Reklama

Reklama

V šestnácti není snadné přiznat sobě a natož svému okolí, že jste gay. Simon Spier (Nick Robinson) začne po e-mailech flirtovat s neznámým spolužákem, který si říká Blue. Ale když se nešťastnou náhodou jejich korespondence dostane do cizích rukou, hrozí jim odhalení. Simona totiž začne vydírat jeho sociálně trochu podivný, ale jinak velmi sebejistý spolužák Martin (Logan Miller). Ten věří, že by mu Simon mohl domluvit rande s krásnou Abby (Alexandra Shipp). A pokud mu nepomůže… tak se jeho sexuální orientace stane věcí veřejnou. A co hůř, zveřejní i to, kdo se skrývá pod přezdívkou Blue. Simon se dostává do úzkých. Musí najít způsob, jak se z toho dostat dříve, než k tomu bude donucen. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (307)

suicide 

všechny recenze uživatele

Je to hrozně pozitivní film, cynik v nitru úplně křičí - a samozřejmě, má pravdu. Jednomu by se snad i zastesklo po střední škole, nebo alespoň po americké střední, kterou nezažil. Ale kouká se na to moc hezky. Vyumělkované pro mladé, ale na druhou stranu, ten film má nadhled, je plný vtipu a paradoxně, místy je i uvěřitelný, ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Ve finále průměrná věc. Střídá to sice lepší okamžiky s horšími, ale výsledek je vlastně stejný. Chvíli jsem uvažoval i o čtyřce, ale typicky americký závěr a mně velmi nesympatická Katherine Langford, která mě budí ze sna ještě ze 13 Důvodu proč, to srazili přesně tak nějak mezi. Myslím, že naprosto zaslouženě. ()

Reklama

Mikah 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha je jedna z nejhezčích knih žánru YA, co jsem četla, a je s podivem, že filmu se podařilo navodit stejnou atmosféru: lehkost, vtip, roztomilost. A k tomu výborné obsazení. Jistě se z filmu stane jedna z komedií, k níž se budu vracet, když budu chtít vidět něco milého, co mi zvedne náladu. Nebýt několika prvků, jako jsou rádoby dojemné proslovy a dav pod ruským kolem, bylo by to čistých pět hvězdiček. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Uběhlo dvacet minut a po všech těch náznacích a narážkách jsem si říkal, že tvůrci asi mají něco proti Donaldu Trumpovi. A hle, o pár desítek minut později i jméno šéfa Bílého domu zaznělo. Neřeší se pouze jiná sexuální orientace, ale i Židé nebo černoši, střílí se tu do stereotypů, do všudypřítomných mobilů, dospívající hledají místo v životě, identitu. Jsme nicméně na půdě optimisticky stylizovaného světa americké střední školy, kde jsou všichni krásní a vzdělaní, mají se rádi a nikdo z nich v žádném případě nenosí v batohu automatickou zbraň. A poté, co někdo napíše na školních stránkách anonymní doznání, že je gay, začne se ústřední hrdina dotyčnému rovněž anonymně svěřovat, že je na tom stejně. Hoši si píší o svých pocitech, postupně jsou otevřenější a vzájemně si dodávají odvahu svěřit se nejbližším. Jenže ke komunikaci se dostane třetí osoba, hlavní postava navíc začne manipulovat se svými přáteli ve prospěch svého cíle. A na problém je zaděláno. K žádnému zásadnímu ostření ale nedojde. Prostě se tu fandí lásce bez ohledu na rasové, náboženské a homosexuální předsudky, navrch nechybí teatrální gesta (vyznání před fotbalovým zápasem, ruské kolo) a fajn vedlejší postavy v podobě režisérky školního představení nebo zástupce ředitele. Herci jsou slušní, tvůrci měli šťastnou ruku při výběru věrohodného Nicka Robinsona. Snímek oslovuje méně náročné diváky, neznamená to ovšem, že je to špatně. Výsledek potěší svou lehkostí, tempem i humorem, který samozřejmě potřebuje optimistické vyznění, ač té hřejivosti je místy přespříliš. Jenže tohle prostě Američané potřebují a milují. ()

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

Ach bože, zas niekto tým posraným úchylom ubližuje. Mesiac čo mesiac vychádza stále viac zvratkov o tom, ako chudákom buzerantom niekto zas niečo nepovolil a dokonca sa im smial v škole, to sú určite najpálčivejšie problémy, ktoré musí naša spoločnosť riešiť. Homokládam, ktoré sa sťažujú, že si nemôžu ešte v niektorých zdravých krajinách napríklad adoptovať deti, odporúčam vybrať sa na výlet do islamského štátu, keď sú u nás tak veľmi diskriminovaní. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (22)

  • V knize má Simon (Nick Robinson) ještě jednu sestru. (ČSFD)
  • Na stene Simonovej (Nick Robinson) izby môžeme vidieť slová "hour to hour note to note". Jedná sa o odkaz na knižnú predlohu, v ktorej Simon používa e-mailovú adresu hourtohour.notetonote@gmail.com. Vo filme používa adresu frommywindow1@gmail.com. (Astonko)
  • Produkčné meno pre film je Blue, čo je pseudonym osoby, s ktorou si Simon (Nick Robinson) dopisuje. (dwdb)

Související novinky

Disney zavřelo první divizi Foxů

Disney zavřelo první divizi Foxů

22.03.2019

Uběhl necelý den od oficiálního dokončení fúze mezi studii Disney a 20th Century Fox a slavný myšák už se rozhodl učinit první zásadní krok v rámci nově nabyté moci. Zrušil filmovou divizi Fox 2000.… (více)

Reklama

Reklama