Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když císař Číny vydá nařízení, že jeden muž na rodinu musí sloužit v císařské armádě k obraně země před nájezdníky ze severu, Hua Mulan, nejstarší dcera ctěného bojovníka, zaujme místo svého nemocného otce. V přestrojení za muže překonává Hua Jun nástrahy na každém kroku své cesty a učí se využívat své vnitřní síly a přijímat svůj skutečný potenciál. Tato epická cesta z ní nejen učiní ctěného bojovníka, ale vyslouží jí i respekt vděčného národa… a hrdého otce. (Falcon)

(více)

Recenze (333)

venison 

všechny recenze uživatele

Když se z pohádky vytratí pohádkovost, nepomůže příběhu ani fajn obsazení a pěkná výprava. Zbyde jen cvičiště a bojiště, což dějově není zrovna žádněj šlágr. Pronudila jsem se. ()

drake31 

všechny recenze uživatele

Live-action verzia Mulan prináša sklamanie... veľké sklamanie. Keď poviem, že pri sledovaní trailerov v kine či doma sa mi tlačili slzy do očí, tak nepreháňam. Keď poviem, že som počas sledovania tohoto filmu necítil absolútne nič, tak taktiež nepreháňam. Smial som sa keď scény nemali byť vtipné. Mnohokrát som prevrátil očami, či som sa kyslo zatváril keď nejaký vizuál tohoto $200 mil. filmu vyzeral príšerne. Réžia, scenár, obsadenie, akcia, nič ma nedokázalo vtiahnuť do tohoto sveta, a často som sa ocitol znudený s mobilom v ruke. A to som sa tu ešte nezačal čertiť ako chi bolo použite ako midichlorians v Star Wars; keď sa toto stalo v prvých piatich minútach tak som film takmer vypol. Keby som mal možnosť ísť tu v UK na Mulan do kina, tak by som tam dnes večer bol a rozhodne túto návštevu neľutoval, keďže kino je jediné miesto na svete ktoré naprosto milujem; ale ak by som zaplatil £20 na Disney+ aby som tento film videl doma, keď tam za tri mesiace bude zadarmo, tak by som bol na seba poriadne naštvaný #PirateLife #NoRegret. Mulan je ďalším live-action sklamaním od Myšiaka, a toto vskutku bolí. Potenciál na to aby tento film bol niečím iným, epickým, o niečo výnimočným, tam bol, a je preveľká škoda že tento potenciál nebol využitý. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu velký špatný. Mulan měla ze začátku všechny předpoklady na to, aby byla velmi dobrým filmem. Stačilo se držet animované předlohy, zkrátit muzikálové čísla a přenést přesah, který příběh má. Bohužel filmu se toto nepovedlo. Film je prázdný a není v něm nic zajímavého, působivého či nadstandardního. Po vizuální stránce je to ok. Hudba, zvuk, kostýmy a kamera jsou na řemeslné úrovni. I po herecké stránce to není vůbec špatné. Problém je ve scénáři, uchopení postav a celkově i ve příběhu, který se dost změnil oproti animované předloze. Mulan není ta samá postava, není propracovaná a některé logické rozhodnutí jsou postavené na hlavu. Zbytek postav je jen šablona, která má jen jeden rozměr a mění své postoje, jak se filmu chodí. Akce se snaží být okázalá, ale je tragicky nasnímaná a je nudná. Nemá dynamiku a ani napětí a hlavně je předvídatelná. Vadilo mě, že film nedokáže prodat vývoj Mulan jako postavy a dělá z ní něco co není. Místy jsem si  říkal, že to není tak špatný, ale pak přišli konkrétní scény a všechno pozitivní šlo do kopru. Chtěl bych napsat, že jsem zklamaný, bohužel by to nebyla pravda, jelikož mi je film díky práci s postavy ukradený. 4-5/10 ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Předně je třeba říci, že neznám původní animák, a i samotnou legendu o Mulan nijak neznám, a jediná Mulan, s kterou jsem se setkal, je ta v podání Jamie Chung v OUAT. A asi i díky tomu jsem si dokázal tento film užít více, než znalci předloh. Film mi příjemně ubíhal, a celkově na mě z plátna sálala příjemná atmosféra moderní hrané pohádky. Jet Li namaskovaný za starce (nebo už prostě staře vypadá) dojde jen na chvíli, a fyzické zdraví už mu asi opravdu neslouží příliš dobře, jelikož celou dobu jen sedí či stojí na místě, ale další známé jména jako Donnie Yen jsou na plátně dost často. Akci toho nelze moc vytknout z hlediska choreografie, v rámci práce s kamerou by se ještě trochu zapracovat dalo, a krkolomné obraty nabádající k otočení hlavy o 90° by si mohli tvůrci příště ušetřit. ()

