Reklama

Reklama

Teror - Zvěrstvo

(série)
  • USA Infamy
Trailer

Epizody(10)

Obsahy(1)

Za druhé světové války se odehrává druhá řada antologie The Terror, která se soustředí na sérii bizarních úmrtí stíhajících japonsko-americkou komunitu a na cestu mladého muže, jenž chce pochopit zdroj zlovůle a dosáhnout jeho pohnání k zodpovědnosti. Trojice třináctiletých si otevře detektivní kancelář, a zatímco řeší svůj první případ, mladí detektivové se naučí, co je to přátelství a odvaha. (AMC Czech)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (14)

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

Škoda. Moc brzy bylo jasné, co se stalo a o co 'monstru' jde. Hrůza z neznámého- dominantní hororový prvek série- tedy rychle zmizela a další děj je příliš rozředěný. Také satirická nota, jako by vyprchala (Ano, se zlým majorem máme tu čest téměř až do konce, ale tísnivosti druhého dílu se přiblížíme už jen v jediné scéně- návratu do domovského městečka.). Téma samotné je silné dost a začátek vypadal tak slibně... ()

BlackAdder87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série má stejně jako první nádhernou historickou výpravu a opět se jí daří velmi věrně vylíčit atmosféru doby. Bohužel příběh druhé série je podstatně slabší než ten z první. Ne proto, že by téma a zasazení nebylo zajímavé, spíše naopak, ale přijde mi že se tvůrci snažili zuby nehty držet 10-dílného formátu, přestože by příběh zvládli odvyprávět během pěti epizod. Dochází zde tedy ke značnému ředění děje, logickým zaškobrtnutím a to vše příběhu ubírá na jeho napínavosti. Přesto bych pochválil herecké výkony, které jsou na velmi vysoké úrovni. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria sa niesla v znamení japonského hororu, avšak podstatne lepšie boli zvládnuté práve časti filmu, ktoré tvorili iba sprievodný dej - umiestnenie japoncov do táborov či Chesterovu sluzbu v armáde ako prekladateľa. Podľa môjho názoru uškodilo aj to, že český dabing prelozil iba komunikáciu postav v angličtine a japonskú konverzáciu tvorili titulky. Nemám problém s titulkami ale kedze v seriály to bola tak v pomere 65 ku 35 tak mi to vôbec nesadlo, aj keď dôvod k tomu bol ale ako vravím mne tento štýl nevyhovoval. ()

Sunwheel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá séria prekvapila skokom do úplne inej oblasti a času. Japonské lamentovanie nad smrťou zasadené do prostredia amerických koncentračných táborov (vo filme nevídané) osciluje na dvoch úrovniach deja. Historická časť opisujúca konflikt Japoncov s Američanmi bola stvárnená dokonale. Tá "mýtická"/horrorová sa v úvode veľmi jemne dotýka príbehu, čo skvelo dopĺňa tú prvú. Ku koncu ale nasilu trvá dlhšie a niektoré myšlienky vyprchávajú do prázdna. Celý zážitok zvyšuje Kiki Sukezane v naprosto dokonalej úlohe japonskej démonky! ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Líbilo se mi zasazení do japonské mytologie a kultury. Souhlasím, že některé díly byly zbytečné a některé příliš vysvětlující. Mohlo tam být méně amerického "shamingu" ohledně koncentráků pro Japonce. Na druhou stranu se o tom moc nemluví, zatímco otroctví a holocaust je v každém druhém tématu. Ze začátku jsem se bála dost a ke konci to už bylo čisté rodinné drama. ()

Galerie (210)

Reklama

Reklama