Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na celém světě se díky mimozemským vlivům zblázní veškeré stroje a jejich jediným cílem se stáva zahubit své stvořitele - lidi. Hodně nesourodá skupina lidí je uvězněna v jedné dálniční benzince. Tu obléha několik kamionů kroužících stále kolem dokola. Nutně potřebují dotankovat, aby mohli napadat další lidi. Neustále přitom přijíždějí nové stroje a snaží se za jakoukoliv cenu přimět osádku benzínky k poslušnosti. Situace se stává kritickou... Tentokrát se námětu podle knihy Stephena Kinga zhostil sám spisovatel a pojal ji jako nefalšovanou béčkovou záležitost. (Ruut)

(více)

Recenze (152)

fcreading 

všechny recenze uživatele

Celkom dobre spracovanie Stephena Kinga na plátno ale má to niektoré nedostatky. Príklad Emilio Estevez mi tam proste nesadol King mal vybrať niekoho iného, triky vyzeraju slušne na dobu vzniku. Začiatok je veľmi povedený ovládnutie strojmi mimozenštanmi a stroje naháňajú ľudí a prevalcujú ich. Najma kamioni su špičkové a najhorší je ten parchant s tým gulometom a ten kamion s tým ksichtom zeleným :D. Takže niekedi to v polke nudí ale v závere sa to pekne rozbehne. ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Stephen King si pro jednou odskočil na režisérské křeslo a výsledkem je akční béčko s velmi jednoduchým dějem - většina příběhu je shrnuta v úvodní a záverečné obrazovce a zbytek je vyplněn zabíjením lidí a ničením kamionů protitankovými střelami. Co je však na filmu pětihvězdičkové je soundtrack, který mají celý na svědomi AC/DC (přímo na přání autora). ()

Reklama

Yardak 

všechny recenze uživatele

Brutální béčko natočil King a snad to i tak chtěl, ale ať raději píše povídky a romány:). Když se začíná rodit vzpoura strojů, tak uvidíme hned několik zajímavých scén, jenže pak film postrádá atmosféru a spád - občasné akce na benzínce jsou velmi primitivní, někdy i nelogické. Herci také nic extra nepředvádějí. Někoho alespoň potěší hudba od AC/DC. 2 a půl hvězdy. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já jsem byl docela spokojený. King mohl klidně zůstat u režisérského křesla i nadále. I když pravda knížka byla lepší. Nejlepší na celém filmu je skutečně hudba a pecky AC/DC. Co se týká průběhu děje tak začátek na mostě mě doslova dostal a až do doby, kdy se to začalo točit kolem benzínky a kamionů jsem si film užíval. Jenže potom už šla kvalita strmě dolů a já měl co dělat, abych neusnul. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

2,5*/5 ...Brutálne najbéčkovitejšie béčko, kde suverénne najzaujímavejším aspektom je meno "režiséra" a tak isto aj scenáristu. Spočiatku je to sranda (zblbnuté stroje, uletené postavy,...), postupom času sa však z toho stáva nudný kolovrátok...Skrátka Kingov rozmar a úlet, ktorý si mohol dovoliť vďaka dobrej vôli producentov. Nie je to prúser, ale odporúčam len fanúšikom pokleslých žánrov a fanúšikom S.K. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (16)

  • Sám Stephen King si pro nahrání soundtracku vybral AC/DC. (Dreadd)
  • Muž, kterému na začátku filmu bankomat nadává, je režisér Stephen King. (Dinsberg)
  • Finanční neúspěch filmu Stephena Kinga natolik znechutil, že se již nikdy do režie filmu nepustil. (Nach)

Reklama

Reklama