Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dnešní Chicago, město špinavé brutálními zločiny a prorostlé korupcí. Čtyři ozbrojení zločinci jsou policií nemilosrdně odpraveni při pokusu o loupež hodně velkého balíku peněz. Skoro nic po nich nezůstane, jen jejich vdovy, kterým zanechají hrozivé dluhy u hodně nepříjemných věřitelů. A právě tyto dluhy, vztek a zármutek náhle osamělé ženy spojí dohromady. Pochopí, že když potáhnou za jeden provaz, dokáží všechno. Promění se na velmi schopnou údernou jednotku rozhodnutou vzít své osudy do vlastních rukou. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 4

Recenze (276)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně rasistický a genderově diskriminující film. Žádný bílý muž není bez viny. McQueen servíruje netradiční heist, kde se holky musí zaopatřit samy. Skvělé pulzující Zimmer udává tempo a dámské obsazení válí. Z celé party zaujme nejvíc (a nejen vizuálně) Elizabeth Debicki. Neeson twist neotřelý. Politická linie připomene Špínu Baltimoru. Konec je silně ironický. P.S: Jon Bernthal se tam moc dlouho neohřál (vtip, ha ha). ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Chápu že nároky na Steve McQueena jsou obrovské, ale minimálně u mě opět dokázal zabodovat. Vdovy si můžou podat ruku s filmy, u kterých nedokážete přesně odhadnout co v příštích minutách bude na plátně odehrávat. Dialogy jsou často přímo luxusní a navíc herecká sestava obdivuhodně zajímavá. Divím se zdejšímu nízkému hodnocení, protože já se bavil více než slušně. 75% ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Máme tu nový mesiac a s tým aj prichádza prvá návšteva kina, ktorú si získal film "Widows". Bol som zvedavý, do akého projektu sa Gillian Flynn zapojila tentokrát, mali sme tu zaujímavé herecké obsadenie, o hudbu sa postaral Hans Zimmer a réžiu mal na starosti Steve McQueen. To sú dosť zaujímavé elementy na to, aby tento film fungoval a bol dobrý. Takže čo si myslím po zhliadnutí? Jo. Je to dobrý film. Neviem, či by som dokázal povedať, že je skvelý, no rozhodne je zaujímavý, má dobré postavy a dokázal ma udržať v pozornosti vyše dvoch hodín. Čo sa mnohým iným príbehom nepodarilo. Viola Davisje dobrou hlavnou hrdinkou a priznám sa, že vždy rád vo filme vidím Michelle Rodriguez. Dokonca aj v Resident Evil sérii. Príbehovo sme sa dosť vŕtali v minulosti a možno sa to dalo trošku skrátiť, nevadilo mi to. Dostal som dostatok informácií na to, aby som pochopil všetky zúčastnené a fandil im. Dokonca musím povedať, že keď vidíme niektoré flashbacky, celé to začína byť veľmi zaujímavé. A prevedenie akcie je rýchle, dobré a kvalitné. Čo celkovo môžem filmu vytknúť? Nuž... je tu len jeden vážnejší problém, no neviem ako to povedať bez toho, aby som dával veľmi veľké spoilery. Poviem to teda iba takto. Liam Neeson. Vynikajúci herec, podáva svoje kúsky skvele, no priznám sa, že jeho postava mohla toho ponúknuť viac. Najmä po tom, čo sa niečo dozvieme. Rovnako musím povedať, že akosi som nechápal, na koho strane mám byť. Pretože obaja kandidáti na nového starostu sú otrasní. A najlepšie by bolo, keby nikto z nich nevyhral. Sú tu veci, ktoré by iné filmy asi dotiahli, no na druhú stranu si priznajme, že naše hrdinky nie sú profesionálky. Všetko robia len na základe amatérskych schopností a v tomto smere to podľa mňa zvládli veľmi dobre. Takže nebudem sa sťažovať na takéto veci. Myslím si, že film stojí za zhliadnutie a odporúčam ho. Čeknite si ho a uvidíte sami. Hodnotenie: B+ ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