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

Strašně mi vadí to prvoplánové lezení do zadnice čínským soudruhům a minimální využití krásné hudby a písniček z animované Mulan, ale jinak jsem celkem spokojená. Velkorysá výprava a pohádkový příběh, který je rozhodně určený malým holkám s velkými sny. 70% ()

JustMeeKatie 

všechny recenze uživatele

Opět mě mrzí, že na ČSFD nejdou dávat půlhvězdy, takhle za mě nová Mulan dostává tedy lepší 3*. Původní animovanou pohádku zbožňuju a na hranou předělávku jsem se těšila, protože Niki Caro mám ráda a trailer naznačoval, že půjde o epickou podívanou. Film je sice dobrý, ale epická podívaná to bohužel není. Děj mi přišel docela dost uspěchaný, jedna scéna střídala druhou a než jste se nadáli, bylo po všem. Finální souboj mezi Mulan a Böri Khanem mohl být udělán lépe a celkově celý film mohl být víc promyšlený. Chvilkama jsem si i říkala, jestli Mulan nebyla další obětí oblíbeného hollywoodského procesu, kdy výsledný film je něco úplně jiného, než bylo původně zamýšleno. Těžko říct, jestli se k této Mulan ještě někdy vrátím, rozhodně si ale dovolím tvrdit, že se nestane takovou klasikou jako Mulan z roku 1998. Byť jsem si film užila, znovu se mi potvrdil můj názor, že na staré Disneyovky, které fungovaly a fungují dodnes jako výborné animované pohádky, by se nemělo sahat. ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Příběh Mulan jsem před tímto filmem neznal. Vím jen, že animované verze byla více pohádková, více se tam zpívalo a byl tam i drak. Film to rozhodně není špatný. Má celkem slušné tempo dokáže zabavit, a některý vizuál vypadá velmi hezky (I když občas, až přespříliš digitálně)... Ale pak je tu ALE, které je v případě Mulan skutečně obrovské. Nejenom, že je příběh Mulan totálně předvídatelné klišé a v celém filmu vás nic nepřekvapí, ale spoustu věci je tu tak vyloženě debilních, až to občas bolí. Zejména pak jakýkoliv rozhovor se záporáky. Ty byli tak špatné a nepřirozené, že to občas působilo, až rušivě. Né že by tedy rozhovory s ostatními byli o moc lepší. Vlastně se tu pořád jen promluvy o cti, odvaze atd... Co možná někoho překvapí je, že se ve filmu určeném pro děti vlastně nenachází žádné vtipy. Do toho jsou všechny charaktery ve filmu strašně plytké, ničím nezajímavé a po celý film bez jakéhokoliv rozvoje. A pak samozřejmě císařská stráž je úplně neschopná a pár hošíků v týmu Mulan dokáže sama zastavit armádu ninjů a všichni z toho vyváznou bez zranění. Mulan je zkrátka svižný a docela zábavný film, na který se hezky, ale rozhodně se nedá považovat za kvalitní podívanou. Slabší 3* 50% ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Takto, kreslenú originálnu mulan som nikdy nevidel. Alebo aspoň ju nemám hodnotenú, iba dvojku. Viem že tu chýbal dráčik a podobné veci. Ale nespievalo sa tu a bolo to dosť akčné. Tvorcovia sa tak trochu oddelili od animovanej podoby a to je asi len dobre. Mne to sadlo, možno urobil svoje aj dabing. V kine by to bolo asi rovnako, nejde o žiaden zázrak ale ani prepadák. A hlavne kvôli tým nízkym percentám dám vyššie hodnotenie, záleží ale fakt ako to sadne človeku. Každý podľa svojej chuti. 4* ()

kklepkaa 

všechny recenze uživatele

Když pominu všechnu tu kontroverzi s tímto filmem spojovanou, tak takovýmto způsobem promrhat potenciál by mělo být trestuhodné. Jak se mi ty filmové disneyovské předělávky líbily, tak tady někdo šlápnul sakra vedle. Animovanou Mulan řadím jako jednu z nejlepších pohádek od Disneyho. Bohužel tady to vzal někdo za špatný konec. Herecké obsazení je naprosto luxusní. Vizuál je taky skvělý a to je zhruba tak konec pozitiv. Problém vidím už ve scénáři. A ač se to u takovéhoto filmu očekává, tak se nedočkáme ani žádného pořádného souboje. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Výpravná adaptácia populárneho animáku (ktorý som nevidel) síce má svoje chyby, ale ako celok neurazí. Civilné scény by potrebovali trochu skrátiť, alebo doplniť o nejaké zaujímavé nápady, prípadne trochu vtipu. Akčné scény sú ale iná káva a tam je tento film "doma". Nejde o žiadne zásadné dielo, ale čakal som oveľa väčšiu katastrofu. Medzi pozitíva by som určite zaradil aj skvelé herecké obsadenie. 70% HBO GO ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"NENÍ ODVAHY BEZ STRACHU." O tom studioví cifršpióni musí něco vědět... Úlitba asijskému molochu tím nejodpoklonkovanějším způsobem, jakého byl samolibě bezzubý myšák schopen, aniž by pozbyl způsobilost obhájit své postupy čistě komerčními hledisky - budiž. Film sám o sobě řemeslně průměrný (obří rozpočet je mi záhadou), obsahově krotký, afektovaný a bez nápadu. Obvyklý Disneyho průměr. 50% ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Rozbředlé i na Disney poměry. Ani pohádka, ani epické, akční scény vysloveně slabé, navzdory záplavě asijských hvězd, které mě taky nalákaly, co to nepřiznat. Dostali mě. Zmatené, střih vysloveně divný, je to celé navzdory rozpočtu málo uvěřitelné, takový nablýskaný papundekl. Slabá režie je hodně znát, nemá to prostě jednotnou linii a směr. Mix nejhorších nešvarů z čínské a americké produkce. ()

fiLLthe3DD

všechny recenze uživatele

Animovaná "Mulan" mne naprosto uchvátila a ihned se zařadila mezi mé nejoblíbenější Disneyovky - remake však přílišné důvěry nevzbuzoval a dle upoutávek působil dojmem laciné televizní produkce, podobně jako například "Aladin", který si mne však nakonec svým filmem získal a já díky tomu dal šanci i této předelávce. Očekával jsem akční historický epos s trochou té fantasy, avšak dostal jsem rádoby dramatické akční cosi, které v ničem nefunguje a které vůbec neví, komu je vlastně určené - jakožto válečné drama snímek neobstojí, z historického hlediska zrovna tak a coby dobrodružné fantasy pro náctileté film postrádá jakoukoli dynamiku a zajímavé postavy 😐 Animovaná "Mulan" byla kritizována kvůli nevhodnému zobrazování čínské kultury, nicméně kreslená verze alespoň pojala hlavní protagonistku jako lidskou bytost z masa a kostí, která nástrahy řeší svou vynalézavostí, tzn. inteligencí a proto je divákovi sympatická, zatímco ta hraná je výjimečná akorát svým čchi, které ji dodává na síle 😱 Technické provedení též dosti pokulhává a zásluhou uměle působících kulis a viditelného zeleného pozadí vzbuzuje dojem televizní tvorby, nikoli velkofilmu s rozpočtem atakujícím částku 200 milionů USD - ty peníze zde vidět zkrátka nejsou a vizuál je odpudivý a kýčovitý, zpracování soubojů a celkové akce též mizerné a dosahující tak úrovně nízkorozpočtového seriálu z přelomu tisíciletí, kterým mám na mysli "Xenu", katastrofa 🤮 PS. Závěrečné titulky byly zásluhou zpěvu Christiny Aguilery asi nejlepší pasáží celého filmu. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

KDyž pominu příšerný herecký obsazení (tím myslím hlavní hrdinku, která mi byla sympatická, asi jako si každý ráno v 6.00 píchat příchod do arbajtu), tak se jedná o celkem příjemnou pohádkovou podívanou. Není to ve stylu "Hrdina", kde je to o stupeň výš, ale vidím to tak na poslední zfilmovanou Mumii, což je taky bejkárna, ale já na to mám slabost. Dokoukal sem to celý, nevytuhnul sem a ani neměl potřčebu to vypnout. Takže škoda jen toho výběru hlavní hrdinky, která není nikterak zajímavá...Leč ty vobrázky sou hodně pestrý a příjemný. ()

psychoJoa 

všechny recenze uživatele

Jsem naprosto nadšená! Opravdu. Tak jsem se bála všech změn... a zbytečně. Nutno říct, že tento film se starou animovanou Disneyovkou nemá moc společného - ale to je vlastně dobře. Nové postavy přidaly do děje příjemné zvraty, které se za mě povedly! Musím také ocenit střih a režii. Zajímavé záběry, smysluplné detaily... fakt jsem spokojená. Nízké hodnocení bych tak přisoudila tomu, že čeští diváci nejsou zvyklí na styl asijských filmů (především mám na mysli bojové a akční scény, létání hrdinů a podobné - "nereálné" choreografie). I když je film spojován s jistými kontroverzemi, jedná se dle mého uvážení o opravdu velmi povedenou další hranou adaptaci staré Disneyovky a skvělý, nedoceněný rodinný film! ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem od Mulan čekal docela jiný film, a to daleko více dětský, či lépe řečeno pohádkovější, ale ono ve výsledku jde o poměrně klasický dospělácký velkofilm, plný dobrodružství, akce a emocí, a i když je to tedy celé zpracováno způsobem vhodným právě i pro děcka, tak jsem přesvědčen, že jen málokteré z nich u toho vydrží, jelikož jak jsem již zmiňoval, vyloženě pohádkové motivy se tu skutečně nevyskytují a spíš se zde převážně opravdu jen bojuje a spekuluje. Co se pak tedy přímo oné akce týče, myslím, že nedopadla vůbec špatně, je rozmanitá, nápaditá a prostě taková asijsky stylová, celé to má jinak i spád, pořád se něco děje, efekty pak sice nepatří úplně k těm nejepičtějším, ale nechci je zároveň ani nijak vyloženě kritizovat, co mě ale hodně zaujalo a bavilo, byly vesměs postavy, které ať už na straně dobra, tak zla, působily přesvědčivě a výrazně, a to jistě i díky skvělému castingu. Za povedenou se dá ale označit určitě i atmosféra a co se přímo samotné záplety týče, má spád, nenudí, v závěru v rámci možnosti i pěkně graduje, takže i v tomto směru u mě panuje převážně spokojenost. Že bych pak měl potřebu Mulan něco vyloženě vytýkat, tak to nemám a ani mě vlastně nic takového nenapadá, ten film prostě funguje v rámci žánru asi tak, jak má, a i když to tedy upřímně celé není úplně můj šálek kávy a na zadek mě to také zrovna neposadilo, tak myslím, že vážně neexistuje nějaký zásadní důvod, proč nedat Mulan jako divák šanci. ()

MsUtahraptor odpad!

všechny recenze uživatele

Tak takhle, děti, prosím ne. Hrdinka drsňácky zahodí brnění, rozpustí vlasy, projede bitevním polem bez jediného zranění, posbírá pět přileb za jízdy koňmo, předjede lavinu a  pomocí zázračného turbokoně zachrání i v lavině uvíznuvšího spolubojovníka. #GirlPower  Oh, a přidali jsme i nepochopenou, tragickou záporačku- kvůli rovnoprávnosti *mrk, mrk*-, kterou samozřejmě zabijeme, protože tenhhle typ postavy přežít prostě nesmí.  Stereotypní americké dialogy výslednému dojmu také nijak nepomáhají.  Pokud se budu chtít znovu podívat na dobrý film o Mulan, pustím si čínskou verzi z roku 2009.  Pokud se budu chtít znovu podívat na dobrý americký film o Mulan, pustím si animák z osmadevadesátého. Ne, za dvouvteřinové kameo Ming-Na body nebudou. ()

KoRner 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne je pôvodný animák jeden z najlepších disneyoviek vôbec a asi jediný pri ktorom nepreskakujem muzikálové čísla. No a keď som sa dozvedel, že sa vo filme ukážu aj Jet Li, či Donnie Yen, tak som sa začal aj tešiť, hneď nato však prišla rana, že vynechali Mushuho. Vraj to má byť historicky presnejšie... Tak ok, ale čo tam potom robí lietajúca čarodejnica, fénix, wuxioidné lietanie po stenách, či debilné čchi, ktoré si tvorcovia pomýlili s The Force zo SW? Ináč to vyzerá ako čínsko-ruská komprodukcia, mestá sú vyľudnené, postavy preskakujú zo scény do scény bez vysvetľujúcej medziscény a hudba nemá žiaden zapamätateľný motív. Film sa zbytočne dlho venuje veciam, ktoré sú nezaujímavé, odbočujú od podstaty filmu a postavy konajú tak nepredvídateľne, že divákovi už začne byť všetko na plátne jedno. Mohli to zachrániť aspoň veľkolepé vojnové scény, ale nakoniec tam prakticky žiadna nie je. Človek by čakal, že s takou vynikajúcou predlohou to nemôže dopadnúť zle, ale áno...môže. ()

anaxtal 

všechny recenze uživatele

Měli udělat kompletní remake animované verze stejně jako u Krásky a zvířete. Tento film je neumělý kočkopes. Dramatem nedosáhne kvalit starší čínské hrané verze, akčností a křečovitostí nedosáhne na zábavnost a kouzlo té animované. Není to vina herců, ale tvůrců. Skoro, jako kdyby se paní režisérka pokusila napasovat Pána velryb na čínské kulisy. Ne, nefunguje to. Škoda. ()

Související novinky

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

Nová hraná Sněhurka našla představitelku

23.06.2021

Už brzy hodlá Disney do kin vytáhnout i jednu ze svých největších klasik. Po hraných adaptacích slavných pohádek jako Lví král, Popelka či Mulan totiž do kin dorazí také plánovaná Sněhurka a sedm… (více)

Čtvrtý John Wick verbuje posily

Čtvrtý John Wick verbuje posily

04.06.2021

Legendární herec a mistr bojových umění Donnie Yen se připojil k obsazení čtvrtého Johna Wicka. Yen, jenž má za sebou například z nedávna Rogue One: Star Wars Story nebo Mulan si má údajně zahrát… (více)

Reklama

Reklama