Reklama

Reklama

Mamma Mia! Here We Go Again

  • USA Mamma Mia! Here We Go Again (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Je to přesně deset let, co muzikál Mamma Mia! zboural kina po celém světě. Jen u nás se na tom „ničení“ podílelo skoro 750 tisíc diváků, kteří od té doby sní věčný sen o pokračování. Sice to trvalo relativně dlouho, zato v pokračování Mamma Mia! Here We Go Again dostanete hned dva příběhy v jednom! S tím prvním se vrátíme do časů, kdy byla Donna (Meryl Streep a Lily James) čerstvou absolventkou univerzity, chtěla poznávat svět a netušila, že brzy narazí na tři civilizované mladíky a jeden necivilizovaný řecký ostrov a totálně se jí změní život. Druhý příběh se odehrává přesně deset let po událostech prvního dílu, kdy zcestovalejší a moudřejší Sophie (Amanda Seyfried) plánuje velkolepé znovuotevření rodinného hotelu na Kalokairi, na které se samozřejmě sjedou všichni „obvyklí podezřelí“, včetně trojice jejích charismatických tatínků (Pierce Brosnan, Colin Firth a Stellan Skarsgård). Oba příběhy se rafinovaně proplétají a propojují písničkami švédského hudebního zázraku jménem ABBA, ať už novými aranžemi kousků, které zazněly už v minulém díle, nebo hity, na něž se předtím nedostalo. (CinemArt)

(více)

Diskuze

JosephineM

JosephineM (hodnocení, recenze)

Miluju Abbu. Miluju první díl. Tohle mě akorát tak uvrhlo do deprese. Smrt Donny Meryl Streep z toho udělalo depresivní film, smutek, kam se podíváš. Ani jsem se netěšil z písniček Abby a z Julie Walters. O ničem. Všechno bylo smutné. První díl mě nabije energií, druhý díl ji ze mě vysaje. První díl už jsem viděl asi pětkrát, šestkrát, tohle nevím, jestli chci ještě někdy vidět. Obrovské zklamání. A to, jak se Donna vyspala se třemi kluky, to byla fakt nuda a blbost. Trapné. Není to ani romantické, ani komedie. Existuje kategorie tragické/depresivní ? 

RizekCRF

RizekCRF (hodnocení, recenze)

Nebýt Lily James, tak to nedám. Cher na konci tomu nasadila korunu. Některé pěvecké výkony nebyly špatné, ale příšerné.

vrtulkadan

vrtulkadan (hodnocení, recenze)

Tak já byla tedy dost zklamaná,nebudu vypisovat co se mi vše nelíbilo a mrzí mě to. Slávu si opět odnáší Meryl a nejvíc se mi líbilo posledmích tak 10min.Cher tam byla to neejhorší. Škoda

Proste..Jana

Proste..Jana (hodnocení, recenze)

Podívala jsem se a víckrát nemusím. Na první film se koukám opakovaně, ale toto pokračování se stejného privilegia nedočká. 

Cher bylo to nejmenší, co mi tam vadilo, nezpívala totiž tím svým hýkavým hlasem, takže se to dalo, navíc hláška:"Prababička? To si do životopisu nedám!", mě pobavila, proč to nepřiznat. 

Řadu písniček jsem vůbec neznala což je ale můj problém. Celý film mi ale přišel nějak unylý, jakoby násilně vytvořený, pod tlakem. Chyběla mi v něm lehkost jako byla v prvním filmu. 

Wanesska

Wanesska (hodnocení, recenze)

Tak tohle bylo něco úžasnýho. Pecka. Nádherné songy od Abby, prolínání minulosti, kdy si člověk zavzpomíná spolu s hrdiny na bezstarostné mládí. Wau. Užila jsem si ho od začátku do konce, snesla bych i 3 hodiny. Jen mi tma trošku vadila Cher, ale jinak paráda paráda paráda. 

na příspěvěk reagoval Rayen1

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Jup200

Tož to je spíše věc vkusu a názoru, mně třeba přijde krásnější (i zajímavější a sympatičtější) právě zmíněná Mamie. ;-) Ale O. K., Tvůj názor Ti samozřejmě neberu, koneckonců netvrdím, že Lily James snad není hezká, naopak. ;-)

GarfieldM

GarfieldM (hodnocení, recenze)

Některý písničky se dost opakujou a to blbý prolínání minulost + přítomnost.Oživíme babičku a narveme tam Cher - Ten konec je absolutní maglajz...Trochu humoru - Např. alespoň styl jako po závěrečných titulcích...Zabít její matku a furt kecat na tohle by byla pyšná...Vždyť se dá použít hudba z tý doby i od někoho jinýho,nebo si to nechat napsat...68 procent - sotva 45 procent...

