% ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Herečka Jennifer Lawrence a režisér Francis Lawrence spolu nemají nic společného. Přesto si spolu zřejmě sedli. Natočili spolu 3 poslední díly Hunger Games a když série byla za nimi řekli si, že by nebylo špatné se opět dát dohromady. Proto začali spolupracovat na snímku který se dlouho odkládal a motal se kolem něj dokonce i David Fincher. A dokázali natočili dost slušný film. Rudá volavka je sympatická v tom, že je jiná. Nejde o dalšího Jamese Bonda, Mission: Impossible nebo Jasona Bournea. Je to téměř bez akce, s postavami si to pomalu hraje a snaží se to být tak bez emocí až je to občas vlastně velice dojemné. Celému tomu dopomáhá právě vztah Dominiky a Nashe kteří se do sebe postupně zamilují i když stojí každý na opačné straně barikády. Celé to postupně plyne, dochází k spoustu zvratů a finále potěší jelikož se ukáže, že je opět vše jinak než si celou dobu myslíme. Neřekl bych, že je to film bez chyb. Občas se trošku vleče a neví kudy kam. V celku ale celkem funkční thriller který rozhodně funguje lépe než loňská Atomic Blonde. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Sexy Jennifer Lawrence v eroticko chladném špionážním Thrilleru. Určitě si myslím, že kdyby se téhle látky ujmul Fincher, který původně měl film natáčet je to daleko větší pecka, ale pořád se jedná o obstojný Thriller, který se nebojí nahoty a krve. Jennifer Lawrence je zde velmi sexy a ukáže se full frontal naked, což potěší nejedno mužské oko a potěší i tradičně výborný Joel Edgerton. Tvrdý tréning, který Jennifer v Rusku podstoupí, aby se stala Red Sparrow je natočen velmi efektivně, psychologicky tíživé a erotické dusno je všudypřítomné. Občas je sice znát, že stopáž 140 minut se v jistých sekvencích táhne a zkrátit by neuškodilo, vyloženě o nudu jsem nezavadil. Výborné je závěrečné Torture a rozuzlení. Solidní film, který díky erotice a brutalitě se vyhýbá Mainstreamu a nabízí netradiční látku, jaká v kinech delší dobu nebyla. 75% ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Bývalá baletka Dominika prošla výcvikem ve škole pro špióny a stala se z ní profesionální svůdnice. Teď má za úkol sblížit se s americkým agentem a odhalit, kdo z ruské tajné služby mu předává informace. Její mise se ale zkomplikuje kvůli nadřízeným a možná i opravdovým citům. Rudá volavka je komornější špionážní thriller, který je ale až příliš dlouhý a i když se tvůrci snaží být sexy a provokativní, většinu času je jejich film nepříjemně odosobněný, chladný a zbytečně utahaný. A ne moc zábavný. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (37)

  • Cca v čase 01:13:00 při rozhovoru Dominiky Egorovove (Jennifer Lawrence) s jejím strýčkem Ivanem Vladimirovičem Egorovem (Matthias Schoenaerts) v jejím dočasném bytě se ve střizích mění poloha vlasů a hlavy Dominiky. (Globus_Jirka)
  • Jennifer Lawrence priznala, že scenár sa jej páčil od začiatku, jediným zádrheľom boli nahé scény aj vzhľadom na to, že v roku 2014 boli Jennifer Lawrence ukradnuté súkromné ​​nahé fotografie v únikoch z iCloud. Nakoniec však usúdila, že je to podstatný rozdiel s dôvetkom: "Má azda neistota a strach z toho, že ma budú súdiť pre nahotu po tom všetkom, čím som si prešla, diktovať moje rozhodnutia po zvyšok môjho života?" (Arsenal83)
  • Na filmu spolupracovali věhlasní baletní tanečníci Sergej Polunin a Isabella Boylston, která v tanečních scénách zaskakovala za Jennifer Lawrence (Dominika Egorova). Choreografie byla svěřena Justinu Peckovi. (IlMagnifico)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama