Reklama

Reklama

V šestnácti není snadné přiznat sobě a natož svému okolí, že jste gay. Simon Spier (Nick Robinson) začne po e-mailech flirtovat s neznámým spolužákem, který si říká Blue. Ale když se nešťastnou náhodou jejich korespondence dostane do cizích rukou, hrozí jim odhalení. Simona totiž začne vydírat jeho sociálně trochu podivný, ale jinak velmi sebejistý spolužák Martin (Logan Miller). Ten věří, že by mu Simon mohl domluvit rande s krásnou Abby (Alexandra Shipp). A pokud mu nepomůže… tak se jeho sexuální orientace stane věcí veřejnou. A co hůř, zveřejní i to, kdo se skrývá pod přezdívkou Blue. Simon se dostává do úzkých. Musí najít způsob, jak se z toho dostat dříve, než k tomu bude donucen. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (307)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Skvelý soundtrack a výborné herecké výkony. Dva veľmi dôležité faktory, bez ktorých by film vôbec nefungoval a pôsobil by strašne pateticky. Našťastie to však natočili schopní filmári a zahrali si v tom dobrí herci, takže aj keď som postrádal akési silnejšie emócie, silnejšie vibrácie a jednoducho silnejšiu výpoveď, nejakého veľkého emocionálneho diela som sa síce nedočkal, ale zato som sa pre zmenu príjemne bavil. Pekný feel good príbeh, ktorý nikoho nepohorší. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nemám aktivistické filmy příliš v lásce, ale tohle se celkem dalo snést. Škoda že celý děj byl vlastně tak bezproblémový a Simonův coming out okolím, rodinou i spolužáky tak dobře přijat (opravdu by se v celé škole veřejně posmívali jen dva spolužáci?!), že snímek zůstal jen v idealistické rovině hodnotového rámce tzv. ,,nové levice", s realitou neměl (asi) moc společného. Na celém projektu je vlastně nejsmutnější sám fakt, že se něco takového dnes ještě musí točit. PS: Tipoval jsem, že na závěrečné rande na ruské kolo musí podle logiky hodnot tvůrců přijít nějaký černoch - a taky že jo...tiakhle vypadá ideální multikulturní svět podle liberálů z USA - běloši, černoši a židé pěkně vedle sebe. Je tedy ale dost divné, že v celém filmu, na celé střední škole se nemihne ani jeden Asiat a dokonce ani jeden Hispánec...a to je přesně ta past, kterou aktivistické filmy vytváří... ()

Reklama

Adasin 

všechny recenze uživatele

Nedivila bych se, kdybychom o Simonovi uslyšeli příští rok na Oscarech, fakt na to má. A já budu mít aspoň komu fandit. Nejenže je to svižně natočený film (se skvělým výběrem hudby), který mě nejednou rozesmál (od popkulturních narážek přes neskutečně zábavného tatínka v podání Joshe Duhamela), ale skutečně má co říct a přiměje člověka o daném tématu trochu přemýšlet. Všichni herci jsou výborní, a to i přesto, že některé postavy byly možná navíc (např. Mr. Worth, ale pravda je, že jeho výstupy byly brilantní). Čekala jsem v jednu chvíli trochu jiný konec, ale s tím, jak to nakonec dopadlo nemám problém. Knihu jsem nečetla, takže nemůžu srovnávat, ale přidám si jí na seznam, knih, které si musím koupit. Po přečtení možná tu jednu hvězdu ještě přidám. 8/10 ()

Murrro 

všechny recenze uživatele

Sladučké, jasné. Ale ja si naozaj myslím, že úlohou filmu môže byť aj snaha spraviť svet lepším, a tak viem byť pri podobných feel good "motivačných" filmoch zhovievavý, vďačný divák aj hodnotič. Najmä ak obsahujú toľko vecí odpozorovaných zo života a len sa ich rozhodli pocukrovať. Ja sladké rád, na raňajky aj na večeru. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Keď sa nad tým tak zamyslím, je jasné, prečo ma to výraznejšie neoslovilo. Podľa môjho názoru ide totiž o dosť vekovo vyprofilovaný film, ktorý osloví predovšetkým všetkých teen. Ostatní môžu sem-tam nadvihovať obočie. LGBT spracované pohodovo, dobre sa na to pozerá, no nič hlbšie ani nič také, čo by malo dlhšie utkvieť v pamäti. Priemer. 60/100 ()

Galerie (78)

Zajímavosti (22)

  • Natáčelo se ve státě USA – Georgie. (Varan)
  • Můžete odeslat e-mail na adresu Simona (Nick Robinson) a Blue-a (Keiynan Lonsdale) a dostat odpověď. Vyzkoušet to můžete na tyto adresy: frommywindow1@gmail.com a blugreen118@gmail.com. (griph)

Související novinky

Disney zavřelo první divizi Foxů

Disney zavřelo první divizi Foxů

22.03.2019

Uběhl necelý den od oficiálního dokončení fúze mezi studii Disney a 20th Century Fox a slavný myšák už se rozhodl učinit první zásadní krok v rámci nově nabyté moci. Zrušil filmovou divizi Fox 2000.… (více)

Reklama

Reklama