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Naprosto souhlasím s komentářem woodyho. Tohle je něco tak neuvěřitelně špatnýho, kýčovitýho a nefunkčního, že nechápu, jak to mohlo nasbírat víc bodů než jednička. Ta byla aspoň milým řemeslně výborně zprodukovaným kýčem, tohleto je plný nepochopitelných nesoudržných scén, který tam jsou jen aby se mohlo "zpívat" (autotune z toho řve jak v bollywoodu). Takže - je to lepší než troška, nebo není? To je, co teď řeším, abych věděl, jestli odpad , nebo jedna hvězda. Tak jo, dám jednu. Ale ať se mě nikdo neptá, za co, já to nevím. A Cher, ta umělohmotná zombie, mě bude strašit v nočních můrách, to jsem nechtěl vidět....

Proste..Jana

Proste..Jana (hodnocení, recenze)

Na YouTube už jsou videa, kde se upozorňuje na přehmaty ve druhém filmu ve vztahu k prvnímu. 

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Mladou Donnu klidně mohla hrát jedna z dcer Meryl Streep, jsou jí hodně podobné (obzvlášť Mamie), a i vypadají mladší. ;-)

na příspěvěk reagoval Jup200

perteus

perteus (hodnocení, recenze)

Tak průšvih se potvrdil. Když si nelámaly hlavu s mrtvou babičkou a oživili, tak si nelámaly ani hlavu s tím, jak se to celé stalo. Co naplat, že to bylo řečeno jasně a pěkně v prvním díle. Prostě si to udělali jinak. A Rossie miluje Billa už od svých mladých let? Hmmm že to v prvním díle nevěděla..... 

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Rayen1

Jé, a copak jsi studoval, smím-li se zeptat? Nějakou filmovou / uměleckou školu?? Jestli jsem to správně pochopila, tak vám profesor uváděl coby příklad (přechodu z němého na zvukový film) právě Zpívání v dešti? Tak to je borec! ;-D Naše prof. češtiny na střední - též velká obdivovatelka (hlavně starších) filmů, nám zmiňovala snad v každé druhé hodině nějaký film (ať již jako "samostatné" umělecké dílo, anebo (a to pochopiteně většinou) coby zfilmované nějaké literární dílo). Už jsem byla vyhlášená tím, že jsem ho často jako jediná (či jedna z mála) znala, příp. sama zmínila (jakož i režiséra, herce, atp.), takže jsem s ní díky tomu byla celkem zadobře, neboť jinak nás zrovna moc v lásce neměla (až na pár šprtů ;)).

Ono se někdy jak s odpadem zachází i s hvězdnými herci v hlavních rolích, natož pak s komparzem, to si dovedu představit (ačkoliv, bude to tak jistě všude, kde člověk dělá s lidmi :)). Brácha byl v komparzu v pohádce Tři životy, a měl naopak veskrze celkem dobré zkušenosti, říkal např., že nejlépe (a nejtrpělivěji) se k němu (a ostatním) choval herec Jiří Dvořák. ;) Režisér Jiří Strach byl prý taky (relativně) v pohodě, jen občas trochu chytl nerva (což je však v této profesi pochopitelné), a zapaloval si doslova jednu cigaretu od druhé. :-D

Rayen1

Rayen1 (hodnocení, recenze)

Idée_fixe

Každý má svůj styl :) Mě zas vadí hrané pohádky, od dob, kdy jsem hrál v komparzu v Micimutru a viděl jsem, jak se tam všichni chovaj ke komparzu, prostě mě to přešlo a nemůžu to ani cejtit :D

