Reklama

Reklama

V šestnácti není snadné přiznat sobě a natož svému okolí, že jste gay. Simon Spier (Nick Robinson) začne po e-mailech flirtovat s neznámým spolužákem, který si říká Blue. Ale když se nešťastnou náhodou jejich korespondence dostane do cizích rukou, hrozí jim odhalení. Simona totiž začne vydírat jeho sociálně trochu podivný, ale jinak velmi sebejistý spolužák Martin (Logan Miller). Ten věří, že by mu Simon mohl domluvit rande s krásnou Abby (Alexandra Shipp). A pokud mu nepomůže… tak se jeho sexuální orientace stane věcí veřejnou. A co hůř, zveřejní i to, kdo se skrývá pod přezdívkou Blue. Simon se dostává do úzkých. Musí najít způsob, jak se z toho dostat dříve, než k tomu bude donucen. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (307)

Matty 

všechny recenze uživatele

Když chcete vypovědět o životní zkušenosti nevyoutovaného středoškoláka, měli byste si pohlídat, aby se polovina vyprávění nesoustředila na jeho straight kamarády, kteří jsou navíc lépe prokreslení (a hrají je zkušenější herci). S láskou, Simon je modelová gay romance pro bílé heterosexuální publikum (zvlášť pak pro všechny fag hags), snící o ultratolerantním světě, ve kterém může být každý sám sebou, pokud k tomu najde dost odvahy. Pro homosexualitu ve fikčním světě filmu, připomínajícím sociální bublinu, ve které mnozí liberálové žijí, nemají pochopení pouze dva hloupější spolužáci, kteří jsou ovšem promptně pokáráni a další potíže nedělají. Ostatní projevy nepochopení pak nesouvisejí s tím, kým Simon je (s jeho identitou), nýbrž s tím, jak se chová (jeho charakter). Linie s Martinem působí jako vykonstruovaná záminka k alespoň nějakému konfliktu v jinak pohádkově bezkonfliktním a dramaturgicky monotónním filmu. Většina zápletky je založená na obtížně přijatelné premise, že se mladý muž dělí o intimní detaily ze svého života s člověkem, kterého vůbec nezná (a přesto je do něj zamilovaný). Přesvědčivější je druhá rovina příběhu, ukazující, jak kvůli nezdravé fixaci na člověka, kterého mylně považujeme za jedinou spřízněnou duši, jež nám rozumí, můžeme ztratit přízeň mnoha jiných lidí, kterým na nás skutečně záleží. Já, Simon je sice vítaným obohacením subžánru středoškolských filmů pro široké publikum, jenom jde ve srovnání s jinými teenagerskými romancemi z posledních let (Lady Bird, Hořkých sedmnáct), natož ve srovnání s vyhraněnějšími queer filmy (Call Me By Your Name, Na konci světa), o hru na jistotu s až příliš obroušenými hranami. 65% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Absolútne som nečakal, že najlepšou coming of age záležitosťou, ktorú som kedy videl, bude gay vec! Hlavne ma dosť rozsekala dramatická časť filmu, ked' sa všetko prevalilo. Výborný je spôsob, akým je to celé natočené + budovanie a stupňovanie mystéria až po záverečné odhalenie. No mrda! P.S. No a bonus na konci: najväčší kokotek z The Walking Dead ako kolotočiar! Buhahaaaaaaa.... ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Příjemné, odpočinkové středoškolské drama, které se na sílu nesnaží být vyhroceným dojákem, na druhou stranu práce s emocemi diváka tady nějaká přece jenom je. Potěší zajímavé postavy, místy povedené vtipy, kvalitní obsazení herců, pár známých tváří z 13 Reasons a dostatečný nadhled, aby si film diváka získal. Já, Simon na rozdíl od jeho ostatních bratříčků stejného žánru nezkouší diváka citově vydírat ani zasadit na konec nějakou finální pointu, a právě v tom je možná jeho výhoda a díky tomu působí tak pohodově. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Ačkoli mi námět přijde nesnesitelně fádní (skutečně mě v kině překvapilo - na film jsem šel zcela nedotčen informacemi, oč v něm půjde - že dnes někdo natočí film o těžkostech s coming outem - jako by snad sexuální orientace v r. 2018 ještě pro někoho byla téma... i když v puritánské Americe, kdo ví...), jeho zpracování mě kupodivu bavilo. Líbilo se mi obsazení (na Nicka Robinsona mě vyloženě baví koukat, největším objevem zde ale pro mě byla 16 letá Talitha Eliana Bateman v roli Simonovy sestry, která mě - ačkoli se zde mihne jen v pár scénách - bezmezně nadchla, a ihned jsem zahořel touhou vidět ji znovu v dalším filmu) a celková pohodová a pozitivní atmosféra, kterou je celý snímek prodchnutý. Ačkoli mi tam některé věci poměrně vadily, ve výsledku nad nimi nemám problém mávnout rukou. Mimochodem toto je zcela první film, u něhož jsem byl naměkko z polibku dvou mužů - ten megaromantický závěr na pouti prostě nemá chybu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film je sladký jak žvýkačka. Ale propojuje humor a emocionální napětí plynoucí z tajemství hrdinovy homosexuality. Ten je velmi pozitivní, stejně jako jeho školní prostředí a rodina. Tedy klasická přívětivá idyla středoškolské komedie. Proto osvěží dokonalý padouch. Ve filmu je hodně odkazů na středoškolské popkulturní ikony. Zkoumání a hledání anonymního partnera trvá příliš dlouho a nudí také děj zobrazovaný na displejích. Ve finále hromada vysvětlování a omlouvání. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (22)

  • Celosvětová premiéra proběhla 27. února 2018 na Mardi Gras FF v Sydney. (Varan)
  • Natáčelo se ve státě USA – Georgie. (Varan)
  • Spevák Shawn Mendes bol zvažovaný do role Simona, avšak musel odmietnuť kvôli nedostatku času. (Astonko)

Související novinky

Disney zavřelo první divizi Foxů

Disney zavřelo první divizi Foxů

22.03.2019

Uběhl necelý den od oficiálního dokončení fúze mezi studii Disney a 20th Century Fox a slavný myšák už se rozhodl učinit první zásadní krok v rámci nově nabyté moci. Zrušil filmovou divizi Fox 2000.… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno