Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odhalení vzorce, podle kterého postupují systematičtí vykonavatelé pomsty, vytváří velký psychický tlak na zbývající potenciální oběti. Každá z nich se pokusí zachránit si život a také postavení. Někdo na vlastní pěst a vlastní nebezpečí, jiný se uchýlí pod ochranu policie, která se snaží včas odhalit a zadržet pachatele. Pod tlakem událostí se však ocitají i mstitelé, a tak se dopouštějí nejrůznějších chyb. Z detektivního vyšetřování se tak stává závod s časem, do kterého se tak či onak zapojují i bývalí kolegové našich detektivů, kteří již nejsou ve služebním poměru. Detektivní žánr se mění v thriller s prvky černého humoru s překvapivým vyústěním, kterým se pět sérií cyklu Detektivů od Nejsvětější trojice uzavírá… (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

Meijin 

všechny recenze uživatele

Třetí díl mohl být jen honbou za dvojicí vražedníků naservírovaných divákovi v předchozí epizodě, ale přinesl  důležité rozkrývání 10 let starého případu a novou až humorně laděnou vraždu dalšího ze zbylé trojice přátel. Chvílemi jsem se bavil u (scénářem dané) neschopnosti policie, ale zejména se mi nabídlo srovnání se severskými kriminálkami, kde policie a sériový vrah se střídají v imaginární šachové partii. Zločiny z pomsty do sebe perfektně zapadaly, do hry vstoupilo velké množství osob, z nichž některé byly pro vyšetřování bezvýznamné a jiné naopak klíčové. Policii se podařilo zjistit motiv a vztah vrahů ke svým obětem. Vše se propojilo a pomalu gradovalo v poslední nevyhnutelnou (neukázanou ale opět humornou) vraždu. 82% ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda, druhá epizoda se mi líbila. Tato závěrečná vypadala místy jako groteska. Neschopní policisté, Melíšková  jako by neměla co na práci, zachránil to aspoň trochu jen Michal Isteník. Dalo se na něj dívat i v tomhle "veledíle". Pan Krobot tam byl úplně zbytečný. A ještě závěr s Voříškovou. Ten jsem fakt potřebovala! ()

Reklama

Stružák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty vole, zaplať pánbů, že jsem se nakonec přecejenom dozvěděl informaci, kvůli který bych asi nespal další tři tejdny. Na závěr celý pofidérní komedie jsem se dozvěděl, s kým to Voříšková čeká. Dobrá práce! 🙃 Závěr samozřejmě pitomej prakticky skrz naskrz. Si asi půjdu zahrát starýho Poldu, tam je řešení případu na podobný úrovni. Jenom tam si jsem docela jistej, že to autor fakt myslel jako komedii. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl velmi slabého seriálu i přes nízká očekávání triumfuje tím, že se mění v komedii úmyslnou i neúmyslnou. Postesknout si nad tím, že se všichni policisté chovají kromě Melíškové jako dementi (s touhle partou fakt může mít vrah talent jako Fantomas), dozvídají se informace zjistitelné přes policejní databázi jako poslední, že deus ex machina tady úplně eskaluje - to už by bylo po předchozích dílech trapné. Že se sem nacpe postava chudáka Krobota, který si asi odskočil od rybaření k hlídačovi parkoviště odtahové služby, aby neomylným čichem našel mrtvolu a hned věděl, komu to napsat, to se i zasmějete. Ale mistrovský stěr přijde nakonec - Hřebejk se rozhodne seriál ukončit nedostatečně uspokojivě, nechá pár věcí otevřených (bez jakéhokoliv hlubšího významu, samozřejmě) a můžete akorát znechuceně zírat do titulků do blbé popové písničky. Hlavně, že si štáb zacestoval do Chorvatska na pár zbytečných záběrů a pustil do nich sofistikovaně jako zvukovou kulisu hudbu z trochu jiné země, že.:D ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vida ji, zdravotní sestru... Pro zdravotnictví jí byla škoda, schopnosti měla jak Fantomas. V chorvatském cestovním ruchu byla okamžitě jak ryba ve vodě. Zato z rafinovaného ostrostřelce byl najednou chlápek, kterej strčí hlavu na špalek a netrefil by se na vzdálenost pár metrů. Nějak se to všechno pokazilo. S ohledem na kvalitu prvních dvou dílů je to celkem škoda. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama