Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pětatřicetiletý Adam Krajňák je otcem tří mladých dcer, ale především hlavou slovensko-ukrajinského gangu, který se zabývá pašováním cigaret. S blížícím se vstupem Slovenska do Schengenského prostoru se však chystá velké zpřísnění hraničních kontrol a mezi pašeráckými skupinami vzrůstá napětí. Kvůli náhodně zmařenému kontrabandu nemůže Adam splatit dluh mocnému ukrajinskému mafiánovi Krullovi; navíc se staví proti jeho plánům na pašování tvrdých drog. Události nabírají příliš nečekaný spád a Adam bude muset překročit i hranice, které pro něj dosud byly tabu… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (317)

castor 

všechny recenze uživatele

Syrové drama ze slovensko-ukrajinského pomezí o zřejmě nepřikrášleném východňárském světě, který tíží korupce a pašeráctví, a který ukazuje dobu před vstupem Slovenska do schengenského prostoru deset let zpátky. Atmosféru téhle oblasti jsem sám trochu poznal, teda víc o ní slyšel, takže ta se povedla, to samé platí o technické stránce a řadě hereckých výkonů, jen zamrzí, že scénář není z nejpevnějších a nejzajímavějších, což je při snaze o reálné postavy umístěné v reálně ponurém prostředí škoda. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Je docela škoda, že Slováci nezachytili ten začátek a udělali ho příliš nadžánrově a až moc provinčně, protože postupně se Čára rozjede na skutečně kvalitní gangsterku, škoda i toho uplnýho konce, který ve mně vyvolal spíš pobavený úsměv, ale to jsou chyby začátečníků. Tomáš Maštalír je charismatickej až půdu a jeho angažování ná provinčního kápa bylo bingo. Vykročili jste dobře bratia a ve 2017 jste nám čecháčkům natrhli ve filmech prdel. (skore 2:1) ()

Reklama

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý Slovensko potrebuje ako soľ - kvalitne natočený, 100% autenticita, skvelý scenár, herci... navyše sa mi veľmi páči lokácia, tá špina a mafiánske praktiky pretrvajú dodnes, kto vyrastal a býva blízko ukrajinských hraníc (ako ja) to pociťuje doslova. Bebjak sa každým rokom zlepšuje, v socialno-reflexívnych vodách je ako doma. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Slováci v roce 2017 regulérně předběhli kvality naší kinematografie. Čára je sice dost drsná, cynická, nekompromisní a bez emocí, ale za to je se zajímavým tématem a skvělým ponuře thrillerovým zpracováním, které tady prostě neumíme. Klobouk dolů Slováci. Zde jste opravdu ukázali, co ve Vás je. Peter Bebjak a Tomáš Maštalír je to nejlepší, co Vaše země má! ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ohromilo mě, jak profesionálně dokážou Slováci natočit kvalitní evropský film. Čiara totiž v mnoha ohledech překonává po filmařské stránce většinu české produkce. S výjimkou ozvučení, ze začátku jsem tomu mumlání vůbec nerozuměl a musel si stáhnout titulky. Se scénářem už je to horší. Dojde na řadu vtipných, i mrazivých momentů a ústřední rodina okolo Adama Krajňáka mi přišla načrtnutá více než zajímavě, ale ač mě film bavil, měl jsem z toho dost neúplný neuspořádaný pocit. Zejména z docela nezvládnutého nepřehledného konce. Každopádně po stránce zasazení dost vostré. Něco málo ze Slovenska jsem už viděl, ale toto je teda solidní balkán. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (23)

  • Původním představitelem Adama Krajňáka měl být Alexander Bárta. V rámci první fáze natáčení s ním vzniklo několik scén. Po pauze vynucené nedostatkem financí musel být z důvodu nedostatku času přeobsazen. (klukluka)
  • Za prvý týždeň videlo film v kinách viac ako 110 000 divákov, pričom len počas prvého dňa na Slovensku bolo naň 16 423 divákov. (_Jimmy_)

Související novinky

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (více)

20. Kino na hranici má ve znaku hvězdy

20. Kino na hranici má ve znaku hvězdy

17.04.2018

Jubilejní dvacátý ročník mezinárodní filmové přehlídky Kino na hranici, která se pravidelně koná v Českém Těšíně a polském Cieszynie, se blíží. Letos se uskuteční od 27. dubna do 3. května 2018.… (více)

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

52. MFF Karlovy Vary

52. MFF Karlovy Vary

08.07.2017

52. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech před chvílí vyhlásil vítěze cen. A tak nezbývá než se ohlédnout za již proběhnutým festivalem, který navštívilo přes 13 a půl tisíce… (více)

Reklama

Reklama