Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nevlastní bratři Jáchym a David společně s kamarádem Sašou tráví většinu času ve světě sociálních sítí. Vztahy pro ně představují chaty s virtuálními dívkami, které nikdy neviděli, obživu falešná módní show, v níž se předstírá něco, co není a největší životní problém pak vybitý mobil nebo nefunkční wifi. Na nátlak rodičů jsou donuceni vydat se pod vedením Davidovy půvabné „macechy“ Terezy na dvousetkilometrový cyklovýlet. S překvapením zjišťují, že tam venku je skutečný svět, v němž život znamená víc než status na facebooku, opravdové dívky vypadají poněkud lépe, než kreslené akční hrdinky počítačových her a k lásce patří také sex. Srážka se životem sice nese jistá úskalí, ale s humorem, se dá zvládnout nejen výšlap do strmého kopce, stavba stanu, chybějící elektrická zásuvka, ale také sok v lásce. (Falcon)

(více)

Recenze (355)

Allka 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto u nás na vesnici v letním kině za 25 Kč a za těchto podmínek jsem vlastně naprosto spokojená. Samozřejmě je to klišovitá volovina, ale je to volovina taková ta příjemná, při které upustíte páru a několikrát se i od srdce zasmějete. Navíc má přiměřenou stopáž, takže nuda nehrozí. A co se týče obsazení... Holky jsou hezký, Mišík má sice herecké schopnosti terminátora, ale když mlčí, je aspoň taková roztomilá veverka, a Komínek s Machutou nejsou vůbec beznadějné případy, jejich schopnosti by si dokonce zasloužily o něco propracovanější role. Škoda, že hlavní charaktery byly málo výrazné a o level je převýšily ty vedlejší - tři tátové jsou správným způsobem komičtí a postava Pavla Nečase nakonec v podstatě táhne celý film. Kvůli němu si to možná dokonce pustím ještě někdy znovu. ()

masekjc 

všechny recenze uživatele

Tak jsme ze snowboardu a raftu přelezli na kolo, abychom teenagerům vytvořili další kultovní komedii. A pro jistotu tam dáme mobily, youtubery, sex, černošku a další stuff co je cool a co prostě frčí. No jo, ale ono to nefrčí... ()

dkas odpad!

všechny recenze uživatele

To nám takhle jednou na dlouhé cestě v autobuse pouštěli tenhle hyper film. Bohužel reproduktor nešel zeslabit a obrazovku jsem měl přímo před sebou. A trpěl jsem. Ten film se za každou cenu snaží být vtipný, ale fakt mu to ale totálně nejde. Vlastně jsou tam samí úchylové a to primárně nemluvím o těch pubertálních "hrdinech". Celé je to jedním slovem trapné. Po všech stránkách. ()

Meev 

všechny recenze uživatele

Projednou zase nějaká příjemná česká komedie, u které můžete vypnout a po náročném dní odpočívat. Film je svižný, někdy i vtipný, i když nějakou velkou originálností zrovna neoplývá. 60%. ()

ForGump odpad!

všechny recenze uživatele

Je to neuvěřitelné, jak se Kolečko bez Prušinovského dokáže vyprsit. Opravdu je to velice zoufalé prsení. Kolečko je prostě tragický pseudostylový scénárista. Moje uši a oči krvácely. 0% ()

elimS 

všechny recenze uživatele

30% - komentář 20ti slovy: Primitivní scénář, přehrávané scény, podprůměrný humor a trapné herecké výkony. Užijou si pouze puberťáci s mobilem na xichtě a bajkeři. Hvězda navíc za Vagnerovou. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Pár okamžiků u diváka nějaký ten úsměv vyloudí, takže člověk zapomene, že sleduje nesympatické herce a hraje tam příšerná hudba. ()

karlosss18 

všechny recenze uživatele

Úplně z toho sálá cringe. Zdá se mi, že scénárista a vůbec celý štáb jedou liberální politiku a jsou to buzny, jinak si to nedovedu vysvětlit, proč?! Jedna hvězda za dobrou hudbu a hezké natáčecí lokace. ()

Gamamen 

všechny recenze uživatele

Prijde mi ze u ceskych komedii na csfd plati pravidlo - pridej si k hodnoceni 20-30% tu je totiz kazdy paaan kritik, filmovy mistr recenzent, pro ktereho je neco podobneho okamzite odpad a to bez diskuzi... Preci neni mozne, aby ho neco podobneho mohlo pobavit... Film samotny byl fajn, na pohodu s nekolika trefnyma hlaskama, ktery pomerne dobre reflektuji dnesni mestskou mladez:-) ja jsem si to uzil... 70% ()

AgnesDee 

všechny recenze uživatele

Další pokus natočit letní teenage komedii s krásnými děvčaty a neschopnými chlapci, kteří musí čelit reálnému světu a poslouchat u toho úchylné kecy všech dospělých kolem sebe. Respektive, jednoho trenéra, který je stejně neschopný, možná i neschopnější, než všichni okolo něj. Během sledování jsem si nejednou zakryla oči, abych tak předešla rakovině mozku kvůli trapným momentům a scénám, na které se opravdu nejde dívat. Naši tři hlavní hrdinové, David, Jáchym a Saša mají asi být typem kluků, kteří jen sedí doma a buď hrají fantasy hry, nebo natáčí videa na youtube. Scénárista asi viděl první epizodu Teorie velkého třesku společně s youtuberem Zachym, který točí podobný kontent, jako náš hrdina Saša, a vydedukoval si z toho, že nerdi nejsou schopni žít normální životy a kluci, co rozumí módě, jsou homosexuálové. Jejich protějšky, krásné (někdy i exotické) krasobruslařky (vsadím se, že na to všichni po deseti minutách, co to bylo zmíněno, zapomněli) jsou asi jedinou sympatickou vložkou tohoto filmu (společně s Davidovou mladou macechou Terezou). Jejich trenér Roman má být asi něco jako trenér vodáků v Rafťácích, akorát že je mnohem více nesympatický a až moc je nám do obličeje předkládán jeho penis, který NIKOHO nezajímá. Rodina v podobě Suchařípy a Rybové je jen doplňkem, který nikdo nechce a je naprosto zbytečný. Úchylka Davidova otce je průhledná jako list papíru a vsadím se, že ji scénárista vymyslel jen kvůli tomu, aby mohl jeho syna a přítelkyni dát dohromady. Děj je prakticky pořád stejný (jako u jiných dalších teenage komedií). Mám pocit, že od dob Rafťáků se jiní režiséři snaží natočit kvalitnější komedie tohoto typu, ale jde jim to asi stejně jako DC napodobovat Marvel. A nakonec, product-placement je sice bijící do očí, ale pořád je to lepší než ve všech Troškových filmech dohromady. Shrnuto a podtrženo, Bajkeři jsou špatný film, podporující stereotypní myšlenky dnešních rodičů a důchodců na mládež, ale alespoň se tu dá koukat na krásnou krajinu. PS - nejsem sice ráda, že dali postavy Mišíka a Vagnerové dohromady, ale zase lepší, než aby s ní skončil Komínek. ()

otilrak 

všechny recenze uživatele

Lidi, co blázníte s tím hrozným hodnocením? To ze sebe všichni děláte takové filmové fajnšmekry, že ničemu co nedosahuje kvalit Přeletu nad kukaččím hnízdem nebo Útěku z věznice Shawshank hned dáváte odpad? Už nejste schopní se v kině prostě uvolnit a bavit? Jak je možné, že se celé kino smíchy válelo po zemi od začátku do konce a najednou tak nízké hodnocení? Že by byli všichni takoví pozéři a báli se vyjádřit skutečný pocit z filmu aby před ostatními neklesli? Tenhle film je naprosto skvělá lehká letní komedie protkaná hláškou za hláškou. Ano, někdy se vtipy a scény pohybují za hranicí trapnosti, ale celkově ve filmu fungují skvěle. Postava Vojtěcha Machuly jako "gaye" z nutnosti je naprosto skvěle vymyšlená. Co jinak popíše dnešní svět youtuberů, než tohle? U scén s Matonohou a Suchánkem jsem se pokaždé úplně neuvěřitelně řezal smíchy! Jo, konec pohádkový, což může hodně škarohlídům vadit, ale proč u lehké komedie vlastně ne... Za mě skvělý film na zasmání, pobavení a naprosté vypnutí. ()

Mkartaylas56 

všechny recenze uživatele

Prostě taková letní kravinka, u které se sice najde pár světlých momentů, ale rozhodně nebudete litovat, když ji neuvidíte. 30% ()

dalibor.durcak 

všechny recenze uživatele

Hana Vágnerová je na tomto filmu pozitivním bodem. Jinak nevěřím, že se dnešní puberťáci chovají takto. Vážně ne, nechci tomu věřit. Jo a chudák Postránecký, ten dopadl... ()

macetoma 

všechny recenze uživatele

WTF co to jako mělo být? Beru to jako vrchol trapnosti a nevkusu. To byl teda nápad, dát dohromady tlupu mladých pitomců, co neumí ani mluvit, vrazit jim do pracek mobily a posadit na kolo. Abych nezapomněl - ta slavná Vagnerová taky neumí mluvit. Dávám jednu hvězdu za přírodní scenérie naší české kotliny a krásu zatopených lomů :) Katarze na konci už to bohužel nezachránila. A komu tím prospějete, že budete točit takové 3.14 - čoviny? ()

Blenny odpad!

všechny recenze uživatele

Tady se teda sešla banda talentů. V čele s neskutečně protivným, prkenným Mišíkem. Poměrně dost jsem se u toho styděl :-) ()

Hojiko 

všechny recenze uživatele

Tento film mě hodně nudil. Ty zbytečné sprosťárny na začátku ani nikomu nemohly přijít vtipné. Děj je nudný. Štvalo mě jak kluci žijou jen pro mobil, jsou v nádherné přírodě na kole, ale oni vidí jen obrazovku telefonu. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ach jo, snad se opět dočkám doby, kdy se budou natáčet dobré filmy a ne takové, které shlédnu a už je vidět nemusím. Další ze snímků, kde snad ani není co hodnotit. Tvůrci si vzali na paškál mladou generaci a jejich vysedávání u počítačů. Ano, všichni víme, že mladí sedí u tabletů a mobilů a nevnímají okolní svět nebo ho vnímají skrze právě takové elektronické hračky. Ale poselství tohoto typu to opravdu nezlepší. Zvlášť, když závěrečná věta postavy Adama Mišíka zní: "Tohle je lepší než hra." A mladí tomu nevěří. Proč by měli, když filmaři zobrazují mladíky jako lidi, kteří neumí podat ruku druhému člověku. Nevěří tomu mladí natož dospělí. Vždyť to, co se skrývá za humorem je spíše trapné. Tak trapné, že už to není uvěřitelné. A tím pádem ani směšné. Autoři se prostě rozhodli přitlačit na pilu a ukázat, jak elfové z nor vylezli a svět objevili. Jenže ač si to opravdu myslí, nebo si myslí, že si to myslí všichni okolo, snaha vychází celkem naprázdno a ještě to vypadá lacině. K tomu Adamovi Mišíkovi nebylo příliš rozumět, což je u něj běžný jev a hudba taky za moc nestála. Pár vtípků bychom tam našli, ale je to typická komedie, která mi jednou bohatě stačí. ()

Reklama

Reklama