A k Tanci v dešti mám osobní vztah, jelikož je na tom krásně vidět přechod z němého filmu na mluvený a hodně mi to připomíná střední, kde nám to hustil náš profesor obrazový techniky do hlavy horem dolem :)

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Rayen1

Jo takhle, jasně... O.K., v pohodě, byl to jen tip od velkého fanouška toho filmu, nic víc. ;-)

Každopádně se musí ocenit, že jsi tomu dal aspoň šanci, a že tě to bavilo jako film. :-)

Vlasy jsou taky bomba, kdysi jsem do nich byla úplnej magor. :-D

Rozumím ti - já třeba vůbec nemusím kupř. historické filmy, najde se jen pár vyjímek (např. Amadeus (navzdory některým nepřesnostem, úpravám či rovnou nesmyslům) či Barry Lyndon), nebo válečné (až na Hlavu 22 nebo Olověnou vestu).

na příspěvěk reagoval Rayen1

Rayen1

Rayen1 (hodnocení, recenze)

Idée_fixe

Vím, že to myslíš dobře, ale právě "Good morning" mě zvedalo ze židle (vzteky) :D Viděl jsem ten film celý jednou bez přetáčení, když jsem na to koukal podruhé, tak jsem přetáčel. Viděl jsem to, stačilo jednou (se songama) :)

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Rayen1

Škoda toho Zpívání v dešti, pokud se na to budeš náhodou ještě někdy dívat, zkus místo přetáčení jen vypnout zvuk. Je tam totiž skvělá choroška. ;-) Za všechny kupř. "Make 'Em Laugh" či "Good Morning" (to jsou mé srdcovky :)).

na příspěvěk reagoval Rayen1

Rayen1

Rayen1 (hodnocení, recenze)

Muzikál je všeho všudy zlo. Jedinej muzikál, co jsem dokázal překousnout, jsou Vlasy. Zpívání v dešti mě bavilo jako film, ale zpívaný scény (krom hlavní scény, kdy zpívá v dešti) jsem vždycky přetáčel. NESNÁŠÍM MUZIKÁLY. A muzikál s hudbou kapely, kterou doopravdy nemám rád? Double kill.

Ale jestli se vám to líbí, užijte si to, já to nebudu ani stahovat, až to vyjde na DVD. Pro mě je to škoda místa na disku.

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Nevka

Nevka (hodnocení, recenze)

perteus

Tak to já už nijak nezkoumal a viděl jsem snad ten první a druhý trailer, ze kterých jsem odvozoval :D Ty další věci jsem nějak neřešil, ale třeba ten film někde "potkám". Do kina se nechystám :)

perteus

perteus (hodnocení, recenze)

Nevka

Tak když budu brát trailler a pominu, že síla střihu je velká... tak v trailleru č. 4 tady je jasně ukázáno, jak tam Cher přiletí na oslavu, kterou pořádá dospělá donnina dcera.
A když už budu opravdu hnidopich, tak je docela zábavné, že se na ostrově vyskytují i ty dvě nejlepší kamarádky a potkávají se se všemi třemi tatínky i když v prvním díle bylo krásně a jasně řečeno, že o téhle Donnině zkušenosti nemají ani páru a slyší to poprvé. 

 

Ale jako jinak se na film chystám. To zase žádná, jen tohle mi možná bude kazit ten požitek :-D

na příspěvěk reagoval Nevka

Dr.Taby

Dr.Taby (hodnocení, recenze)

No tak to bylo něco. Co se týká Cher: Donně by mělo být v prvním díle tak cca 40 + -. Pak +  10 let do druhého dílu a Cher je rázem ve hře na současnou matku (byť je v reálu snad jen o 7 let starší než Streep). Jinak to bylo docela špatný.

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

ty pětihvězdičkové hodnocení jsou od uživatelů, co hodnotí všechny filmy Cinemartu pěti hvězdičkami. Náhoda? Nemyslím si.

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

Proste..Jana

Třeba Donnu měla její maminka kolem třicítky či čtyřicítky, navíc Cher vypadá mnohem mladší, takže pak by to bylo v pohodě. ;)

Proste..Jana

Proste..Jana (hodnocení, recenze)

Nevka

Tak pokud by šlo o dobu z Donnina mládí, pak by to divné nebylo, v tom případě by ale snad mohli vybrat někoho jiného. Cher je přes 70 let a je sice pravda, že je velmi zachovalá, ale aby hrála dejme tomu o 30 let mladší než je? Je o hodně starší než byla Meryl v době natáčení prvního filmu. 

