Reklama

Reklama

Professor Marston & the Wonder Women

  • Česko Professor Marston – the Wonder Women (více)
Trailer 1

VOD (1)

Snímek Professor Marston & the Wonder Women vypráví neuvěřitelný skutečný příběh autora jedné z nejikoničtějších superhrdinek všech dob a odhaluje svůdná tajemství z jeho soukromí. Harvardský psycholog doktor William Moulton Marston (Luke EvansKráska a zvíře) ve své době sklízel nemilosrdnou kritiku za to, že vytvořil komiksovou feministickou superhrdinku. Skutečnost, že žil současně se svou manželkou Elizabeth (Rebecca HallDárek) a jejich milenkou Olive (Bella Heathcote), byla ale mnohem víc provokativní než všechny dobrodružné příběhy, které kdy napsal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (105)

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

Tenhle film bohužel slíbil, že nabídne něco, o čem se zde jedná v posledních asi 20 minutách. Vážně jsem čekala, že se zde dozvím, jak vlastně Wonder Woman vznikla, ale tahle část příběhu mi přišla taková hodně odbitá. Naprostou většinu děje tvoří milostné estrapády polygamního trojúhelníku, což mě osobně zase tolik nezajímalo. Není to špatný film, ale myslím si, že mohl být vytvořený trochu jinak a opravdu více soustředěn na tuto legendární postavu, která se v posledních letech opět vrací do povědomí veřejnosti po celém světě. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Povedený filmek o tvůrci Wonder Woman. Profesor Marston je vzdělaný člověk a vyučuje psychologii na Harvardu. Což je unikát, protože takovýto vzdělaný člověk většinou komiksy nepíše. Ale osud tomu chce, že se z profesora stane spisovatel. Zajímavější ale je důvod, jak se tomu stane. A tak nám snímek sklouzává k pornografii. Tedy ve filmu se nemusíte bát tvrdých erotických scén, ale přeci jen tam lehké erotické scény jsou. Profesor totiž žije se svou manželkou a jejich milenkou. Je to takový bisexuální vztah švédské trojky. A to vše promítne do komiksu Wonder Woman. A tak už víme, jak Wonder Woman vznikla. Mně se film tuze líbil, ten příběh je velice zajímavý a i ty erotičné scény, např. s BDSM tomu dodávají náboj. ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný „komiksový“ film, který vypráví o tvůrci Wonder Woman. Veskrze komorní příběh o jedné zakázané lásce, milostném trojúhelníku a tvůrčí expresi. Rozhodně se na to dobře dívalo, k čemuž přispěli hlavně sympatičtí herci. Škoda, že se filmu nedostalo v podstatě žádné pozornosti, zatímco se Hollywood neustále snaží propagovat mnohem větší propadáky (v poslední době si obzvláště rád hraje na propagaci režisérek a tohle mohl být ukázkový příklad toho, jak se to dělá... namísto třeba Eternals). Možná to bude tím, že ve stejném roce šla do kin Wonder Woman. Box office: 1,9 mil. USD. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Naprosto sterilně a rutinérsky natočená bigrafie kterou ale táhne nad hladinu kvalitní scénář. Fakt, že mě to nakonec i dojalo přesto, že to je natočené stejně nenápaditě jako všechny ostatní životopisné snímky zasazené do poválečné ameriky, tak nějak mluví sám za sebe... Je jasný, že realita asi nebyla takhle pohádkově růžová.. Už jen ty fotky v závěru ukazují, že Marston zdaleka nebyl takovej švihák a jeho dvě Wonder Woman zdaleka nebyly takové kosti.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Životopisné filmy většinou nevyhledávám a erotické už vůbec ne, ale na tento mě ukecala přítelkyně a musím říct, že jsem byl příjemně překvapen. I když bylo zvláštní vidět představitele Barda a hrabě drákuli dostat na prdel od nějakého vidláka. Zajímavý příběh a historie Wonder Woman a jejího tvůrce. 85% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • William Moulton Marston je označován za vynálezce polygrafu, není to však zcela přesné. Marston ve skutečnosti na popud své manželky vymyslel manžetu pro měření systolického krevního tlaku, která je součástí detektoru. (HellFire)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2017 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • William Marston bol psychológ a sám sa označoval za feministu. Zaoberal sa sexualitou submisivity a dominancie, myslel si, že problémy spoločnosti v budúcnosti vyriešia ženy, ktoré narozdiel od mužov, budú vládnuť so súcitom a spravodlivosťou. (SpoilerAlert)

Reklama

Reklama