McQueen je solidní řemeslník a jeho úvodní dramatická scéna honičky je ukrutně autentická a skoro až mrazivě realistická. Ale Vdovy nebudou mít valný úspěch. A nepomůže tomu ani fakt, že Viola Davis má charisma a Hans Zimmer tady vcelku obstojně remakuje svůj Synchrotone z Black Hawk Down. Ty monotónní atmosferické syntezátory často připomínají heist klenot Michaela Manna, či The Dark Knight, ale vše ostatní je tomu strašně daleko. Film umí být syrový a dramatický, ale zlomí mu vaz ne moc šikovně uchopený a hlavně zbytečný zvrat ala béčkové devadesátky, který to vlastně posílá do kopru a většina vážnosti je v tu chvíli pryč. Žádná sonda do podsvětí Chicaga, žádná óda na ženskou bojovnost a odhodlanost. Jen další normáíní kriminálka, kde tentorkát hrajou hlavní roli bábovky a chtějí být brány vážně. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Spojení McQueen a Zimmer slibovalo pořádnou podívanou plnou stísněné atmosféry a dospělého nádechu. Jako, dalo by se říct, že tyto pocity jsme během sledování párkrát zažil, ale ve výsledku bych i tak film neoznačil za plně vydařený. Herecké obsazení válí, tam není o čem. Viola Davis podle mě již nemusí nic dokazovat, ale ona opět ukázala prvotřídní herecký a hlavně LIDSKÝ výkon. Tento aspekt mi většinou chybí. Dále pak spojení otec-syn, tedy Farrell-Duvall, se taktéž zaskvělo, ale mohli této jejich příběhové lince věnovat více času, vůbec bych se nezlobil. A hlavně si krade pár momentů pro sebe Daniel Kaluuya, z něho mi šel mráz po zádech. Ten nápad s loupeží provedenou vdovami se mi zpočátku velmi zamlouval, ale to filmové uskutečnění této jednoznačně neotřelé a důvtipné idey mě tak neohromilo. Ono si člověk nevybuduje nikterak velké pochopení ani k těm hlavním ženským postavám, neboť film jejich vzájemné vztahy moc nerozpitvává, což zamrzí. Ale na druhou stranu přiznávám, že ke konci jsem byl napjatý jako kšandy. Přičtěte k tomu dunivou hudbu Zimmera a mrazivé jednání všech zúčastněných. Z toho může vzejít jen pozitivní výsledek. Pro ty čtyři hvězdičky si to dojde, ale má to své zápory, kvůli kterým se film nevyšvihne výše. Škoda. Za mě dávám 70 % ()

Galerie (30)

Zajímavosti (13)

  • Film se natáčel ve státě Illinois, konkrétně v Chicagu. (Varan)

Související novinky

Koruna našla princeznu Dianu

Koruna našla princeznu Dianu

17.08.2020

Tvůrci seriálu Koruna od Netflixu pokračují v obsazování budoucí páté a šesté série a po oznámení Jonathana Pryce v roli prince Filipa nyní přichází pravděpodobně ta nejzásadnější castingová novinka.… (více)

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

Kate Winslet, Saoirse Ronan a milostné drama

18.12.2018

Nové romantické drama Ammonite režiséra Francise Leeho (Na konci světa) našlo hlavní herecké hvězdy. V milostném příběhu o dvou ženách odehrávajícím se ve 40. letech devatenáctého století si zahrají… (více)

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

Colin Farrell v nové gangsterce od Ritchieho

01.12.2018

Herec Colin Farrell, který se v posledních letech objevil v impozantním sledu filmů jako Vdovy, Oklamaný, Zabití posvátného jelena nebo Humr, se čerstvě připojil k obsazení chystané gangsterky Toff… (více)

Režisér 12 let v řetězech chystá muzikál

Režisér 12 let v řetězech chystá muzikál

05.11.2018

Steve McQueen (12 let v řetězech) čerstvě dokončil zlodějský thriller Vdovy, který momentálně sbírá nadšené ohlasy kritiků, zároveň už si však oceňovaný tvůrce připravuje svůj další film. Režisér… (více)

Reklama

Reklama