Reklama

Reklama

Professor Marston & the Wonder Women

  • Česko Professor Marston – the Wonder Women (více)
Trailer 1

VOD (1)

Snímek Professor Marston & the Wonder Women vypráví neuvěřitelný skutečný příběh autora jedné z nejikoničtějších superhrdinek všech dob a odhaluje svůdná tajemství z jeho soukromí. Harvardský psycholog doktor William Moulton Marston (Luke EvansKráska a zvíře) ve své době sklízel nemilosrdnou kritiku za to, že vytvořil komiksovou feministickou superhrdinku. Skutečnost, že žil současně se svou manželkou Elizabeth (Rebecca HallDárek) a jejich milenkou Olive (Bella Heathcote), byla ale mnohem víc provokativní než všechny dobrodružné příběhy, které kdy napsal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (106)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Kamera, výprava, kostýmy...tomu nebylo co vytknout, lepší už to snad ani být nemohlo. Ale jinak mě to nechalo chladným, milostnému trojúhelníku jsem rozhodně nepřišel na chuť, protože pro mě měl nulovou chemii a chyběla mi v tom jakási psychologická hloubka, kterou bych ocenil možná tím spíš, že to byl film o psycholozích. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se, k mému překvapení, rozjíždí romance o jednom nezvyklém zamilovaném trojúhelníku ve třicátých letech minulého století. Třicátá léta v Americe, puritáni všude kolem Harvardu a milostný trojúhelník…to už samo o sobě značí problémy. První půlhodina je taková nemastná, neslaná…na životopisný příběh snad až i nudná. Pak už to ale začne mít tvar a jakmile se u profesora objeví různé tvůrčí myšlenky na Wonder Woman, začalo mě to docela i bavit. V druhé polovině už to docela ušlo, ale na můj vkus tam bylo pořád hodně málo scén ze světa komiksu. Jedná se o takové romantické drama s třešničkou v podobě vzniku nejznámější ženské superhrdinky Ameriky. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Wonder Woman a jej príbehy ma nebavili, ale tento film áno. Novátorský a neobyčajný komiksový príbeh musel vzniknúť v neobyčajnej hlave a mať neobyčajnú predlohu. Jedna by na predlohu superhrdinky nestačil, tak mal profesor dve. Milujúce (sa), dominantné, submisívne, v posteli aj v živote. Film je tak niekedy trochu šteklivý, niekedy trochu viac a v prudérnej Amerike tej doby sa nečudujem problémom z toho vyplývajúcim. Oplatí sa pozerať až do záverečných titulkov, kde sa objavia fotky skutočných ľudí a tie už nie sú tak hot, ako vo filme a preto treba oceniť aj filmársku licenciu, ktorá nám skutočnosť podáva v oveľa pútavejšej forme. –––– Jste normální? A co je normální? –––– My tři se nemůžeme milovat! V tomhle světě a v těchhle životech na lásce nazáleží. –––– Říkám ti se vším porozuměním: Tohle ti nikdo nemůže vydat. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Na snímek by se dalo vzhlížet ze dvou pohledů. Z jedné strany jako na životopisný příběh harvardského psychologa a vynálezce doktora Williama Marstona, který pracoval na detektoru lži a vytvořil dnes velice známou komiksovou postavu Wonder Woman (mimochodem zde máme možnost poznat, jak byla původně charakterově vykreslena), a ze strany druhé jako na milostný film o jedné poněkud nekonvenční lásce. Druhá možnost je však přeci jen dějově silnější. Polyamorální styl života byl velice provokativní už na počátku 20. století, kdy se příběh odehrává a jestli je tak i dnes je mnohde na diskuzi. Snímek je natočen naprosto neutrálním dojmem, takže se danému tématu tvůrci nijak nevysmívají a naopak taková vztah ani neospravedlňují. Je to jen pouhopouhý příběh lásky, navíc posvěcené detektorem lži, jakou William, Elizabeth a Olive prožívali. Mravokárci si budou škubat vlasy, někdo se na to bude dívat rozčarovaně, někdo přejícně. A o to tu jde především. Každý divák nechť posoudí sám a vytvoří si na danou věc svůj vlastní názor. Snímek je atmosférou hodně komorní, takže kdo u takových filmů usíná, není to nic pro něj. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

úplně něco jiného než by člověk čekal a než slibuje název,ale vůbec to neznamená že jde o špatný film.Vznik Wonder woman je tu spíše okrajovou záležitostí a film se většinu stopáže věnuje profesorovi a jeho dvěma ženám.Jakkoliv tenhle polygamní vztah v té době určitě nebyl zrovna tím co by společnost schvalovala a nebyla to tak procházka růžovým sadem,je třeba ocenit,že film na něj nenahlíží nikterak dramaticky a nechce pudit slzy,nebo popichovat divákovu lítost.Naopak film po celou dobu působí hravě a s velkým nadhledem,takže nakonec je z něj hodně příjemná oddechovka...70% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • William Moulton Marston je označován za vynálezce polygrafu, není to však zcela přesné. Marston ve skutečnosti na popud své manželky vymyslel manžetu pro měření systolického krevního tlaku, která je součástí detektoru. (HellFire)
  • Natáčelo se ve městě Lowell (Massachusetts, USA). (BMW12)

Reklama

Reklama