Ať tak či onak, na nový film se těším :-)

na příspěvěk reagoval Idée_fixe

Proste..Jana

Proste..Jana (hodnocení, recenze)

perteus

Tak přesně tohle by mě zajímalo taky, protože kámoška se právě zmínila o Cher a jak jsem si našla, tak i na wikipedii je uvedená jako matka Donny, ale jak zmiňuješ, z prvního filmu vyplývá, že její matka je dávno po smrti...

na příspěvěk reagoval Nevka

perteus

perteus (hodnocení, recenze)

Hele koho hraje Cher? 
Když vezmu první díl, tak Dona křičela do nebe na svou mrtvou matku, že jí to dělá naschvál.
Takže to asi nebude matka Dony? A jestli jo, jsem zvědav, jak tohle vysvětlí.

na příspěvěk reagoval Proste..Jana, Nevka

Rayen1

Rayen1 (hodnocení, recenze)

jinyHonza

jinyHonzo, potěšilo mě, že jsi mi nadával, ale decentně. Už dlouho jsem neslyšel někoho mi říct "Troubo". Díky chlape, dneska by mi každý řekl "Kreténe" nebo "Č*raku", ale ne, ty jsi zvolil "Troubu" :) You make my day!

 

Jinak, nemám rád muzikály, Pomádu jsem třeba nemohl vystát... navíc, tenhle film má (pro mě) tolik negativů, že i kdyby byl nominovaný na Oskary, prostě ho budu bojkotovat a nikdo mě na něj nedostane i kdyby mi chtěl zaplatit... i když, to bych se asi nechal ukecat...

Takže:

a) Je to muzikál, a ty fakt nemám rád,

b) hudba je od skupiny ABBA, a tu fakt rád nemám,

c) hraje tam Meryl Streep a té jsem nikdy nepřišel na chuť (stejně jako Seanu Pennovi, jsou to dobří herci, jen je fakt nemůžu vidět...),

d) nemůžu prostě vidět Brosnana, jak zpívá a tančí v rytmu ABBY, když ještě nedávno byl James Bond... to je jako koukat na gayporno se Seanem Connerym... to prostě nejde...

 

Takže asi tolik k Mamma Mia 2... prostě za mě ne.

na příspěvěk reagoval bordo

Lachtaan

Lachtaan (hodnocení, recenze)

Dle druhého traileru vypadá dvojka naprosto úžasně a bourá veškerá moje přesvědčení o tom, jak nemůžu vystát muzikály. Lily James mě naprosto odrovnala v nejnovější Popelce a tahle role by jí mohla opět nehorázně sednout. Doufám, že i Garcia se jen nemihne. Zatím jsem přesvědčen, že tohle bude první muzikál, na který vyrazím do kina!

Ivo

Ivo (hodnocení, recenze)

Bože můj, má Abba málo peněz že opět nechá bezedně prznit svoji hudbu těmito trapně dementními filmovými taškařicemi ? :)

Ozzy2

Ozzy2 (hodnocení, recenze)

Jednička byla super, ale bojím se, že tohle bude pěknej průšvih.Dnešní trend udělat z každého filmu seriál už je na blití.Ještě, že u nás ještě nikoho nenapadlo dělat remaky a dvojky, trojky, vyjma buzika Zdendy.

Proste..Jana

Proste..Jana (hodnocení, recenze)

No mně osobně se první film moc líbil, takže jsem veeeelmi zvědavá, jak si poradí s pokračováním. Písniček pro druhý film je určitě velký výběr. 

Nechám se překvapit :-)

Související novinky

Další Mamma Mia! na cestě

Další Mamma Mia! na cestě

22.06.2020

Ať už to měla být výhružka, zbožné přání, nebo prostě jen oznámení, producentka původního muzikálu i obou filmových adaptací Mamma Mia! Judy Craymer se nechala slyšet, že třetí díl je na cestě. Plány… (více)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (více)

Reklama

Reklama