Reklama

Reklama

C.B. Strike

(seriál)
  • Velká Británie Strike (více)
TV spot
Velká Británie / USA, (2017–2022), 14 h 48 min (Minutáž: 58–60 min)

Předloha:

J. K. Rowling (kniha)

Scénář:

Tom Edge, Ben Richards

Hrají:

Holliday Grainger, Tom Burke, Kerr Logan, Killian Scott, Siân Phillips, Ben Crompton, Martin Shaw, Leo Bill, David Avery, Tara Fitzgerald, Fern Deacon (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(15)

Obsahy(1)

Strhující dramatický seriál C.B. Strike je inspirovaný úspěšnými kriminálními romány od autorky Harryho Pottera J.K. Rowlingové, vydané pod pseudonymem Robert Galbraith. Příběh se soustředí na Cormorana Strikea (Tom Burke), který na vojenské misi v Afghánistánu přišel o kus pravé nohy a vrátil se z války domů, aby si založil soukromou detektivní firmu provozovanou v maličké kanceláři v londýnské Denmark Street. Přestože si z Afghánistánu odnesl těžké zranění i jizvy na duši, jeho mimořádné schopnosti i zkušenosti vyšetřovatele vojenské policie se ukáží jako klíčové pro vyřešení tří složitých případů, na něž je policie krátká. V pátrání po stopách mu pomáhá Robin Ellacottová (Holliday Graingerová), která pro Strikea začne pracovat jako dočasná asistentka a záhy je pohlcena jeho vyšetřováním, stejně jako detaily z detektivovy zářné, ale ponuré minulosti. (Cinemax)

(více)

Recenze uživatele bearmeedek k tomuto seriálu (5)

Volání kukačky (2017) (S01) 

První zfilmovaná kniha z detektivní série. Je to podobné retro kriminálkám o soukromém očku, ale je to ze současnosti a není to ani brutální, ani to napětím nepraská ve švech. Spíš pomalejší tempo a málem pohoda. A přes všechny tyto "vady" se mě na to dost dobře dívalo a bavilo mě to. ()

Hedvábník (2017) (S02) 

Hodnotím o něco směrem dolů, ale jen trochu. První příběh byl sice roztáhnutý do třech dílů, ale stejně mi tam ta atmosféra přišla ucelenější a příjemnější. Co jsem minule nenapsal, je to, že celkový dojem drží dvě hlavní postavy. A to i v tomto případě. ON i ONA jsou naprosto rozdílní lidé, a přitom oba dva spolu vycházejí hodně dobře a oba dva vytvářejí ten hlavní dojem z filmu. ()

Ve službách zla (2018) (S03) 

Určitě lepší, než druhý příběh. A určitě dobré. Atmosféra na pracovišti stále funguje, způsob podání se vrací k první části, ale je tu pokrok. Je to rychlejší a vyšetřuje se opravdový zločin s temným pozadím. (pozn. autora: temným pozadím není myšlen zadek osoby s tmavší pletí). ()

Smrtící bílá (2020) (S04) 

Škoda, čtvrtá minisérie byla pro mě slabší. Ne tématem, ale 4 části byly zbytečně moc, na úkor udržení trvalé pozornosti. Hloupoučké byly i nešťastné pohledy, nesmělost a obcházení citů u hlavních dvou protagonistů. Nějak se vytrácí ta pěkná atmosféra okolo nich. Možná se scénář příliš držel příručky MEE TOO. Naopak pusinky dvou černoušků v baru tu byly a na to je zase jiná příručka. ()

Neklidná krev (2022) (S05) 

Tato série z mého celkem oblíbeného cyklu je pro mě nejslabší. Oproti ostatním - jak je často zvykem. Nenudí mě dívat se na Strika a Robin, i když se zrovna nic neděje. Ovšem tady se nic nedělo skoro čtyři epizody. Nebo dělo, ale v závěru se dozvíme, že to dění bylo zbytečné, protože je to jinak. Spousta postav, jinokrajná jména, která splývají a ruší orientaci v ději. Odhalení je překvapivé, ale to všechno předtím k němu přímo nevedlo. A Strike a Robin si na závěr nedali ani pusu? Ty, Rowlingová, jdi se pěkně ... ! ()

Reklama

Reklama