Reklama

Reklama

Modré stíny

(seriál)
  • Česko Detektivové od Nejsvětější Trojice (neoficiální název) (více)
Trailer

Epizody(4)

Obsahy(1)

Čtyřdílná minisérie Modré stíny navazuje na trilogii Případ pro exorcistu. Vyšetřovatelé se tentokrát dostanou k případu zastřeleného docenta. Toho jednoho rána nalezne uklízečka mrtvého přímo v jeho vlastní pracovně. Kriminalisté tak budou řešit, zda vražda souvisí s dlouhodobou snahou oběti o odvolání univerzitního kvestora kvůli podivným machinacím při rekonstrukci historické univerzitní budovy, a také to, co dohnalo vraha k tak velkému riziku, aby svou oběť zneškodnil přímo na půdě univerzity. Pátrání po tom, kdo všechno měl důvod přát si smrt svérázného, ale čestného docenta, zavede hrdiny mnohem dál, než by sami čekali. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele stration k tomuto seriálu (4)

Modré stíny (2016) 

Ne a ne a ne. Nikdo mě fakt nepřesvědčí, že toto je nějaký umělecký projekt, že tomu nerozumím, že se tvůrci snažili o něco nového, neotřelého, originálního a snad i evropského. Na druhou stranu si nemyslím, že tak strašně to bylo natočeno bez úmyslu. Ale ptám se proč? Chabý příběh zbytečně natahovaný na čtyři díly, nelogicky jednající hlavní postavy, kde nejméně polovina z nich je za hranicí snesitelnosti, příšerný zvuk (doufám, že záměr), "novátorské" úhly kamery (doufám, že záměr), přesvícení scény, chabý výběr exteriérů i interiérů, nuda, slaboduchý závěr. Toho, co se mi v Modrých stínech nelíbilo je daleko víc. Líbila se mi snad akorát hudba. Tu jednu hvězdu dávám za to, že nemůžu stoprocentně tvrdit, že je chyba v tvůrcích, ale mé neznalosti filmové práce a "filmového umění". Strašně se mi to nelíbilo. ()

Epizoda 1 (2016) (E01) 

Naprostá demence a dělání debila z diváka. Nesympatické postavy, některé z nich v podstatě karikatury. Nesmyslné chování, zbytečné odbíhání od hlavní detektivní linky (koho to zajímá?). Tři čtvrtě trvání dílu jsem byl nasraný, že toto může někdo jenom tak a za prachy nakradený na daních pustit do vysílání. To se Jarchovský domnívá, že jsme všichni idioti? Jsem zvědav, co z toho bude dál. ()

Epizoda 2 (2016) (E02) 

Zoufalost, bezradnost. Postavy se znovu chovají jak idioti (jestli se z figury Novotného vyklube něco kloudného, tak sním svůj skalp s octem a cibulí), hercům není rozumět a chvílemi je to i dobře. Dialogy jsou totiž opravdu perla. Otravná hudba, zhulená kamera. Ať je už proboha konec. ()

Epizoda 3 (2016) (E03) 

Další zmar a natahování již tak nezáživné detektivní linky. Tři čtvrtě stopáže se řeší osobní problémy (koho to zajímá?) a zbytek je bída. Asi schválně debilní kamera, snaha o uměleckost, tikání hodin, příšerně ozvučené. No, Jarmo mluvit. ()

Reklama

Reklama